De Haan is decor voor nieuwe politiereeks ‘Juliet’: zes weken spannende fictie

Vanaf zondag 3 maart is De Haan zes weken lang het decor voor de nieuwe politiereeks ‘Juliet’ op VRT 1. Charlotte De Bruyne vertolkt daarin de rol van politie-inspecteur Juliet Dumon, die allerlei zware misdaden moet oplossen in het ogenschijnlijk lieftallige badplaatsje.

Na het onverwachte overlijden van haar vader keert ze uit Brussel terug naar haar geboortedorp De Haan. Daar gaat ze op zoek naar een pleeggezin voor haar stuurse tienernichtje Chloë, die liefdevol door Juliets vader werd opgevoed. Terwijl ze zich op haar nieuwe baan stort, wordt ze geconfronteerd met haar onverwerkte schuldgevoelens bij de dood van haar moeder en haar eigen ambigue gevoelens tegenover het moederschap. Intussen ontstaat er een complexe band tussen haar en Chloë. Naast Charlotte De Bruyne worden de hoofdrollen vertolkt door Nabil Mallat, Amber Naert, Arend Pinoy, Nicki von Tempelhoff en Maarten Ketels.

Meer grote namen

Andere belangrijke rollen in de reeks zijn weggelegd voor Fania Sorel, Mil Sinaeve, Charlotte Vandermeersch, Pieter Genard, Aaron Roggeman, Wennie De Ruyck, Dolores Bouckaert, Piet De Praitere, Mieke Dobbels, Ikram Aoulad, Jan Hammenecker, Dries Heyneman, Emilie De Roo, Ben Segers, Abbas Fassaei, Amara Reta, Tanya Zabarylo, Dirk Van Dijck, Greg Timmermans en Giulia De Smet.

‘Juliet’ is gecreëerd door thrillerauteur Hilde Vandermeeren en scenarist Roel Mondelaers, en geschreven door Rik D’hiet, Tyche Beyens, Wouter Van Haver, Roel Mondelaers, Hilde Vandermeeren en Michel Sabbe. De regie is in handen van Anke Blondé en de reeks werd geproduceerd door Peter Bouckaert en Nathalie Van Schelvergem voor Eyeworks Film & Tv Drama.

‘Juliet’ bestaat uit drie cases die elk over twee afleveringen worden verteld. Zo garandeert de reeks zes weken lang spannende zondagavondfictie. De opnames vonden plaats in De Haan en langs de hele Vlaamse kust van oktober 2022 tot en met eind januari 2023.

Vanaf zondag 3 maart is ‘Juliet’ zes weken lang te zien op VRT1.

The post De Haan is decor voor nieuwe politiereeks ‘Juliet’: zes weken spannende fictie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stad Sint-Truiden wordt opnieuw onder verscherpt toezicht geplaatst na nieuw onderzoek Audit Vlaanderen

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur en Bestuurszaken Gwendolyn Rutten (Open VLD) heeft beslist om het stadsbestuur van Sint-Truiden opnieuw onder verscherpt toezicht te plaatsen. Dat blijkt uit een brief die het Agentschap Binnenlands bestuur eind vorige maand naar Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters en het college van de burgemeester en schepenen heeft gestuurd. Het nieuws wordt bevestigd door het kabinet van

Lees meer »

Ondanks druk van Vlaams Belang-politicus krijgt weggenomen kunstwerk plaats op andere expo: “We zijn het niet eens met censuur”

Ter ere van haar vijfjarige bestaan organiseerde serviceclub Spectrum uit Ronse afgelopen weekend een tentoonstelling. Karel Thienpont uit Maarkedal is één van de circa twintig artiesten die er hun werk aan het grote publiek mochten tonen. Een van zijn werken, een keramische pot met een politieke boodschap, moest verwijderd worden onder druk van Erik Tack. Het voormalig parlementslid voor Vlaams

Lees meer »

Premier De Croo verdedigt Tinne Van de Straeten in conflict met MR-voorzitter Bouchez: “Alles is in volle transparantie gebeurd”

Eerste minister Alexander De Croo (Open VLD) neemt het op voor minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen). “Alles is in volle transparantie gebeurd”, zegt hij. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez verklaarde eerder deze week dat er een onderzoeks­commissie moet komen naar de manier waarop de verlenging van de kerncentrales is afgehandeld door Van der Straeten en de toenmalige CEO van

Lees meer »

Slachtoffer van Nick Bril spreekt voor het eerst met politie: “Het was een leuk feestje. Meer herinner ik me eigenlijk niet meer”

Joe Claridge (37), de hulpkok die in januari werd overreden door sterrenchef Nick Bril (37), is verhoord door de politie. Nadat hij weken in coma lag en lange tijd amper kon spreken. Hij herinnert zich niets meer van het ongeval – dat hem zijn beide benen kostte. “Het restaurant zou enkele dagen sluiten, dus we dronken de restjes op. Ik

Lees meer »

‘De kleine Gezelle’ in honderd gedichten

Guido Gezelle liet ongeveer 1.200 gedichten na, waaronder heel wat minder of zelfs zo goed als onbekende werken. Uit dit rijke aanbod selecteerde classicus en dichter Patrick Lateur (Beveren-Leie, 1949) honderd gedichten die hij bundelde in het boek De kleine Gezelle en voorstelde in de Biekorfbibliotheek.
The post ‘De kleine Gezelle’ in honderd gedichten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ondanks omstreden deelname was Israël een publieksfavoriet: boycot, lobby of gewoon een leuk nummer? 

Hoewel de deelname van Israël aan het Songfestival niet ongecontesteerd was, was de Israëlische inzending ‘Hurricane’ een van de publieksfavorieten. Zangeres Eden Golan kreeg in totaal van maar liefst 15 landen de maximumscore, waaronder België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Israël eindigde zo op de tweede plaats bij de televoting. "Dat heeft verschillende oorzaken", zegt VRT NWS-journalist Gianni Paelinck.

Lees meer »

Chinese automerk Leapmotor komt in september naar België

De Chinese fabrikant van elektrische auto’s Leapmotor komt in september naar negen Europese landen, waaronder België. Dat zal gebeuren via Leapmotor International, een joint venture waarin autoconcern Stellantis een belang van 51 procent heeft en Leapmotor de rest, zo hebben beide ondernemingen dinsdag aangekondigd.

Lees meer »

Situatie in Rafah steeds kritieker: “Gebrek aan humanitaire hulp is groot probleem dat alleen maar groter wordt”

De situatie in Gaza, en specifiek Rafah, wordt almaar kritieker. Dat zegt Meinie Nicolai, voormalig directeur bij Artsen Zonder Grenzen (AZG). Verschillende ziekenhuizen in Rafah moeten sluiten door het gevreesde Israëlische grondoffensief in de stad. "De gezondheidszorg neemt elke dag af en het gebrek aan humanitaire hulp is een heel groot probleem dat alleen maar groter wordt."

Lees meer »

LIVE GAZA. Algemene Vergadering VN keurt met ruime meerderheid Palestijns lidmaatschap goed – Rafah blijft een hel voor kinderen

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft met een grote meerderheid een resolutie goedgekeurd waarin wordt opgeroepen tot een volwaardig Palestijns VN-lidmaatschap. Enkele uren voor de stemming hadden de Verenigde Staten wel al duidelijk gemaakt dat ze hun vetorecht zouden gebruiken om de procedure te blokkeren. Rafah blijft intussen een hel voor kinderen. “Zesjarigen moeten op blote voeten water

Lees meer »