Emma Plasschaert leidt nog steeds in ILCA 6 na vier regatta’s in Palma de Mallorca

Emma Plasschaert voert nog steeds de kop van het klassement aan in de categorie ILCA 6 na de tweede dag en vier regatta’s in het kader van de 53e Trofeo SAR Princesa Sofia zeilen in het Spaanse Palma de Mallorca.

De dertigjarige Oostendse eindigde veertiende en vierde in de twee regatta’s van de dag, nadat ze maandag twee keer won. Het slechtste resultaat wordt niet in rekening gebracht. Plasschaert telt zes punten. In haar zog volgen Mara Stransky, Matilda Nicholls en Chiara Benini Floriani op de tweede plaats met negen punten.

De regatta’s lopen de hele week door, met als orgelpunt de medailleraces op zaterdag.

The post Emma Plasschaert leidt nog steeds in ILCA 6 na vier regatta’s in Palma de Mallorca is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Fabien Neretse, die in ons land werd veroordeeld voor zijn rol in Rwandese genocide, overleden op 75-jarige leeftijd

Fabien Neretse, die in december 2019 door het Brusselse hof van assisen tot 25 jaar cel werd veroordeeld voor zijn rol in de Rwandese genocide, is vorige woensdag overleden. Dat heeft zijn advocaat, Jean Flamme, maandag bevestigd. Neretse stierf in het ziekenhuis naar waar hij vanuit de gevangenis was overgebracht. Hij werd 75. Zijn begrafenis vindt woensdag in Frankrijk plaats.

Lees meer »

“Niet iedereen kan werken met sterke professionals rond hem”: Bart Verhaeghe deelt steekje uit en strooit ook met lof naar Hayen

Een historische avond voor Club Brugge. En dus trok ook de voorzitter himself na de wedstrijd tegen PAOK naar de mixed zone. Met onder meer een felle uithaal richting de kalendermaker, maar vooral met veel lof voor tussenpaus Nicky Hayen. “Hij doet het héél goed, maar Club Brugge is geen ‘onemanshow’. We hebben alle vertrouwen voor de toekomst.” Ex-trainer Ronny

Lees meer »

Bruggeling Fernand Bonte met pensioen: de wijkagent die Chinese president Xi Jinping redde

De Brugse wijkinspecteur Fernand Bonte (63) is met pensioen. Hij is niet alleen de vriendelijke politieman die burenruzies op Male in der minne regelde, maar ook de agent die een Tibetaan in een judogreep hield, toen die de Chinese president Xi Jinping aanviel.
The post Bruggeling Fernand Bonte met pensioen: de wijkagent die Chinese president Xi Jinping redde appeared first

Lees meer »

EXCLUSIEVE PEILING. 60% van de Vlamingen vindt dat bedrijfswagens afgeschaft mogen worden (maar in de politiek wil alleen Groen dat)

Fiscaal voordelige bedrijfswagens? Afschaffen die handel. Een rijbewijs met punten? Voer maar in. Geen druppel alcohol voor wie achter het stuur kruipt? Een goed idee. Althans: zo denkt een ruime meerderheid van de Vlamingen, zo blijkt uit een peiling van HLN en ‘VTM NIEUWS’. De meeste partijen hebben echter niet altijd de wil – of de durf – om dat

Lees meer »

Minder leerlingen per leerkracht dan tien jaar geleden

Het aantal leerkrachten is in tien jaar tijd sterker gestegen dan het aantal leerlingen. Dat blijkt uit statistieken die Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts vandaag bekendmaakt. “Het lerarentekort dat desondanks nog bestaat, heeft dus complexere oorzaken dan een personeelstekort”, concludeert de N-VA’er.

Lees meer »

Voorbijganger en hulpdiensten redden vrouw uit zinkende auto in kanaal in Adinkerke

Een Franse vrouw dankt wellicht haar leven aan een heldhaftige voorbijganger en de hulpdiensten. De vrouw reed met haar wagen rechtdoor op een jaagpad en belandde in het kanaal in Adinkerke. Haar wagen zonk meteen, maar eerst sprong een voorbijganger het water in, daarna meteen een ambulancier die snel ter plaatse was en meteen daarna de politie-inspecteur. Daarna namen duikers

Lees meer »

Al meer dan een miljoen Vlamingen deden De Stemtest

En of er vraag is naar De Stemtest die VRT NWS en De Standaard aanbieden: sinds de lancering gisterochtend hebben al meer dan een miljoen Vlamingen hun politieke visie afgetoetst aan die van de Vlaamse partijen. In het hele land gebeurde dat zelfs al 1,2 miljoen keer.

Lees meer »

“Wat een held”: Agent redt kat die zich wanhopig aan wagen vastklampt tijdens overstromingen in Dubai

Een politieagent uit Dubai wordt wereldwijd geprezen voor zijn reddingsactie tijdens de overstromingen in Dubai. De agent vaarde dinsdag met een bootje door de straten van de stad om mensen en dieren in nood te helpen. Onderweg kwam hij een kat tegen, die zich wanhopig aan de deurklink van een ondergelopen auto probeerde vasthouden. De agent pakte de kat voorzichtig

Lees meer »