Blauwe tempels, zwarte gewaden en een geheime taal: vrijmetselaars klappen uit de biecht in ‘Durf te vragen’

8 Vlaamse vrijmetselaars treden uit de schaduw in ‘Durf te vragen’ op VRT 1. Onder meer oud-minister Karel De Gucht en acteur Christophe Stienlet gunnen ons een blik achter de schermen van het eeuwenoude broeder- en zusterschap, dat bol staat van de tradities, rituelen en symbolen. "Ja, wij gebruiken geheime handdrukken om elkaar te herkennen." 

Meer krantenkoppen in België

Dreigt Iran nu met een atoomwapen? En kan Israël daar iets aan doen?

Als Israël een aanval uitvoert op Iran, dan dreigt dat land te reageren “met een wapen dat we nooit eerder hebben gebruikt”. Bedoelt het daar een kernwapen mee? Heeft Iran dat? En zo niet, hoeveel tijd zou het kosten om zo ver te geraken? Bitter weinig, schatten experts. Er gaan ook al stemmen op dat Israël de aanval van afgelopen

Lees meer »

Jongen (12) uit twee meter diepe put bevrijd op strand Nieuwpoort: “Gelukkig loopt dit goed af”

Een 12-jarige jongen is woensdagavond op het strand van Nieuwpoort bedolven geraakt in een twee meter diepe put. De jongen was er op zeeklassen, maakte een diepe put waarna die plots gedeeltelijk instortte. Hij zat tot aan zijn middel vast. “We zijn snel ter plaatse gegaan en met acht man beginnen graven”, zegt brandweerkapitein Richard Vandenabeele. “Na twaalf minuten was

Lees meer »

Watou neemt afscheid van dichter Gwy Mandelinck

Tijdens een twee en een half uur durende profane dienst in de kerk van ‘zijn’ geliefde Watou, werd zaterdag 13 april afscheid genomen van dichter Gwy Mandelinck (87), stichter en bezieler van de Poëziezomers in het kunstdorp op de Franse grens.
The post Watou neemt afscheid van dichter Gwy Mandelinck appeared first on KW.be.

Lees meer »

Visser voor de rechter na knotsgekke achtervolging door Damme en Knokke: “Toen ik het gaspedaal intrapte, kon ik niet meer terug”

Aan de waterkant in Damme kreeg een Torhoutse visser het aan de stok met een minderjarige. Omdat P.V. daarbij met een mes zou hebben gezwaaid, snelde de politie ter plaatse. De twintiger stoof er in zijn wagen vandoor en kon pas in Knokke worden klemgereden. Nu riskeert hij zes maanden cel. “Het is een wonder dat er geen accidenten gebeurd

Lees meer »

Jason Dewildeman met WS Lauwe B heel dicht bij eindronde: “We amuseren ons en zeggen geen neen tegen dikke prijs”

WS Lauwe B is aan een mooi verhaal bezig. De ploeg van stichter en T1 David Dujardin staat voor zijn debuut mooi op de derde plaats. Met vier punten voorsprong op de nummer zes SK Vlamertinge B, kan een ticket voor de eindronde hen nog moeilijk ontsnappen. “We overtreffen alle verwachtingen”, lacht doelman Jason Dewildeman.
The post Jason Dewildeman met

Lees meer »

Gaat N-VA potten kunnen breken in Wallonië? “Alleen als ze één troef uitspelen”

De N-VA-troepen staan nu écht klaar om Wallonië te veroveren. De partij speelt dit keer op veilig – met een professor, hun Franstalige woordvoerder en een oud-kabinetsmedewerker van Theo Francken als lijsttrekkers. Maar zullen de Vlaams-nationalisten met die ploeg ook echt potten kunnen breken onder de taalgrens? Politiek journalist bij RTL Christophe Deborsu maakt een analyse: “Voor veel Walen is

Lees meer »

EXCLUSIEVE PEILING. 7 op de 10 Vlamingen willen totaalverbod op alcohol achter het stuur (maar slechts twee partijen zijn uitgesproken pro)

Fiscaal voordelige bedrijfswagens? Afschaffen die handel. Een rijbewijs met punten? Voer maar in. Geen druppel alcohol voor wie achter het stuur kruipt? Een goed idee. Althans: zo denkt een ruime meerderheid van de Vlamingen, zo blijkt uit een peiling van HLN en ‘VTM NIEUWS’. De meeste partijen hebben echter niet altijd de wil – of de durf – om dat

Lees meer »

EXCLUSIEF. Olivier Deschacht over nieuwe uitdaging en de liefde: “Ik leef als vrijgezel met een soort constante fomo. Vermoeiend”

Vrouwen vechten om zijn aandacht en overladen zijn inbox met verzoeken nu hij weer op vrije voeten staat. “Maar ik wil zélf jagen op de vrouw van mijn leven.” Olivier Deschacht (43) vertelt in een open en eerlijk interview hoe hij drie jaar na zijn profvoetbalcarrière en zijn scheiding in het leven en de liefde staat. Allemaal door ‘Special Forces’.

Lees meer »