Opening eerste Disneycafé in Kortrijk: “Hier krijg je echt het magische Disney-gevoel”

Het allereerste Disney Café van België, Mickey’s Happy Store, is geopend in de Lange Steenstraat 33 in Kortrijk. Je kan er niet alleen terecht voor je favoriete Disney collectiestukken, maar je kan er ook iets eten en drinken in het Disney-thema. Eigenaar Mario Dhont (48) en zijn partner Steven Van De Putte (48) zijn alvast heel enthousiast: “Disney is voor mij altijd al magisch geweest. Je wordt er gewoon heel vrolijk van.”

Mickey’s Happy Store opende zijn deuren op vrijdag 15 maart om 10 uur. Disney-fans kunnen hier vanalles terug vinden, van een pluchen Mickey Mouse tot koffiemokken met het gezicht van Stitch. “We hebben hier knuffels, beeldjes en andere merch van oude en nieuwe Disneyfilms. Ons pronkstuk is een groot beeld van Buzz Lightyear ter waarde van 2.800 euro”, vertelt eigenaar Mario Dhont.

Groot beeld van Buzz Lightyear ter waarde van 2.800 euro. © Lara Merlevede

Bij Mickey’s Happy Store hoort ook Mickey’s café, waar de menukaart helemaal in thema van Disney staat. Zo kan je er onder andere een Donald festival krijgen, een speciale warme chocomelk met een chocolade bom en marshmellows, of Mickey’s verwennerij met zes overheerlijke zoetigheden. Boven Mickey’s Happy Store is er ook een vergaderruimte voor 24 personen. Die kan onder andere gebruikt worden voor workshops, vergaderingen en lunch meetings.

De vele lekkere zoetigheden die je in het Disney café kan proeven. © Lara Merlevede

Al van kinds af aan was Mario een grote Disney-fan. Hij verzamelt al dertig jaar collectiestukken van Disney. Op de vraag wat zijn favoriete Disneyfilm aller tijden is, hoeft hij dan ook niet lang na te denken. “Pinokkio staat met stip op één. Maar ook Ratatouille vind ik een geweldige film. We hebben naast ons Disney Café ook een foodbar die geïnspireerd is op Ratatouille: M-Foodbar, te vinden op de Grote Markt in Kortrijk”, vertelt Mario, terwijl de muziek van De Kleine Zeemeermin door de boxen luidt.

Wedstrijden

“Iedereen die iets koopt, mag zijn kans wagen bij de grijper. De hoofdprijs is een weekendje Disneyland Parijs voor twee personen, maar er zijn ook heel wat andere leuke prijzen zoals een fotokader of sleutelhanger. Er is ook een maandelijkse winactie, waarbij iedereen zijn zotste en leukste Disney foto mag doorsturen. Elke maand kiezen we de leukste eruit en die hangen we dan op”, legt Mario uit.

Meet and greet

“We willen ook animatie voorzien in Mickey’s Happy Store. Zo zal er de zaterdag vaak een meet and greet zijn met Mickey en Minnie Mouse, maar zullen we ook andere activiteiten voorzien zoals bijvoorbeeld een ballonplooier”, verduidelijkt Mario.

Disney magie

Disney is er voor jong én oud. “Mijn favoriete film is Elemental, maar eigenlijk zijn alle Disney films heel leuke verhalen. Ze brengen je eigen fantasie tot leven”, vertelt de zevenjarige Zoë Tandt, die er als een van de eerste bij was tijdens de grote opening.

Tijdens het openingsweekend van vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart is Mickey’s Happy Store open van 10 uur tot 19 uur.

The post Opening eerste Disneycafé in Kortrijk: “Hier krijg je echt het magische Disney-gevoel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG TITELSTRIJD. 25 jaar geleden dat titel op slotspeeldag nog op drie velden kan uitgereikt worden – Brugse fans wachten spelersbus op

Net als vorig jaar zal de titel pas op de slotspeeldag beslist worden. Met Club Brugge, Union en Anderlecht zijn er nog drie kandidaten. Al heeft blauw-zwart wel een serieuze streep voor. Met een punt tegen Cercle is het zondag áltijd kampioen. HLN zit ook deze week in het spoor van de drie titelpretendenten. Het laatste nieuws, de opmerkelijkste beelden

Lees meer »

CLB’s krijgen 40 procent meer vragen over mentaal welzijn bij scholieren: “Onvoldoende capaciteit om snel te kunnen antwoorden”

De afgelopen 5 jaar is het aantal vragen over mentaal welzijn bij de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB’s) met 40 procent gestegen. Het gaat dan bijvoorbeeld over leerlingen met sociale angsten, depressieve gevoelens of schoolfobie. Ook het aantal meldingen van verontrustende thuissituaties neemt toe. "Er kruipt veel tijd in overbruggingshulp door lange wachtlijsten waardoor we onvoldoende tijd kunnen vrijmaken voor andere

Lees meer »

Hoe rollercoaster KV Oostende abrupt ten einde kwam

Na enkele Houdini-acts eerder dit jaar lijkt het doek voor KV Oostende nu toch te gaan vallen. Het faillissement van de kustclub lijkt onafwendbaar en zo komt er een abrupt een eind aan de rollercoaster waarop KVO zich al jaren bevindt. Van Europese hoogdagen onder Marc Coucke, naar twee jaar miserie met ‘den Amerikaan’.
The post Hoe rollercoaster KV

Lees meer »

EXCLUSIEF. Paleis tikt prins Laurent op de vingers na interview over plannen om nieuw leven te starten in buitenland

Het koninklijk paleis heeft prins Laurent (60) aangesproken op zijn exclusief interview in HLN en laten weten dat ze zijn uitspraken niet op prijs stellen. De jongere broer van koning Filip kondigde in deze krant aan dat hij “een nieuw leven aan het voorbereiden is” en desnoods zijn dotatie wil opgeven. Maar geraakt hij zo gemakkelijk van die staatstoelage vanaf?

Lees meer »

Barouche introduceert culinaire pita in Kortrijk

De toplocatie op de hoek van de Doorniksestraat en Lange Steenstraat, waar voorheen The Body Shop zat, wordt in het najaar ingenomen door het fast casual pita restaurant Barouche. Na Gent, Antwerpen, Leuven en Brussel openen Wim Maeyaert en Nathaniël Van Waeyenberge hun zesde vestiging in Kortrijk. “We combineren de efficiëntie van een fastfoodketen met een aangename inrichting en zitgelegenheden.”<br

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico buiten levensgevaar na schietpartij, zoon van dader reageert: “Ik ben in shock”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

Groen voert actie voor betere en betaalbare zorg op Grote Markt in Ieper: “Op de gezondheid van mensen bespaar je niet”

In Ieper wachtte je in 2023 tot dertien maanden op een plekje in de kinderopvang en een kamer in een woonzorgcentrum kost er 1.648 euro. “Dat is niet normaal”, aldus Jeremie Vaneeckhout, covoorzitter van Groen en West-Vlaams lijsttrekker van het Vlaams parlement tijdens een actie op de Grote Markt in Ieper.
The post Groen voert actie voor betere en

Lees meer »

Juryleden starten volgende week met beraadslagingen in zaak Stormy Daniels

Het einde van de rechtszaak tegen de Amerikaanse oud-president Donald Trump, over het zwijggeld dat hij aan pornoactrice Stormy Daniels betaald zou hebben, is in zicht. Rechter Juan Merchan zei maandag in New York dat hij de slotpleidooien voor begin volgende week verwacht. Daarna beginnen de twaalf juryleden de beraadslagingen. De uitspraak volgt normaal ten laatste enkele dagen later. Als

Lees meer »