Ovam test thuisscanners voor digitaal statiegeld in Center Parcs De Haan en Wenduinse straten

Er worden sinds maandag thuisscanners voor digitaal statiegeld getest op straat en bij lokale handelaars. Dat heeft de Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM, die de zaak coördineert, aangekondigd. Eerder deze maand werd het proefproject gelanceerd in Bobbejaanland. Nu volgen ook het vakantiepark Center Parcs in De Haan en enkele straten in Wenduine. Het is de eerste keer dat de prototypes van de thuisscanners worden getest.

Met behulp van de thuisscanners kunnen inwoners naast glazen flesjes ook plastic flessen en blikjes inleveren. Bij eerdere proefprojecten met een app, was er telkens een smartphone nodig. Daarom worden nu thuisscanners getest voor personen zonder gsm of internet.

Zonder smartphone

In vijftig cottages van Center Parks De Haan kunnen bezoekers nu de code op flesjes en blikjes scannen zonder hun smartphone te moeten gebruiken. Verder staan er ook scanners in enkele straten en bij lokale handelaars in Wenduine. Het zou uiteindelijk de bedoeling zijn om de thuisscanners als aanvulling in te zetten in het project.

De drie locaties, samen met Bobbejaanland, zijn goed voor ongeveer 100.000 bezoekers en inwoners als testpubliek. Het gaat zo om een stevige opschaling van de proefprojecten.

Proefproject

Er worden 500 openbare vuilnisbakken ingezet en inwoners van Wenduine kunnen de juiste pmd-zakken kopen in hun lokale supermarkt. Het proefproject in Center Parcs De Haan loopt doorlopend nog tot 12 oktober.

In Wenduine loopt het project tot 16 oktober. In Bobbejaanland gaat het om drie weekends van 15 tot 17 september, van 22 tot 24 en van 29 september tot 1 oktober.

The post Ovam test thuisscanners voor digitaal statiegeld in Center Parcs De Haan en Wenduinse straten is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“‘s Morgens was mijn pyjama uit”: Bradley Wiggins deelt onthutsende details over seksueel misbruik als tiener

“Ik kon me niet herinneren dat ik ‘s nachts mijn pyjama had uitgedaan.” Sir Bradley Wiggins (44) vertelt voor het eerst openhartig hoe hij tussen z’n dertiende en zestiende seksueel werd misbruikt door z’n wielercoach. Dat hij gedrogeerd werd, maar ook nergens heen kon. “En nog steeds heeft het een enorme impact op mijn leven”, zegt de achtvoudige olympische medaillewinnaar.

Lees meer »

Café De Transvaal als eerbetoon omgedoopt tot ‘Bie Mariette’: “We zullen hier op de ‘buzzestove’ pannenkoeken bakken”

Langs de Lichterveldestraat in Koolskamp is café De Transvaal opnieuw geopend. Het interieur is helemaal veranderd en ademt de sfeer van een bruine kroeg uit. Buiten is men nog druk in de weer om de omgeving af te werken. “En straks komt hier een ‘buzzestove’ waarop we pannenkoeken kunnen bakken”, zegt eigenaar Chris Vandevyvere. En ondertussen vindt het volk opnieuw

Lees meer »

Prinses Delphine vindt het fantastisch om in België te leven: “Ik geloof in voorbestemming. Het is niet Londen, het is hier”

Een opvallend rood-roze broekpak, met daarop de afbeelding van een vlinder. Prinses Delphine (56) straalde naar goede gewoonte op de nationale feestdag. Haar outfit was dan ook allesbehalve zomaar gekozen. Dat vertelde de prinses aan ‘Story’-journalist en royaltyexpert Wim Dehandschutter tijdens een exclusief gesprek bij haar thuis. Over haar outfit en de persoonlijke brief die vorig jaar uitlekte. “Het was

Lees meer »

Man uit Roeselare botst op wagen en raakt zwaargewond

Een 67-jarige man uit Roeselare is zaterdagochtend omstreeks 8.30 uur zwaargewond geraakt bij een aanrijding op het kruispunt van de Vijfwegenstraat met de Heropbouwstraat.
The post Man uit Roeselare botst op wagen en raakt zwaargewond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Diamanten jubileum voor Albrecht en Marleen

Een delegatie van het schepencollege trok zondagmiddag naar ‘t Prinsessenhof in Emelgem waar Albrecht David (82) en Marleen Verhelst (81) hun diamanten huwelijksjubileum vierden.
The post Diamanten jubileum voor Albrecht en Marleen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brons voor Rope Skipping Oostende op het EK jeugd: “Sterk op de snelheidsproeven”

Amaryllis Vandekerckhove, Lies en Femke Stappers en Nina Florizoone van Rope Skipping Oostende reisden vorige week naar het Europees kampioenschap in Eger in Hongarije. In het speedonderdeel 4×30 seconden werden ze beloond met een bronzen medaille voor hun 335 speedsteps in de single rope speed relay.
The post Brons voor Rope Skipping Oostende op het EK jeugd: “Sterk op

Lees meer »