Ovam test thuisscanners voor digitaal statiegeld in Center Parcs De Haan en Wenduinse straten

Er worden sinds maandag thuisscanners voor digitaal statiegeld getest op straat en bij lokale handelaars. Dat heeft de Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM, die de zaak coördineert, aangekondigd. Eerder deze maand werd het proefproject gelanceerd in Bobbejaanland. Nu volgen ook het vakantiepark Center Parcs in De Haan en enkele straten in Wenduine. Het is de eerste keer dat de prototypes van de thuisscanners worden getest.

Met behulp van de thuisscanners kunnen inwoners naast glazen flesjes ook plastic flessen en blikjes inleveren. Bij eerdere proefprojecten met een app, was er telkens een smartphone nodig. Daarom worden nu thuisscanners getest voor personen zonder gsm of internet.

Zonder smartphone

In vijftig cottages van Center Parks De Haan kunnen bezoekers nu de code op flesjes en blikjes scannen zonder hun smartphone te moeten gebruiken. Verder staan er ook scanners in enkele straten en bij lokale handelaars in Wenduine. Het zou uiteindelijk de bedoeling zijn om de thuisscanners als aanvulling in te zetten in het project.

De drie locaties, samen met Bobbejaanland, zijn goed voor ongeveer 100.000 bezoekers en inwoners als testpubliek. Het gaat zo om een stevige opschaling van de proefprojecten.

Proefproject

Er worden 500 openbare vuilnisbakken ingezet en inwoners van Wenduine kunnen de juiste pmd-zakken kopen in hun lokale supermarkt. Het proefproject in Center Parcs De Haan loopt doorlopend nog tot 12 oktober.

In Wenduine loopt het project tot 16 oktober. In Bobbejaanland gaat het om drie weekends van 15 tot 17 september, van 22 tot 24 en van 29 september tot 1 oktober.

The post Ovam test thuisscanners voor digitaal statiegeld in Center Parcs De Haan en Wenduinse straten is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Wij vonden de man die fake beelden van Grieks zwemparadijs maakte, en hij deed het ook met Brussel en Brugge

Reisorganisatie Sunweb distantieert zich ervan en experts waarschuwen voor zulke valse beelden. Maar de man die de idyllische plaatjes van een adembenemend zwemparadijs in Santorini heeft gemaakt, had helemaal geen kwade bedoelingen. HLN zocht en vond de Indische architect en AI-ontwerper, die ook al prachtige ‘gebouwen’ in Brussel én Brugge creëerde.

Lees meer »

Inwoners Knokke-Heist halen vanaf donderdag gratis bloembollen in huis

De kleurrijke beplantingen op rotondes en pleinen in Knokke-Heist kunnen ook dit jaar weer op heel wat bijval rekenen bij inwoners en bezoekers. Vanaf deze week worden de eerste bloembollen op het grondgebied verwijderd en vervangen door nieuwe fleurige en geurige zomerbeplanting.???Vanaf donderdag 23 mei kunnen bloemenliefhebbers die in de eerstkomende weken gratis komen ophalen in bedrijvencentrum ‘t Walletje.

Lees meer »

Een campagne in de schaduw van de oorlog

De eerste uitzending van Terzake in het kader van KIES24 bood gisteren meteen een pittig debat tussen N-VA-kopstuk Theo Francken en PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw, over de rol van Defensie, over de financiering van dat departement en over het thema van de ‘internationale veiligheid’. Een politiek debat dat door het gebruik van een klokje, dat de spreektijd van de sprekers in

Lees meer »

Budget van 108 miljoen (!), maar nieuwe film van Jennifer Lopez wordt met de grond gelijk gemaakt: “Heeft ze zelfs het script gelezen?”

Jennifer Lopez (54) heeft hard gewerkt aan de nieuwe Netflix-film ‘Atlas’, waarin ze in de huid kruipt van een briljante data-analist kruipt. De productie ervan kostte maar liefst 100 miljoen dollar (108 miljoen euro). Maar of het dat ook waard was? De film wordt allerminst gesmaakt bij recensenten. “Ze verspilt haar kwaliteiten”, klinkt het.

Lees meer »

Royals op zondag – Zara Tindall toont hoe je een nat tuinfeest op hakken aanpakt en koningin Mathilde zet bril op voor Rodin

Paraplu’s, hakbeschermers en nichtjes domineren de Garden Party van prins William. Prinses Leonor is onderscheiden in Zaragoza (je-weet-wel: de Spaanse stad uit de dromen van zanger Jimmy Frey). Victoria verschijnt op de rode loper voor de ‘Nobelprijzen van de muziek’. En koningin Mathilde bewondert Auguste Rodin. Op zondag bundelen we het kleine en grote nieuws uit de wereld van de

Lees meer »