Frederik en Martine kregen vlak na elkaar te horen dat ze kanker hebben: “We hadden de eerste mokerslag nog niet eens verwerkt”

Dat prinses Kate en koning Charles veel steun aan elkaar hebben en dichterbij kwamen in hun strijd tegen kanker, dat begrijpen Frederik en Martine. Het koppel uit Vollezele kreeg op een dikke maand van elkaar de vreselijke diagnose. “Soms hebben we te weinig energie voor ons eigen herstel, maar vinden we wel de kracht om elkaar te helpen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Minstens 172 doden door zelfdodingmiddel X sinds 2015 in Nederland

Minstens 172 mensen zijn sinds 2015 in Nederland overleden na gebruik van het zelfdodingsmiddel ‘X’. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting 113 Zelfmoordpreventie en GGD Amsterdam, waarover de krant ‘NRC’ woensdagavond berichtte. De twee organisaties onderzochten vorig jaar, naar eigen zeggen voor het eerst, hoeveel mensen in Nederland stierven door het gebruik van het poeder.

Lees meer »

Restaurant De Foyer viert 30ste verjaardag: “Toen Herman Van Rompuy een tafel wilde reserveren, dachten we dat het een flauwe grap was”

Al drie decennia lang is restaurant De Foyer een vaste culinaire waarde op de Zeedijk in Oostende. Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan, blikken zaakvoeders Natascha Kemel (56) en Luc Van Caenegem (60) terug op de hoogtepunten van hun carrière. “Of we al aan ons pensioen denken? Helemaal niet, we doen zeker nog wat jaren voort”, lacht het koppel.
The

Lees meer »

“Wat een held”: Agent redt kat die zich wanhopig aan wagen vastklampt tijdens overstromingen in Dubai

Een politieagent uit Dubai wordt wereldwijd geprezen voor zijn reddingsactie tijdens de overstromingen in Dubai. De agent vaarde dinsdag met een bootje door de straten van de stad om mensen en dieren in nood te helpen. Onderweg kwam hij een kat tegen, die zich wanhopig aan de deurklink van een ondergelopen auto probeerde vasthouden. De agent pakte de kat voorzichtig

Lees meer »

“Dit komt neer op verraad”: regering van Franse gemeenschap in lopende zaken na “messteek” van PS en Ecolo

Het parlement van de Franse gemeenschap heeft vorige nacht een nieuw onderwijsdecreet goedgekeurd. Dat gebeurde met een wisselmeerderheid: het ging om een tekst die PS en Ecolo hadden geamendeerd, zonder daarin coalitiepartner MR te kennen. Minister-president Pierre-Yves Jeholet spreekt van een “messteek” van zijn coalitiepartners. Zijn regering bevindt zich voortaan in lopende zaken.

Lees meer »

Muziekvereniging Sint-Jan Marke treedt op met Mama’s Jasje

Koninklijke muziekvereniging Sint-Jan Marke zorgt op zondag 21 april samen met Stadsharmonie ‘De Goede Vrienden Tielt’ voor een muziekspektakel in het oc van Marke. De orkesten brengen een concert met gastzangers Geena Lisa en Peter Vanlaet van Mama’s Jasje.
The post Muziekvereniging Sint-Jan Marke treedt op met Mama’s Jasje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom Esprit de geest gaf

20:52 De kledingketen Esprit werd deze week failliet verklaard en sloot onmiddellijk de vijftien winkels in eigen beheer in België. 148 werknemers verliezen hun job. Opnieuw een retailspeler die kopje-onde…

Lees meer »

“Wetime wil reissector fundamenteel veranderen”: West-Vlaamse start-up trekt naar Silicon Valley met nieuwe app

Dankzij een toevallige ontmoeting in Amsterdam mogen Sietse Schelpe (41) en Marloes Decraemer (41) naar Startup Grind in Silicon Valley, de belangrijkste samenkomst voor veelbelovende starters in de techwereld. Het echtpaar bouwt aan Wetime, een innovatief platform waarbij artificiële intelligentie in een handomdraai een kant- en klare reis of citytrip voor je genereert.
The post “Wetime wil reissector fundamenteel veranderen”:

Lees meer »

Eerste ooievaarsjong van 2024 geboren in Zwin Natuur Park

Op dinsdag 16 april is het eerste ooievaarsjong van 2024 geboren in het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist. Dat is zo’n twee weken vroeger dan voorgaande jaren. Jonge ooievaars zijn zo’n twaalf centimeter groot en wegen ongeveer 70 gram.
The post Eerste ooievaarsjong van 2024 geboren in Zwin Natuur Park appeared first on KW.be.

Lees meer »