Vermeende brand in Oostkamp blijkt reflectie van kraanverlichting te zijn op plassen water

Vrijdagavond rond 19 uur werd melding gemaakt van een brand op de werf in de Schoolstraat in Oostkamp. Uiteindelijk bleek het om vals alarm te gaan.

Op de werf in de Schoolstraat zijn al geruime tijd werken aan de gang. Er wordt onder meer een ondergrondse parkeergarage gebouwd. Het was ook daar dat de bewoners van een appartement vlammen dachten te zien. Bij nader onderzoek van de brandweer bleek de gloed afkomstig te zijn van een lamp op de torenkraan, die op de plassen water reflecteerde. Niks aan de hand dus, zo bleek.

The post Vermeende brand in Oostkamp blijkt reflectie van kraanverlichting te zijn op plassen water is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gaat ‘Thermomixbende’ vrijuit?Rechter weert info van telefonie-onderzoek uit dossier: “Dit is tegen alle regels van de privacy”

“Het recht op een eerlijk proces is miskend en alle bewijs dat via het retro-actief telefonie-onderzoek is verkregen, moet uit het dossier worden geweerd.” De rechter in Kortrijk oordeelde dat er in het onderzoek naar een Brusselse bende, die verdacht wordt van de roof van 921 Thermomixen en dure stofzuigers van het merk Kobold in Beveren-Leie bij Waregem, geen wettelijke

Lees meer »

Plunderingen en brandstichting: gewelddadige protesten tegen Frankrijk in Nieuw-Caledonië

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië is het maandag tot gewelddadige protesten gekomen van separatisten. Ze verzetten zich tegen een geplande grondwetswijziging van de regering in Parijs, die duizenden Franse kiezers in de eilandstaat stemrecht zou geven, en dus meer politieke invloed. Vooral in de hoofdstad Nouméa waren er rellen tussen manifestanten en de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

Slovaakse premier Fico in levensgevaar na schietpartij, zoon van vermoedelijke dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico, de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Dat is bevestigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. Volg het nieuws op de voet in deze

Lees meer »

“Ergste overstromingen ooit in Voeren waarschijnlijk als ramp erkend” – Tegen 17 uur opnieuw elektriciteit in Moelingen

De overstromingen die Voeren in de nacht van vrijdag op zaterdag hebben getroffen, zijn “de ergste in de geschiedenis” van de Limburgse gemeente. “Bij sommige inwoners kwam het water in hun huizen op borsthoogte te staan, verschrikkelijk om mee te maken”, aldus een aangeslagen burgemeester Joris Gaens. Ondertussen is het water gezakt en kunnen bewoners naar hun huizen terugkeren. De

Lees meer »

Will Smith over I Am Legend 2: “Het ziet er goed uit”

Will Smith heeft een update gegeven over het vervolg op de film I Am Legend uit 2007. Tijdens een persconferentie heeft de acteur laten weten onlangs een aantal weken door te hebben gebracht met Michael B. Jordan, die ook in het vervolg zal spelen, en “dat het er goed uitziet”.

Lees meer »

Hoogseizoen op Mount Everest eist eerste dode

De eerste dode van het hoogseizoen op de Mount Everest is vrijdag aangetroffen. Het gaat om een 53-jarige bergbeklimmer uit Mongolië die sinds vorig weekend vermist werd. Dat heeft een woordvoerder van de Nepalese toerisme-autoriteit vrijdag gemeld.

Lees meer »

Winok (23), Tore (27) en Arthur (27) richten vzw SMUS op: “We bieden kwalitatieve underground muziek”

Afgelopen twee jaar kregen de Club Sudato-evenementen steeds meer voet aan wal in de lokale underground scene. “Alles wat buiten de commerciële muziek ligt, tussen disco en techno, hoor je op onze open airs en clubnights. Met de oprichting van onze nieuwe vzw SMUS gaan we voor een duidelijke visie en leggen we de lat hoger”, zeggen Winok Hanssens (23),

Lees meer »