LIVE. Lichaam uit het water gehaald na instorting brug in Baltimore, zoekactie naar overblijvende vermisten gaat voort

Bij de Amerikaanse stad Baltimore is rond 1.30 uur lokale tijd (6.30 Belgische tijd) een cruciale verkeersbrug ingestort nadat een containerschip tegen pijlers van de brug was gevaren. De autoriteiten benadrukken dat alles op een ongeval wijst en er geen sprake is van een terreurdaad. Op het moment van de botsing waren er acht mensen aanwezig op de brug. Twee van hen zijn levend teruggevonden, één lichaam werd uit het water gehaald. Nog vijf personen zijn vermist. 

Meer krantenkoppen in België

Komen steeds meer Belgische en andere Europese havens in handen van China? 

Grote zeehavens in Europa, waaronder ook die in Antwerpen en Zeebrugge, komen steeds meer in handen van China. Dat beweert Nederlands politicus Tom Berendsen van het CDA (Christen-Democratisch Appèl). Chinese (staats)bedrijven hebben steeds meer aandelen in die havens, maar de macht van China moet voorlopig genuanceerd worden. "Toch maakt het ons kwetsbaar voor chantage en spionage", klinkt het bij experten.

Lees meer »

EveryBodyCounts laat jongeren betere keuzes maken op het vlak van voeding en beweging

Zes enthousiaste studenten van de Hogeschool VIVES Kortrijk hebben een unieke onderneming opgericht met een belangrijke missie: jongeren stimuleren om betere keuzes te maken op het vlak van voeding en beweging. Hun bedrijf, EveryBodyCounts, richt zich specifiek op medestudenten en gebruikt sociale media als platform om hun boodschap op een leuke en toegankelijke manier te verspreiden.
The post EveryBodyCounts

Lees meer »

Vader en zoon Coussee runnen stilaan legendarisch café D’Armoe in Rumbeke: “Op donderdag staan ze hier schouder tegen schouder”

Café D’Armoe is een begrip in Roeselare en omstreken. Al bijna twee decennia is Alex(ander) Coussee er de patron, maar met zoon Mathieu is er een opvolger op komst. “Het is hier een familiezaak geworden”, verwijst Alex naar zijn dochters die ook vaak een handje komen toesteken.
The post Vader en zoon Coussee runnen stilaan legendarisch café D’Armoe in

Lees meer »

Amerikaanse oorlogsveteraan (102) overlijdt op weg naar herdenking van D-Day in Normandië

Robert Persichitti, een Amerikaanse oorlogsveteraan van 102, is overleden terwijl hij op weg was naar Frankrijk voor de herdenking van D-Day. In een interview zei Persichitti recent nog dat hij “erg uitkeek” naar het evenement. Veteranen en wereldleiders komen vandaag ter gelegenheid samen op het Omaha-strand in Normandië. De operatie, exact tachtig jaar geleden, vormde het startschot voor de geallieerde

Lees meer »

Wat brengt de toekomst voor Eendracht Aalst na het vernietigende rapport? “Er zijn vier scenario’s, maar ze gaan allemaal pijn doen”

Het iconische Eendracht Aalst – opgericht in 1919 – heeft de voorbije eeuw al vele woelige wateren doorzwommen, maar beleeft nu allicht een van de zwartste bladzijden uit de clubgeschiedenis. Vrijdag besliste de controlecommissie om de club geen licentie te geven voor tweede en derder afdeling. Speelt Den Iendracht volgend seizoen überhaupt nog voetbal? Het is een vraag die supporters

Lees meer »

ANALYSE. Waarom het voor de Russen niet zo vlot loopt met de verdere verovering van Oekraïne: “Ze zijn hun momentum kwijt”

Het Russische offensief in de Oekraïense regio Charkiv lijkt stil te vallen. Nu de Oekraïense troepen sinds vrijdag ook doelwitten in Rusland mogen bestoken, lijkt de oorlog een bijzondere wending te nemen. Oorlogsdeskundige en kolonel Roger Housen analyseert: “De Russen zullen de komende maanden een versnelling hoger schakelen, de Oekraïense troepen zullen verschillende bordjes tegelijk moeten ophouden.”

Lees meer »

EXCLUSIEF. Loubna Khalkhali vergezelde haar man Adil op perstour: “Plots zat ik in een privéjet met Will Smith”

“Adil kwam thuis en zei me: hou van die tot die datum vrij. ‘I need my wife’. Ik had geen keuze.” Loubna Khalkhali lacht. Haar natuurlijke biotoop situeert zich op de redactie van Rudi Vranckx. Nu vloog de VRT-journaliste voor de nieuwe ‘Bad Boys’-film van premières in Dubai naar feestjes in L.A. In de privéjet met Will Smith en ‘als

Lees meer »

Elias verdedigt zijn titel op BK vrouwensjouwen

Komende zondag organiseren de Poaldorppekkers opnieuw het BK vrouwensjouwen in Dentergem. Aan de start staat titelverdediger Elias Vanhaverbeke (28). Dit keer komt hij aan de start met Julie Van Wietendaele. Zij vervangt Elias’ zwangere vriendin Mien Verstraete.
The post Elias verdedigt zijn titel op BK vrouwensjouwen appeared first on KW.be.

Lees meer »