Dennis Dieussaert wint met ploegmaat Grand Raid in de Ardennen: “Offroadwedstrijden liggen ons wel”

Dennis Dieussaert uit Bredene heeft onlangs in de Ardennen, samen met Matthias Allegaert uit Tielt, de tiende Grand Raid van Bérismenil gewonnen. Een heroïsche editie met een felle wind, regen- en hagelbuien.

In en rond La Roche-en-Ardenne moest het duo achtereenvolgens 3 km kajakken, 24 km mountainbiken, 8 km trailrun, 11 km mountainbiken en 4 km bik/run doen. Een parcours met veel hoogtemeters. Matthias Allegaert en Dennis Dieussaert gingen in de kajak aan de leiding en stonden die koppositie niet meer af. Ze wonnen de Grand Raid in 3 u. 26’54.

Dieussaert, een 33-jarige leerkracht aan het VTI in Torhout, vormt met Allegaert een heel sterk duo in uitdagende wedstrijden. “In 2022 werd ik nationaal kampioen swimrun met Hannes Cool”, vertelt Dennis. “Vorig jaar kon Bjorn niet aan het BK meedoen. Matthias heeft hem toen vervangen, met opnieuw een landstitel.” Beiden boekten eerder winst in een gelijkaardige wedstrijd in Butgenbach, alsook in de Namuraid.

Ook individueel

“Met die prestaties kwam de nodigde sponsoring binnen, hebben we ons eigen team opgericht en zullen we ons in duo dit jaar vooral concentreren op raids en swimrun. Daarnaast doen we individueel wat wedstrijden, zoals een trailrun en crosstriatlons”, aldus Dieussaert die vorig jaar derde werd en eerste Belg tijdens de Ottilo Swimrun in het Zweedse Göteborg.

De Bredenaar is niet van plan om nog veel triatlons te doen. “In de kortere afstanden kunnen we nog mee met de top vijf, maar die offroadwedstrijden liggen ons wel. Het is conditioneel, maar ook technisch. Zowel op de mountainbike als het lopen. Hoe rap durf je afdalen, hoe diep je wil gaan in het klimmen. Het is een heel ander gegeven.”

Titel verlengen

“Die vrijheid en vooral in de natuur ligt ons net iets meer. Ik heb meer zin om voor dit soort wedstrijden te trainen”, besluit Dennis, die met Matthias deze zomer de Belgische titel swimrun wil verlengen om volgend jaar in die discipline aan het WK in Zweden mee te doen.

In Wallonië is er voor hen dit jaar ook de Raid Trophy, een regelmatigheidscriterium van tien wedstrijden. (ACR)

The post Dennis Dieussaert wint met ploegmaat Grand Raid in de Ardennen: “Offroadwedstrijden liggen ons wel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Uitbater gezocht voor cafetaria Zwembad Brigitte Becue

Farys zoekt in samenwerking met de stad Oostende een nieuwe concessiehouder voor de commerciële uitbating van de cafetaria bij Zwembad Brigitte Becue. Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen tot donderdag 23 mei.
The post Uitbater gezocht voor cafetaria Zwembad Brigitte Becue appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze zeiden dat ik moest zwijgen, ik werd fysiek bedreigd”: klokkenluiders aan het woord over Boeing tijdens senaatscommissie

In de VS is een speciale senaatscommissie van start gegaan, over vliegtuigbouwer Boeing. Na een reeks incidenten klagen verschillende klokkenluiders dat Boeing het niet zo nauw neemt met de veiligheid, dat ze zelfs problemen in de doofpot proberen te steken. “Ik heb mijn bezorgdheden intern aangekaart, maar ik werd aan de kant geschoven”, vertelt klokkenluider Sam Salehpour. Eind maart kondigde

Lees meer »

Zijn er fouten gemaakt tijdens “Operatie Kelk”? Geen doofpotoperatie, wel “indicaties” van druk door Kerk en “strubbelingen” tussen magistraten 

Er zijn wel degelijk dingen foutgelopen tijdens "Operatie Kelk", het grote onderzoek naar kindermisbruik in de Katholieke Kerk. Tot die conclusie komt de Hoge Raad voor Justitie na zijn bijzonder onderzoek, dat er kwam naar aanleiding van het VRT-programma "Godvergeten". Een doofpotoperatie wil de HRJ het niet noemen, maar het rapport maakt wel gewag van indicaties van druk door de

Lees meer »

“Ze oogt zo fragiel in haar rolstoel”: wat is er aan de hand met filmlegende Liza Minnelli?

Het regende bezorgde reacties nadat filmlegende Liza Minnelli (78) afgelopen week voor het eerst sinds lang nog eens in het openbaar verscheen. “Ze ziet er erg fragiel uit in haar rolstoel”, klonk het. Over haar slechte gezondheidstoestand doen al jarenlang verschillende theorieën de ronde. Het is de zoveelste klap voor de actrice, nadat haar leven eerder al getekend werd door

Lees meer »

“Het front kraakt, als het barst zou het snel kunnen gaan”: journalist Arnaud De Decker doorkruiste maand lang Oekraïne

“De situatie aan het front in Oekraïne is heel moeilijk. De linie houdt stand, maar kraakt.” Dat zegt freelancejournalist Arnaud De Decker, die pas weer in het land is na een maand lang Oekraïne te hebben doorkruist. Oekraïners doen hun best om hun leven op de rails te houden tussen de vele bombardementen en stroompannes door: “Ik heb in Charkiv

Lees meer »

“Er kwamen maar 10 spelers meer naar de training”: T1 Lenz Leclercq (Rekkem Sport) gooit handdoek in de ring

Rekkem Sport is met een voorlopige veertiende plaats in de stand niet aan zijn beste seizoen bezig. De groen-witten verloren vorige speeldag met 5-1 op FC Houthem. Meteen na de wedstrijd gooide T1 Lenz Leclercq de handdoek in de groen-witte ring. Voorzitter Mathy Vanhuylenbrouck en sportief verantwoordelijke Stijn Camelbeke moeten op zoek naar een vervanger.
The post “Er kwamen maar

Lees meer »