Man (48) die loerde met spiegeltje onder kleedhokjes in Center Parcs wil straf met uitstel, parket twijfelt of hij gemotiveerd is om therapie te volgen

Een 48-jarige man uit Roeselare vraagt voor het hof van beroep een straf met uitstel voor voyeurisme. In Center Parcs De Haan probeerde J.M. met een spiegeltje onder de kleedhokjes te gluren. De vraagt blijft of J.M. echt gemotiveerd is om therapie te volgen.

Op 2 oktober 2021 werd J.M. op heterdaad betrapt door medewerkers van Center Parcs. De veertiger probeerde met een spiegeltje onder het kleedhokje te gluren van een zestienjarig meisje en haar zeventienjarige vriend. J.M. bleek in 2012 al eens tot zes maanden celstraf met uitstel veroordeeld voor aanranding van een minderjarige en verspreiding van kinderporno. Voor de feiten van De Haan, beval rechtbank toen een maatschappelijk onderzoek in het kader van eventuele voorwaarden, maar J.M. gooide daarbij zijn eigen ruiten in door aan de justitieassistent duidelijk te maken dat hij een behandeling voor zijn seksuele problematiek nutteloos vond.

Op basis van het negatief verslag, besloot de rechter in Brugge dan maar dat een straf met uitstel nutteloos was, en veroordeelde de man tot één jaar effectief. In beroep vraagt de man, die zichzelf verdedigde, toch nog een kans en vroeg opnieuw een straf met uitstel onder voorwaarden. Hij stelde dat hij nu al verschillende malen bij het CAW (het centrum voor algemeen welzijn) op bezoek is geweest en dat hij daar baat bij had. De procureur-generaal had haar twijfels of de man daadwerkelijk gemotiveerd is om voorwaarden na te leven en zich te laten behandelen gezien het hof zijn laatste kans is.

Nieuwe vriendin

“Ik twijfel aan zijn attitude en zijn inzicht in zijn seksuele problematiek”, stelde ze. Zelf meende hij oprecht eerlijk te zijn en daarom besloot het hof om een nieuw onderzoek te laten voeren door de justitieassistente. Het nieuwe gesprek was positief met de justieassistente, maar de procureur-generaal is nog steeds niet overtuigd. “Hij weigerde zijn GSM-nummer te geven voor een nieuwe afspraak, en hij stelde dat hij zijn e-mail amper las, dus dat dat ook geen zin heeft. Bovendien verzweeg hij de feiten uit 2012 en ook tegen therapie staat hij weigerachtig. Ik stel mij dus de vraag of meneer echt wel gemotiveerd is om voorwaarden na te leven.”

Zelf stelde J.M. dat hij sinds kort een nieuwe vriendin heeft aan wie hij zijn verleden nog niet heeft verteld. Hij wil dan ook liever niet dat ze kan zien dat de justitieassistente hem gebeld heeft of te weten komt dat hij therapie volgt. “Ik heb gezegd ‘liever niet’, dat wil niet zeggen dat ik het niet wil!”, probeerde hij het hof te overtuigen. Dat doet uitspraak op 12 april. (OSM)

The post Man (48) die loerde met spiegeltje onder kleedhokjes in Center Parcs wil straf met uitstel, parket twijfelt of hij gemotiveerd is om therapie te volgen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Minstens vier matchen EK voetbal op groot scherm op Torhoutse Markt

Het staat nu onomstotelijk vast. Minstens vier matchen van het Europees kampioenschap voetbal zullen op een groot scherm op de Torhoutse Markt gratis door de stad vertoond worden. Maandagavond heeft de gemeenteraad de veiligheidsmaatregelen goedgekeurd.
The post Minstens vier matchen EK voetbal op groot scherm op Torhoutse Markt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Succesvolle opening voor bar José op Grote Kring: “De eerste reacties waren zeer positief”

