Vrijspraak voor man die huis van moeder van ex nog binnendrong

Een vrouw uit De Panne die haar eigen schoonzoon voor de rechter sleepte en beschuldigde van een woninginbraak, kreeg ongelijk van de strafrechter in Veurne. Schoonzoon Q.H. werd vrijgesproken en de vrouw moet nu zelf de kosten betalen.

Het was de vrouw uit De Panne zelf die de 22-jarige Q.H. voor de rechter sleepte met een rechtstreekse dagvaarding. Volgens P. brak haar schoonzoon bij haar in. “Hij had een relatie met haar dochter en woonde bij hen in”, sprak de advocaat van de vrouw. “Maar na een relatiebreuk moest hij vertrekken en de sleutels afgeven. Enkele dagen later brak hij echter binnen door via de tuin op een dak te klimmen en daar een vliegenraam te vernielen. Ook binnen knipte hij uit wraak nog de leiding van de verwarming door. Eenmaal binnen nam hij heel wat spullen mee en vertrok.”

De vrouw vroeg 4.178 euro schadevergoeding, maar de rechter wees alles af. Hij sprak Q.H. immers vrij en volgde daarom zijn redenering. De man stelde immers dat hij na een relatiebreuk enkel zijn spullen ging halen, en de dochter daarvan wist. (JH)

The post Vrijspraak voor man die huis van moeder van ex nog binnendrong is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Grimmertingekoor is een eeuweling

Het Grimmertingekoor bestaat 100 jaar. Dat wordt in 2024 op verschillende manieren gevierd. Op paaszondag, precies 100 jaar nadat er een eerste misviering plaatsvond in de heropgebouwde Sint-Martinuskerk, luisterde het koor de paasmis op. Het Grimmertingekoor heeft een rijke geschiedenis achter de rug. In 1924 was Moorslede, na de totale verwoesting van de Eerste Wereldoorlog,
The post Grimmertingekoor is een

Lees meer »

Tientallen camera’s moeten vandalisme in Lievegem tegengaan

Lievegem zet 34 camera’s in om vandalisme in de gemeente beter aan te pakken. De camera’s zijn de afgelopen maanden opgehangen op 10 verschillende plekken waar vaak overlast is, onder meer op het recyclagepark van Zomergem en aan de kerk in Waarschoot. De politie zal zo sneller kunnen optreden bij problemen.

Lees meer »

Man uit auto gesleurd waarna hij bij gevecht aan danscafé gebroken duim oploopt: tot acht maanden cel

Vier mannen zijn gestraft voor een zware vechtpartij aan danscafé De Viking in Oostduinkerke. Daarbij werd een Roemeense man eerst uit zijn auto gesleurd en door drie mannen in elkaar geslagen. Daarbij braken ze zijn duim. Het slachtoffer deelde daarna ook klappen uit en werd eveneens veroordeeld. De man die de zwaarste slagen uitdeelde kreeg acht maanden effectief.
The post

Lees meer »

Inez Goderis neemt fakkel algemeen directeur over: “Tussen politiek en personeel”

In de gemeenteraad van donderdag 28 maart legde Inez Goderis bij voorzitter Geert Quintens de eed af als algemeen directeur. Inez was al dertien jaar OCMW-secretaris voor het gemeentebestuur, maar haar nieuwe functie brengt een pak extra uitdagingen mee. “En het drukste moet nog komen”, knipoogt ze.
The post Inez Goderis neemt fakkel algemeen directeur over: “Tussen politiek en personeel”

Lees meer »

Lore en zoontje Armand hopen om een thuis te vinden via Blind Gekocht: “Huis moet vooral een thuis zijn”

WOESTEN Na twee jaar en ongeveer 40 bezochte woningen besloot Lore uit Woesten, met een budget van 355.000 euro, om de hulp in te schakelen van het Play4-programma ‘Blind Gekocht’. Lore Leplae (32) en zoontje Armand (7) wonen tijdelijk op de boerderij van Lores ouders. De verbouwingswerken aan de beschikbare huizen waren voor Lore een struikelblok.
The post Lore en

Lees meer »