Femma Ledegem viert tachtigste verjaardag

Femma Ledegem bestaat tachtig jaar. Die verjaardag liet de vereniging niet zomaar voorbijgaan.

Femma, het voormalige KAV, hield een groot feest in zaal Cycloon. De aanwezigen konden er genieten van een uitgebreid feestmenu. Na het aperitief met hapjes schoven de leden, momenteel telt Femma er 98, aan tafel aan voor het hoofdgerecht. Daarna was er nog een travestietenshow. Bestuursleden Sabien Vandoorne, Sofie Callens, Iris Deraedt, Katrien Taillieu, Lena Seys, Nancy Nuytten, Marleen Soetaert en Tanja Gaeremijn proberen ieder jaar samen met voorzitster Gerda Dewulf een zo gevarieerd mogelijk programma aan te bieden. Wie zich wil aansluiten bij de vereniging kan met een van hen contact opnemen.

The post Femma Ledegem viert tachtigste verjaardag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wie is de Zonhovense kinesist (46) die met zijn ‘drukpun­tenthe­ra­pie’ jonge meisjes betastte? “Een fijne baas… met een groot zelfbeeld”

“Hij beseft niet wat hij gedaan heeft. Of hij doet alsof.” Maar volgens een voormalige werknemer van de 46-jarige kinesist uit Zonhoven wist de man maar al te goed dat hij moest opletten met zijn ‘drukpuntentherapie’ voor jonge meisjes. Zo had een arts hem al professionele raad gegeven om die therapie, als ze dan toch noodzakelijk was, helemaal anders aan

Lees meer »

Vakbonden zetten stakingsacties in gevangenissen volgende week verder

Het gemeenschappelijk vakbondsfront van ACOD, ACV en VSOA organiseert deze week geen acties meer in de Belgische gevangenissen. Dat hebben vakbondsmannen Eddy De Smedt (VSOA) en Alain Blancke (ACV) laten weten. Er komt mogelijk ook een nationale staking aan naar aanleiding van de sluiting van de gevangenis in Hoogstraten.

Lees meer »

Hoop racistische reacties op zwarte actrice in nieuwe versie ‘Romeo and Julia’ in Londen, maar “dit is net heel waardevol”

De Britse actrice Francesca Amewudah-Rivers krijgt een stortvloed aan racistische reacties sinds haar casting als Juliet in de nieuwe Londense theaterbewerking van ‘Romeo and Juliet’. Veel mensen vinden het onacceptabel dat een zwarte vrouw de rol krijgt. "Deze bewerking doet geen afbreuk aan het werk van Shakespeare", reageert Vanessa Joosen, hoogleraar Engelse literatuur en jeugdliteratuur (Universiteit Antwerpen).

Lees meer »

LIVEBLOG ATALANTA-LIVERPOOL. 0-1 voor Liverpool na penalty!

Bergamo maakt zich klaar voor wat een historische avond Europees voetbal kan worden. ? Volg het hier. Liverpool lijkt na het zware verlies van vorige week uitgeteld in de Europa League, maar met The Reds weet je nooit. Charles De Ketelaere moet vrede nemen met een plek op de bank. Zorgt Liverpool voor de verrassing van de avond? Volg het

Lees meer »

“Hij is de jongen van wie je hoopt dat je dochter ermee thuiskomt”: hoe ook het Etihad in katzwijm viel voor Jude Bellingham

Real Madrid leek woensdagavond in het Etihad Stadium wel Luton Town. Zonder drie ballen te zien op een hele avond kwalificeerde ‘De Koninklijke’ zich niettemin voor de halve finales van de Champions League. Eén voor allen en allen voor één. Tussen hen een speler van 100 miljoen. Jude Bellingham (20) haalde één van die drie ballen wonderschoon uit de lucht,

Lees meer »

“Ik heb mezelf na lange tijd weer teruggevonden”: Koen Wauters laat negatieve gevoelens rond scheiding definitief achter zich

Koen Wauters (56) zie je vanavond opnieuw het beste van zichzelf geven tijdens ‘Liefde voor muziek’. Samen met broer Kris neemt hij het nummer ‘On the halfway line’ onder handen van School is cool-zanger Johannes Genard. “Het leuke aan dat programma is dat hoe ver werelden muzikaal ook uit elkaar liggen, ze komen met die covers altijd samen”, stelt Koen.

Lees meer »

Timothy Dupont op jacht naar ritwinst in Ronde van Turkije

Timothy Dupont (36) neemt vanaf zondag deel aan de Ronde van Turkije. Ook al mag hij zichzelf intussen bij de oudste renners in het profpeloton rekenen, dat wil niet zeggen dat Dupont er zomaar voor spek en bonen tussen rijdt. Ook dit jaar niet.
The post Timothy Dupont op jacht naar ritwinst in Ronde van Turkije appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE BURNLEY-BRIGHTON. Geschorste Kompany ziet hoe Burnley beste kansen krijgt, maar (nog) niet kan scoren

Het Burnley van Vincent Kompany is gebrand op een overwinning tegen het Brighton & Hove Albion van Roberto De Zerbi. Bij verlies kan Burnley gedeeltelijk laatste komen. Brighton, dat vorig weekend met 0-3 verloor van Arsenal, moet de wedstrijd op Turf Moor winnen om in de running te blijven voor Europees voetbal. Kunnen The Clarets hun broodnodige zege eindelijk binnenhalen?

Lees meer »

Vogel maakt nestje in… achtbaan van Plopsaland

In één van de inversies van The Ride to Happiness, de snelste achtbaan in Plopsaland De Panne, had een vogel er niet beter op gevonden dan er zijn nest te maken. Maandag voor openingstijd heeft het team van het pretpark het nest voorzichtig weggehaald.
The post Vogel maakt nestje in… achtbaan van Plopsaland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van kolonel in ‘F.C. De Kampioenen’ tot generaal in spektakel-musical ‘14-18′: legerkostuum blijft Ron Cornet achtervolgen

Studio 100 kondigt met trots de nieuwste leden van de hoofdcast aan voor de nieuwe versie van de spektakel-musical 14-18, die vanaf 2 juni 2024 te zien zal zijn in het Pop-Up Theater in Puurs. Charlotte Timmers (35) zal de rol van Céline vertolken, de toegewijde verpleegster aan het front. Ron Cornet (65) voegt zich bij Marc Peeters in de

Lees meer »