In het voormalig slotklooster op de Grote Kring kan je sinds vrijdag 24 mei terecht voor kwaliteitsvolle wijnen en bieren en zuiderse tapas. “Speciaal voor onze pop-up werd zelfs een artisanaal biertje ‘José’ gebrouwen!” Bar José is enkel open in het weekend, tot en met 15 september.
The post Succesvolle opening voor bar José op Grote Kring: “De eerste

Lees meer »

Robert De Niro spreekt campagnespotje Biden in en waarschuwt voor “losgeslagen” Trump

“Van tweets na middernacht tot bleekwater drinken: we wisten dat Trump een ongeleid projectiel was als president”, zegt Robert De Niro, die daarna van de coronacrisis overgaat naar Trumps aanpak van de Black Lives Matter-protesten na de dood van George Floyd in 2020 – “traangas en een fotomoment”, verwijzend naar Trump die met een Bijbel in de hand poseerde voor

Lees meer »

Havenpersoneel kan veilig naar het werk dankzij nieuw fietspad in Zeebrugge

Provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse overheid, Port of Antwerp-Bruges en stad Brugge hebben zondag een nieuw fietspad in Zeebrugge ingehuldigd. De route maakt deel uit van het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk. Via het nieuwe fietspad kan het havenpersoneel veilig met de fiets naar het werk.
The post Havenpersoneel kan veilig naar het werk dankzij nieuw fietspad in Zeebrugge appeared first on

Lees meer »

Europese ruimtetelescoop legt op één dag zestien miljoen objecten in kosmos vast op beeld

De Europese ruimtevaartorganisatie ESA heeft donderdag nieuwe beelden vrijgegeven die werden gemaakt door de Europese ruimtetelescoop Euclid, die in juli werd gelanceerd. Op een dag tijd onthulde de telescoop meer dan elf miljoen objecten in zichtbaar licht en vijf miljoen meer in infrarood licht, zegt ESA in een persbericht. De beelden werd vrijgegeven tijdens de ‘Space Council’ van ESA in

Lees meer »

Woonzorgcentrum in Wezemaal mag 6 maanden geen nieuwe bewoners opnemen

Het woonzorgcentrum De Lelie in Wezemaal bij Rotselaar is voor een periode van 6 maanden geschorst. Dat betekent dat de instelling gedurende die periode geen nieuwe bewoners mag verwelkomen. Het centrum blijft onder verhoogd toezicht staan en moet de vastgestelde tekortkomingen wegwerken. Volgens zorggroep Armonea, verantwoordelijk voor het woonzorgcentrum, zijn intussen heel wat tekortkomingen weggewerkt en waren er al 2

Lees meer »

Zeepreventorium en Nest krijgen steun

Tijdens de Christmas Fun Run die eind december 2023 plaatsvond in De Haan werd in totaal 2.000 euro ingezameld voor het Zeepreventorium en Nest.
The post Zeepreventorium en Nest krijgen steun appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Wij bezochten de set van ‘Nonkels’: “De maskers van Jelle en Rik kosten elke dag 1.000 euro per stuk”

Wekelijks meer dan een miljoen kijkers en op Streamz de best bekeken reeks van het jaar. ‘Nonkels’ breekt ook zijn tweede seizoen records. Wij brachten bedenkers Jelle De Beule (43) en Rik Verheye (37) een bezoekje op de set in Zele. In de make-upstoel tijdens hun metamorfose en tussen de hortensia’s in tuincentrum Van Eeden. “Door de buik van Willy

Lees meer »

Poperinge geeft extra toelages aan voorschoolse kinderopvang

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond legde schepen Loes Vandromme (CD&V) een voorstel op tafel in verband met nieuwe toelages aan voorschoolse kinderopvanginitiatieven in Poperinge. Nieuwe en bestaande kinderopvanginitiatieven krijgen een duwtje in de rug van de stad. Starters krijgen een nieuwe starttoelage, voor bestaande initiatieven wordt de speelgoedpremie uitgebreid en omgedoopt tot ‘uitrustingstoelage’.
The post Poperinge geeft extra toelages

Lees meer »