Frans dorpje volledig afgesloten voor reconstructie van verdwijning Emile (2): brengen twee getuigenverklaringen schot in de zaak?

De Franse autoriteiten organiseren donderdag een reconstructie van de verdwijning van Emile, de 5-jarige jongen die vorige zomer spoorloos verdween in het dorpje Haut-Vernet, in het zuidoosten van Frankrijk. Met name de verklaringen van twee getuigen zullen worden onderzocht en vergeleken.

 

Meer krantenkoppen in België

Zilverbergkoor werft tenoren en bassen aan: “Om kwaliteit hoog te houden”

Zoals zoveel koren heeft ook het Zilverbergkoor te maken met een tekort aan zangers. “We zijn vooral op zoek naar tenoren en bassen om onze groep te versterken”, zegt voorzitter Ludo Bagein. “Dat is nodig om de kwaliteit van onze optredens hoog te kunnen houden.”
The post Zilverbergkoor werft tenoren en bassen aan: “Om kwaliteit hoog te houden” appeared

Lees meer »

De Hogestraat in Hooglede heeft nieuw fietspad en rotonde

In de Hogestraat werd een nieuw fietspad en een gloednieuwe rotonde aangelegd. Die werkzaamheden kaderen in functie van de aanleg van het nieuw recyclagepark. “Op die manier krijgen we een duidelijke en veilige ontsluiting van het recyclagepark op de voormalige site van de steenbakkerij”, verduidelijkt burgemeester Frederik Demeyere (CD&V). Het nieuwe fietspad werd officieel ingefietst
The post De Hogestraat

Lees meer »

Wat het Europese tripje van president Xi ons kan leren

De Chinese president Xi Jingping trekt door Europa, met een zorgvuldig uitgekiende agenda, selectieve uitnodigingen en cognac als wapen in de strijd. Als we onafhankelijker willen worden van China zullen we het spel op een intelligente manier moeten spelen.

Lees meer »

Een deur-aan-deurverkoper die blijft terugkomen? “Dat is belaging”

Deur-aan-deurverkoop is toegelaten in België. Verkopers mogen aanbellen om je een dienst of product te verkopen. Maar als je "neen" zegt, moeten ze daar oren naar hebben. Doen ze dat niet, dan kan je ze aanklagen voor "belaging". Dat blijkt uit de nieuwe aflevering van de podcast ‘Mens erger je niet’ van het consumentenprogramma ‘WinWin’ op Radio2.

Lees meer »

Een lichtje, een piep, een trilling of automatische begrenzing: vanaf juli moet onze auto vertellen dat we te snel rijden

Als je sneller rijdt dan toegelaten, zal je binnenkort een waarschuwing krijgen. Vanaf 7 juli moet elke nieuw verkochte auto uitgerust zijn met een systeem van ‘intelligente snelheidsassistentie’. Op basis van gps-gegevens en camerabeelden kan het systeem opmerken of je sneller dan de toegestane snelheid rijdt en je daar op verschillende manieren op wijzen.

Lees meer »

Verkeersproblemen door dringende inspectiewerken

Op maandag 13 en dinsdag 14 mei tussen 08.30 en 11.30 uur zullen dringende inspectiewerken uitgevoerd worden aan het rioleringsnetwerk in de Generaal Eisenhowerstraat, tussen de Vrije Basisschool en de Gasthuisstraat in Kuurne.
The post Verkeersproblemen door dringende inspectiewerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ooit werd River Cola beschaamd weggemoffeld, vandaag heeft cola ‘van den Aldi’ cultstatus bereikt: hoe komt dat?

River Cola blaast 50 kaarsjes uit. Op die halve eeuw tijd heeft het imago van de cola ‘van den Aldi’ een evolutie doorgemaakt. Ooit werden de blikjes diep en beschaamd in de boekentas weggemoffeld, maar vandaag zijn ze stigma van ‘arme mensen-cola’ kwijt. Marketingprofessor Luk Warlop legt uit hoe dat gelukt is. “River Cola is qua cultstatus nog het best

Lees meer »

“Niet terecht, maar publiek heeft beslist”: ‘The party is over’ voor Mustii, die finale Songfestival niet haalt

Hij heeft er alles aan gedaan, maar helaas: het feestje zit erop voor België. Thomas ‘Mustii’ Mustin (33) heeft met ‘Before The Party’s Over’ de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival namelijk niet overleefd. Onze Belgische hoop werd te licht bevonden door het publiek. Nadat Gustaph zich vorig jaar wel wist te kwalificeren, opnieuw een bittere pil. Ook in 2018

Lees meer »

Jamie verhuist met Le Petit D’eau naar hartje Rumbeke

Jamie De Waele (32) verhuisde recent met haar mama- en babypraktijk Le Petit D’eau naar het centrum van Rumbeke. Op het Kerkplein palmt ze een ruimte in het pand in waar sinds december de vroedvrouwen van Villa Mama huizen.
The post Jamie verhuist met Le Petit D’eau naar hartje Rumbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »