Opening eerste Disneycafé in Kortrijk: “Hier krijg je echt het magische Disney-gevoel”

Het allereerste Disney Café van België, Mickey’s Happy Store, is geopend in de Lange Steenstraat 33 in Kortrijk. Je kan er niet alleen terecht voor je favoriete Disney collectiestukken, maar je kan er ook iets eten en drinken in het Disney-thema. Eigenaar Mario Dhont (48) en zijn partner Steven Van De Putte (48) zijn alvast heel enthousiast: “Disney is voor mij altijd al magisch geweest. Je wordt er gewoon heel vrolijk van.”

Mickey’s Happy Store opende zijn deuren op vrijdag 15 maart om 10 uur. Disney-fans kunnen hier vanalles terug vinden, van een pluchen Mickey Mouse tot koffiemokken met het gezicht van Stitch. “We hebben hier knuffels, beeldjes en andere merch van oude en nieuwe Disneyfilms. Ons pronkstuk is een groot beeld van Buzz Lightyear ter waarde van 2.800 euro”, vertelt eigenaar Mario Dhont.

Groot beeld van Buzz Lightyear ter waarde van 2.800 euro. © Lara Merlevede

Bij Mickey’s Happy Store hoort ook Mickey’s café, waar de menukaart helemaal in thema van Disney staat. Zo kan je er onder andere een Donald festival krijgen, een speciale warme chocomelk met een chocolade bom en marshmellows, of Mickey’s verwennerij met zes overheerlijke zoetigheden. Boven Mickey’s Happy Store is er ook een vergaderruimte voor 24 personen. Die kan onder andere gebruikt worden voor workshops, vergaderingen en lunch meetings.

De vele lekkere zoetigheden die je in het Disney café kan proeven. © Lara Merlevede

Al van kinds af aan was Mario een grote Disney-fan. Hij verzamelt al dertig jaar collectiestukken van Disney. Op de vraag wat zijn favoriete Disneyfilm aller tijden is, hoeft hij dan ook niet lang na te denken. “Pinokkio staat met stip op één. Maar ook Ratatouille vind ik een geweldige film. We hebben naast ons Disney Café ook een foodbar die geïnspireerd is op Ratatouille: M-Foodbar, te vinden op de Grote Markt in Kortrijk”, vertelt Mario, terwijl de muziek van De Kleine Zeemeermin door de boxen luidt.

Wedstrijden

“Iedereen die iets koopt, mag zijn kans wagen bij de grijper. De hoofdprijs is een weekendje Disneyland Parijs voor twee personen, maar er zijn ook heel wat andere leuke prijzen zoals een fotokader of sleutelhanger. Er is ook een maandelijkse winactie, waarbij iedereen zijn zotste en leukste Disney foto mag doorsturen. Elke maand kiezen we de leukste eruit en die hangen we dan op”, legt Mario uit.

Meet and greet

“We willen ook animatie voorzien in Mickey’s Happy Store. Zo zal er de zaterdag vaak een meet and greet zijn met Mickey en Minnie Mouse, maar zullen we ook andere activiteiten voorzien zoals bijvoorbeeld een ballonplooier”, verduidelijkt Mario.

Disney magie

Disney is er voor jong én oud. “Mijn favoriete film is Elemental, maar eigenlijk zijn alle Disney films heel leuke verhalen. Ze brengen je eigen fantasie tot leven”, vertelt de zevenjarige Zoë Tandt, die er als een van de eerste bij was tijdens de grote opening.

Tijdens het openingsweekend van vrijdag 15 maart en zaterdag 16 maart is Mickey’s Happy Store open van 10 uur tot 19 uur.

The post Opening eerste Disneycafé in Kortrijk: “Hier krijg je echt het magische Disney-gevoel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We gaan voor het hoogste”: Verschaeren spreekt klare taal nadat Anderlecht scheve situatie omkeert in galamatch tegen Wolfsburg

Een mindere eerste helft en een véél betere tweede. Anderlecht heeft z’n galamatch met 2-1 gewonnen van het Duitse Wolfsburg. De inbreng van het Deense duo Dreyer-Dolberg was nodig. Paars-wit maakt zich wel zorgen om Francis Amuzu, die voor de rust uitviel met een (zware?) blessure. Yari Verschaeren was na de wedstrijd duidelijk over de doelstellingen van Anderlecht komend seizoen.

Lees meer »

Darter Arne Degryse: “Mijn niveau gaat in stijgende lijn”

Arne Degryse van Team Dartshop Vanhee Menen neemt op zaterdag 27 en zondag 28 juli deel aan de Youth Development Tour in Engeland. De grootste Europese dartstalenten nemen het daar tegen elkaar op.
The post Darter Arne Degryse: “Mijn niveau gaat in stijgende lijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amerikaanse rapper Snoop Dogg gaat olympische vlam dragen

De Amerikaanse rapper Snoop Dogg zal vrijdag een van de fakkeldragers zijn in Saint-Denis in aanloop naar de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs, die vrijdagavond op de agenda staat. Dat heeft het gemeentebestuur van de stad uit de Parijse agglomeratie maandag bevestigd aan het Franse persbureau AFP.

Lees meer »

Fien Germijns nieuwe best verdienende vrouw en in haar spoor volgen steeds meer jonge vrouwen: ook deze gezichten bindt de VRT exclusief aan zich

Fien Germijns is de best verdienende vrouw bij de VRT, met minstens 300.000 euro bruto per jaar. Ze heeft daarmee Siska Schoeters voorbijgestoken, die twee jaar geleden nog een reprimande kreeg na haar klacht over de loonkloof met de mannelijke superkanonnen. Maar de openbare omroep maakt wel degelijk werk van meer vrouwen en meer jongeren bij de schermgezichten die ze

Lees meer »

Amerikaanse neuroloog behandelt patiënten met nieuw alzheimermedicijn: Europa wacht op groen licht

Een revolutionair alzheimermedicijn, lecanemab, biedt hoop maar roept ook vragen op. In de VS wordt het al toegediend, straks misschien ook in Europa. Wie komt er al dan niet in aanmerking? Hoe ziet de behandeling eruit? En wat zijn de bijwerkingen? De Amerikaanse neuroloog Gil Rabinovici dient het medicijn al toe: “De bijwerkingen klinken eng, maar zijn zelden ernstig.”

Lees meer »

Agnes Moeys en Jean Jacobs uit Knokke-Heist zijn een briljanten paar

Op 11 juli 1959 werden Jean Jacobs en Agnes Moeys in Everberg officieel in de echt verbonden. Op zaterdag 13 juli zetten schepenen Bert De Brabandere en Tine Gobert het echtpaar uitgebreid in de bloemetjes in restaurant Schildia op de zeedijk van Heist.
The post Agnes Moeys en Jean Jacobs uit Knokke-Heist zijn een briljanten paar appeared first on

Lees meer »