Blauwe tempels, zwarte gewaden en een geheime taal: vrijmetselaars klappen uit de biecht in ‘Durf te vragen’

8 Vlaamse vrijmetselaars treden uit de schaduw in ‘Durf te vragen’ op VRT 1. Onder meer oud-minister Karel De Gucht en acteur Christophe Stienlet gunnen ons een blik achter de schermen van het eeuwenoude broeder- en zusterschap, dat bol staat van de tradities, rituelen en symbolen. "Ja, wij gebruiken geheime handdrukken om elkaar te herkennen." 

Meer krantenkoppen in België

Twee weken was wandelaar Scott (48) vermist zonder eten of drinken. En dan plots is er die schoenafdruk en dat ene nauwelijks hoorbare woord uit de kloof: ‘Help’

De Amerikaann Scott Hern liet het laatst van zich horen op 5 juli toen hij door de Red River Gorge in Kentucky wandelde op zoek naar watervallen. Daarna bleef het twee weken stil en werd bijna de hoop opgegeven om de man, die het al die tijd moest stellen zonder eten en drinken, nog levend te vinden. Maar zaterdag gebeurde

Lees meer »

B&B BBruT al maanden volboekt na ‘Met Vier in Bed’: “Sinds die maximumscore ging het echt hard voor ons”

Een jaar nadat David Verheyden (49) en Saskia Vermeersch (52) in ‘Met Vier in Bed’ een maximumscore behaalden, gaat het nog steeds bijzonder goed met hun B&B BBruT in Dudzele. “Ik heb mijn hoofdjob in Oostende nog wat teruggeschroefd om alles hier samen met Saskia rond te krijgen”, zegt David Verheyden. “En we hebben op het domein nu ook nog

Lees meer »

“Ik had dat meisje op die foto eerst niet herkend. Bleek het onze dochter te zijn”: prins Laurent over de vakantie en de Instagram van zijn zoon Aymeric (18)

Prins Laurent spendeert zijn zomer voorlopig in Tervuren, hij heeft het te druk om zijn gezin en ouders te vervoegen op vakantie in Zuid-Frankrijk. Wie zich echt uitleeft in zijn vakantie, is zijn zoon prins Aymeric (18). Hij geniet van het jetsetleven in Saint-Tropez. “Al moet hij die feestjes wel zelf betalen en werkt hij daarvoor als bediening in een

Lees meer »

Dokters Combes en Declerk zetten zich in voor twee goede doelen: “Bekende veilingmeester leidt kunstveiling voor Oeganda”

De Knokse huisarts Laurence Combes organiseert in augustus een online kunstveiling voor twee liefdadigheidsprojecten in Oeganda. Ze krijgt daarvoor de hulp van Rob Michiels Auctions, het bekende Brugse veilinghuis.
The post Dokters Combes en Declerk zetten zich in voor twee goede doelen: “Bekende veilingmeester leidt kunstveiling voor Oeganda” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Russische en Chinese bommenwerpers patrouilleerden nabij Alaska

Russische en Chinese bommenwerpers hebben samen een patrouille uitgevoerd aan de grens tussen het Aziatische en Amerikaanse continent, niet ver van de Amerikaanse staat Alaska. Amerikaanse en Canadese gevechtsvliegtuigen hebben de bommenwerpers onderschept, zo zegt het Noord-Amerikaanse commando NORAD.

Lees meer »