CELEB 24/7. Een doodgewone werkdag voor Bella Hadid en Britney Spears danst er weer op los

Niets leukers dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream. 

Meer krantenkoppen in België

Premier De Croo is trots op tienduizenden nieuwe jobs, maar: 1 op de 3 zijn bijkomende banen bij de overheid. Kan dit blijven duren?

Premier Alexander De Croo (Open Vld) pakt graag uit met de tienduizenden jobs die er tijdens zijn regeerperiode zijn bijgekomen. Maar uit cijfers van de Nationale Bank blijkt nu dat één gecreëerde job op de drie een overheidsjob is. Bart Van Craeynest, hoofdeconoom van VOKA, vraagt zich af of de overheid kan blijven groeien? “Onze overheidsuitgaven zijn al bij de

Lees meer »

Flakkadoodrijder (32) bekent brandstichting in woning van eigen broer

De 32-jarige man uit Houthulst, die sinds vorige week in de cel zit op verdenking van brandstichting in het huis van zijn eigen broer, heeft de feiten bekend. Dat bevestigt zijn advocaat, Mathieu Langerock. Volgens onze informatie was de man op het moment van de feiten onder invloed, hoewel het niet duidelijk is van wat.

Lees meer »

President Macron roept noodtoestand uit in Nieuw-Caledonië na dagenlang zware rellen

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië, een eiland ten noordoosten van Australië, zijn zware rellen uitgebroken in de hoofdstad Nouméa. De rellen zijn het gevolg een uit de hand gelopen protest tegen een wetswijziging die meer Franse eilandbewoners stemrecht zou geven. Daarbij zijn al drie mensen om het leven gekomen. Er vielen ook honderden gewonden. Meer dan 130 mensen zijn

Lees meer »

De must-reads van het weekend

03:00 Grappende, zingende chatbots die ons beter kennen dan onze beste vrienden, robots die meer en meer op mensen lijken en gedachten uitwisselen met een soort ‘airpods’: steeds sneller evoluerende AI doet…

Lees meer »

Recordaantal leerlingen schrijft zich in voor Brussels secundair onderwijs: meer dan 600 plaatsen tekort

Een recordaantal leerlingen uit basisscholen heeft zich aangemeld voor het Nederlandstalig secundair onderwijs in Brussel. 603 leerlingen hebben echter geen plaats gekregen in de A-stroom en in de B-stroom waren er bijna dubbel zoveel inschrijvingen als beschikbare plaatsen. "Paniek is niet nodig", zegt Petrus Van den Cruyce van het Lokaal Onderwijsplatform Brussel. "Er zitten veel dubbele inschrijvingen bij."

Lees meer »

Koen Crucke krijgt niet één, maar wél twee Carrière Awards uitgereikt door Entertainment Events Zwevegem

Vorige zaterdag organiseerde Entertainment Events Zwevegem voor de vijftiende keer een hommage rond een zanger/entertainer/acteur én dit sinds de start in 2016. Deze keer werd Koen Crucke uit De Haan begroet én in de spotlights geplaatst.
The post Koen Crucke krijgt niet één, maar wél twee Carrière Awards uitgereikt door Entertainment Events Zwevegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee doden en honderden gewonden bij rellen in Nieuw-Caledonië

Bij rellen in Nouméa, de hoofdstad van Nieuw-Caledonië, zijn dinsdagnacht twee personen om het leven gekomen. Dat zegt de Hoge Commissaris van de Republiek, Louis Le France. Sinds maandag zijn er rellen aan de gang op de eilandengroep in de Stille Oceaan. Er zouden ook honderden gewonden gevallen zijn.

Lees meer »

Europese leiders veroordelen aanslag tegen Fico: “Laffe aanval”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen veroordeelt de “verachtelijke aanval” op de Slovaakse premier Robert Fico. “Zulke geweldplegingen hebben geen plaats in onze samenleving en ondermijnen de democratie, ons waardevolste goed”, schrijft ze in een boodschap op X, het vroegere Twitter. Europese Raadsvoorzitter Charles Michel zegt gechoqueerd te zijn.

Lees meer »

Flamboyant ex-politiehoofd riskeert vijf jaar cel voor omkoopschandaal: “Die 100.000 euro was een cadeau”

5 jaar cel: die straf hangt ex-politiebaas Glenn Audenaert – tegen wie vandaag het proces in de Dendermondse rechtbank start – boven het hoofd. 100.000 euro zou hij ontvangen hebben om zijn invloed te laten gelden. Het doel: de hoofdzetel van de federale politie in Brussel doen verhuizen, naar de eigendom van een kennis. Smeergeld of een cadeau? Het kan

Lees meer »