Deel van Siamese tweeling Abby en Brittany Hensel trouwt met militair: hoe zit dat juridisch? En wie is de moeder bij kinderen?

Een Siamese tweeling zou juridisch gezien met een partner kunnen trouwen in België, maar het is ongezien. Dat zeggen experten nu in de VS Abby Hensel (34), een deel van een Siamese tweeling, en Josh Bowling zijn gehuwd. Naast het juridische luik roept dit tal van andere vragen op: wat met het principe van wederzijdse toestemming? En wat met mogelijke nakomelingen? 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG. Italiaanse fans verzamelen in Brugse binnenstad zonder incidenten – 72% van HLN-lezers ziet Club finale halen

Club Brugge staat voor dé match van de waarheid tegen Fiorentina. Blauw-zwart moet in de halve finale van de Conference League in het eigen Jan Breydel een 3-2-achterstand uit de heenmatch in Firenze goedmaken. Krijgen we eindelijk nog eens een Belgische club in een Europese finale? In onderstaande liveblog zit u een hele dag op de eerste rij voor alle

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Plantrekkers

01:00 De doorrekening van partijprogramma’s door het Federaal Planbureau heeft weer veel meer aandacht gekregen dan ze verdient. We zullen niet blijven herhalen dat ze daar niet kunnen rekenen, moeder snijd…

Lees meer »

Leerlingen Hotelschool Ter Duinen Koksijde in de bloemetjes gezet voor knappe prestaties in wedstrijden buiten de schooluren

Op dinsdag 7 mei zette Hotelschool Ter Duinen in Koksijde naar goede jaarlijkse gewoonte alle leerlingen in de bloemetjes die dit schooljaar deelgenomen hebben aan wedstrijden.
The post Leerlingen Hotelschool Ter Duinen Koksijde in de bloemetjes gezet voor knappe prestaties in wedstrijden buiten de schooluren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meisje (14) slachtoffer van groepsverkrachting door tieners in Kortrijk, parket voert onderzoek

Het parket van West-Vlaanderen voert een onderzoek naar een groepsverkrachting van een 14-jarig meisje in een bosje in Kortrijk. Dat schrijft de krant Het Nieuwsblad. Een tiental jonge verdachten is opgepakt en onder toezicht van een jeugdrechter geplaatst. Sommigen van hen zouden amper tussen 12 en 16 jaar oud zijn.
The post Meisje (14) slachtoffer van groepsverkrachting door tieners

Lees meer »

Regula Ysewijn: “Nog jarenlang heb ik de gezichten van mijn verongelukte vriendinnen gezien in menigtes. Omdat ik niet op hun begrafenissen was, zegt mijn psycholoog”

Kijk naar haar kleren en haar kapsel en je weet: Regula Ysewijn is anders. Een jaar geleden kreeg dat ‘anders zijn’ ook een vierletterige afkorting. ADHD. “M’n hele leven heb ik moeten horen dat het mijn eigen schuld was dat school niet lukte. Ik ben er 39 voor moeten worden om te weten: klopt niet.”

Lees meer »

Mandel United haalt ervaren verdedigers: Gauthier Libbrecht (30, Winkel Sp.) keert terug; ook Jarric Buysse (32, RFC Knokke) zet handtekening

Dat het Mandel United menens is om meteen mee te spelen om de hoofdprijzen in derde afdeling, dat mag duidelijk zijn. Na de degradatie werden alle nieuwkomers en spelers die hadden bijgetekend overtuigd om ook effectief de kleuren van Mandel te verdedigen. Met Gauthier Libbrecht haalt men nu nog een ervaren verdediger in huis. Hij komt over van Winkel Sport

Lees meer »

LIVEBLOG AA GENT-OHL. Komen Buffalo’s in slotfase nog langszij?

Zondagmiddag speelt AA Gent zijn achtste wedstrijd in Play-Off 2 tegen Oud-Heverlee Leuven. Vorige week behaalde Gent de eindwinst met een overwinning op KV Mechelen. De Buffalo’s kunnen zich nu perfect voorbereiden op de barragematch tegen de vierde of vijfde uit Play-Off 1. Kan OHL verrassen en een tweede overwinning boeken tegen Gent? Volg het hier op de voet.

Lees meer »

Hanne Borstlap en twee andere studenten vertellen over hun ervaringen aan Amerikaanse topuniversiteiten: “Laat je niet intimideren door alle knappe koppen rondom je”

Harvard, Princeton, Yale. Hanne Borstlap uit Wilrijk en twee andere studenten studeren of studeerden aan een Amerikaanse topuniversiteit, net zoals prinses Elisabeth zal doen, en vertellen over hun wedervaren. En geven de kroonprinses advies. “Laat je niet intimideren door alle knappe koppen rondom je, maar geniet van de unieke ervaring.”

Lees meer »

120 steken met een schroevendraaier dient campingdoder Carlos Van Deun (44) zijn Nancy (39) toe: “Nu word ik niet meer vernederd of verkracht”

Gruwelijk toegetakeld: zo vindt een 18-jarige jongeman zijn moeder Nancy Hendrickx (39) uit Deurne terug, op Camping Bergheide in Lichtaart. In blinde razernij heeft haar 44-jarige echtgenoot Carlos Van Deun uit Schilde haar gedood met een schroevendraaier. 120 steken krijgt de vrouw te verwerken. “Dwars door het oog tot in de hersenen, en door de neus waren dodelijk.” Zaak snel

Lees meer »