De Haan pakt uit met ‘Juliet-route’: “Wandelaars en fietsers kunnen zo halt houden op diverse opnamelocaties uit de reeks”

Goed nieuws voor de fans van de nieuwe politiereeks ‘Juliet’ die momenteel te zien is op VRT1: vanaf de paasvakantie kan je in De Haan wandelen en fietsen langs de opnamelocaties van de populaire reeks.

De nieuwe politiereeks ‘Juliet’, die van oktober 2022 tot januari 2023 in De Haan werd opgenomen, wordt op zondagavond uitgezonden op VRT1. “De reeks was eerder ook al in Duitsland te zien op ZDF en is daar razend populair. Maar ook bij ons is ‘Juliet’ een kijkcijferkanon: de eerste twee afleveringen werden door maar liefst 1.387.542 kijkers gevolgd. “Wij weten natuurlijk al langer dat onze mooie gemeente een toeristisch topproduct is, maar de prachtige beelden van De Haan met zijn typische belle-époquegebouwen en beschermd erfgoed zetten ons mooiste dorp aan zee nog eens extra in de kijker”, zegt toerismeschepen Marleen De Soete (Samen Vooruit).

Wandel- en fietsroute

Nieuwsgierige kijkers die de opnamelocaties van ‘Juliet’ graag eens van dichtbij willen zien en van de unieke, nostalgische sfeer van De Haan willen proeven, kunnen dat vanaf de paasvakantie met de gloednieuwe ‘Juliet wandel- en fietsroute’. De dienst Toerisme van De Haan onderhandelde hiervoor met de VRT en bekwam de gebruiksrechten van de reeks voor de periode van een jaar. “De wandelroute zal ongeveer drie kilometer bedragen, de fietsroute twintig à vijfentwintig kilometer. Gedurende beide routes zullen wandelaars en fietsers halt kunnen houden op diverse opnamelocaties uit de reeks, en zullen ze een beschrijving krijgen van de scène op die locaties”, aldus De Soete.

Beide routes worden verwerkt in een handige Z-kaart die makkelijk in de jaszak of handtas kan worden meegenomen en gratis kan worden opgehaald in de lokale toerismekantoren. De ‘Juliet-route’ zal ook promotioneel ondersteund worden met een radiocampagne.

The post De Haan pakt uit met ‘Juliet-route’: “Wandelaars en fietsers kunnen zo halt houden op diverse opnamelocaties uit de reeks” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

REPORTAGE. Dorp Andenne in shock nadat vijf lokale tieners een trucker met een rioolrooster doodden: “Ze hebben hun leven verbrand”

De vijf tieners die een loodzwaar rioolrooster op de E42 gooiden waarbij een truckchauffeur overleed, waren onder invloed van drugs én alcohol. Een minderjarige daagde zijn vrienden uit om het rooster samen van de brug te gooien, al ontkent de jongen dat nu. De landelijke gemeente Andenne, waar de tieners wonen, reageert intussen geschokt. “Die gasten vormden eerder voor niemand

Lees meer »

Politie slaat zich door barricade heen en ontruimt pro-Palestijns protest bij Amsterdamse universiteit

In Amsterdam heeft de politie de laatste pro-Palestina-activisten weggehaald van het Binnengasthuisterrein van de Universiteit van Amsterdam (UvA). De politie sleepte de betogers een voor een van de campus af, zag verslaggever van persbureau ‘ANP’. Op en rond het terrein is een ravage aangericht. Overal liggen straatstenen en pallets waarmee de betogers barricades hadden gebouwd. De muren zijn beklad met

Lees meer »

Gerenoveerde Sint-Gertrudiskerk in Bovekerke schittert weer

Na maanden van zorgvuldige restauratiewerkzaamheden is de Sint-Gertrudiskerk in Bovekerke feestelijk heringewijd met een eucharistieviering. Na de viering werden alle inwoners uitgenodigd voor een receptie, georganiseerd door het kerkbestuur van Bovekerke en het gemeentebestuur.
The post Gerenoveerde Sint-Gertrudiskerk in Bovekerke schittert weer appeared first on KW.be.

Lees meer »

En plots is Israël een van de favorieten voor het Songfestival: “Als Israël wint, is het voortbestaan van de wedstrijd in gevaar”

Al maanden is er ophef over het feit of het land wel mag meedoen aan het Eurovisiesongfestival, maar we zijn één dag voor de grote finale en plots is Israël zelfs favoriet om de liedjeswedstrijd zowaar te winnen. Zou een zege van Eden Golan met ‘Hurricane’ ook het Songfestival omver blazen? Hoe komt dat Israël opeens zo’n grote kans maakt?

Lees meer »

Stad Waregem zet met SMOT-spot in op huidkankerpreventie

‘Waregem zont veilig’, onder dat motto wil het stadsbestuur op diverse plekken gratis zonnecrème aanbieden. Afgelopen week werd alvast een SMOT-spot geïnstalleerd op de Zuiderpromenade.
The post Stad Waregem zet met SMOT-spot in op huidkankerpreventie appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ze noemen haar nu de panter van Sint-Idesbald”: vrouw (63) ontkent dat ze politieman krabde na bemoeizucht

Een 63-jarige vrouw die in Bastogne woont maar al jaren een vakantiewoning heeft in Sint-Idesbald bij Koksijde, riskeert een celstraf omdat ze een politieman gekrabd zou hebben. Dat zou gebeurd zijn nadat de vrouw zich kwam bemoeien toen de politie een verkeersovertreding van een andere vrouw wou vaststellen. F.C. ontkent met klem dat ze de politieman verwondde. “Ze is het

Lees meer »

Twee verdachten aangehouden voor reeks inbraken in Deinze

De onderzoeksrechter heeft 2 verdachten aangehouden voor verschillende inbraken in het centrum van Deinze. Vorige vrijdag betrapte de politie ze tijdens een inbraakpoging. Ze vluchtten weg, maar werden even later in de buurt opgepakt. Na onderzoek konden ze gelinkt worden aan 3 andere inbraken in Deinze.

Lees meer »

Hoe de kokosnoot Papoea-Nieuw-Guinea van brandstof voorziet

Op het eiland Karkar in Papoea-Nieuw-Guinea (PNG), ten noorden van Australië, onderzoeken wetenschappers hoe kokosnoten een goedkoper alternatief kunnen voorzien voor brandstoffen wereldwijd. Jaren geleden was het fruit een groot exportproduct voor het land. Maar doordat het minder gewaardeerd wordt op de internationale markt, verschuift de functie van de vrucht.

Lees meer »

Ida Ann (48) die ‘te kort’ minirokje van meisje (19) omlaag trok, opgepakt voor zedenfeiten: “Maar iedereen applaudisseerde”

Het ‘minirokjesincident’ dat eind april viraal ging, krijgt nog een staartje. De 48-jarige klant die het rokje van een tiener omlaag trok in een restaurant, werd opgepakt. Van haar arrestatie zijn nu bodycambeelden en telefoongesprekken opgedoken waarop te horen is hoe ze blijft proberen haar gelijk te halen bij de agenten. Ze wordt aangeklaagd voor zedenfeiten.

Lees meer »