Meisje (4) raakt levensgevaarlijk gewond bij turnles

In de Sint-Martinusschool in Burcht is vrijdagvoormiddag tijdens de turnles een meisje van vier levensgevaarlijk gewond geraakt toen ze kwam vast te zitten in een turntoestel.

 

Meer krantenkoppen in België

OVERZICHT. Ronaldo naar zijn zesde EK- Spanje rekent niet meer op Ramos, wel op Lamine Yamal in voorselectie EK

Het EK begint pas over een maand, maar mondjesmaat lopen de EK-selecties binnen. Hongarije maakte hun selectie dinsdag al bekend en nu mag ook Duitsland bijgeschreven worden op het lijstje. Het gastland loste de afgelopen dagen op ludieke wijze al enkele namen, nu is ook de volledige kern bekendgemaakt. Op de selectie van de Belgen is het nog wachten tot

Lees meer »

Bezoekers van de Lieteberg in Zutendaal wandelen volgende zomer met smartphone door hologrammen van levensgrote dieren

Naar aanleiding van de Week van de Biodiversiteit is er in het Bezoekerscentrum van de Lieteberg in Zutendaal een voorproefje gegeven van het nieuwe Belevingscentrum Biodiversiteit. Daarin zal te zien zijn welke planten en dieren er in het Nationaal Park Hoge Kempen leven, onder meer met hologrammen. De Lieteberg werkt daarvoor samen met AlfaVision, dat bedrijf viel eerder al in

Lees meer »

Yolande (80) smeerde 288.000 sandwiches en geeft Rientje uit ‘Nonkels’ gelijk: “Die met preparé zijn altijd het eerst op”

Ga in Vlaanderen rond met een plateau sandwiches en die met preparé zijn het eerst weg. Dat weet niet alleen Rientje in de laatste aflevering van Nonkels, maar ook Yolande Smesman (80). De vrijwilligster van KAA Gent smeerde de afgelopen 36 jaar meer 288.000 sandwiches. Afgelopen weekend werd ze net als Hein Vanhaezebrouck en Laurent Depoitre feestelijk uitgezwaaid.

Lees meer »

Vrouw moet uitwijken voor kat en eindigt in gracht: “Ze leed veel pijn”

De hulpdiensten moesten zaterdagochtend uitrukken naar Eernegem om een vrouw uit haar auto te bevrijden. De vrouw moest uitwijken voor een kat en belandde zo in een gracht. Daarbij doorboorde een stuk boom haar voorruit. “De vrouw leed veel pijn en daarom haalden we haar voorzichtig uit de wagen”, zegt brandweerluitenant Francis Vermote

Lees meer »