Twee woningen uitgebrand in Helchteren, bewoner afgevoerd met rookintoxicatie

In de nacht van maandag op dinsdag zijn de bewoners van de Toekomststraat in Helchteren opgeschrikt door een uitslaande brand in twee woningen. Eén bewoner is afgevoerd naar het ziekenhuis met rookintoxicatie.

 

Meer krantenkoppen in België

Mollenvanger Marc Denys overloopt de zes overblijvende kandidaten van De Mol

Wie kreeg zondagavond ook zin in lekkere pizza? De vierde aflevering van ons favoriete programma was niet alleen een ode aan Mario, de kleine, Italiaanse, besnorde loodgieter die houdt van racen, maar ook aan de edele kunst van het traditioneel pizzabakken. De makers overtreffen zich elk jaar opnieuw, ook dit seizoen is het weer… smullen! Ananas, pizzadeeg en bananen vlogen

Lees meer »

Vermiste jongen blijkt gedood door krokodil

Het lichaam van een vermiste tienerjongen is donderdagnamiddag teruggevonden op het Australische Saibai Island, zo bevestigt de lokale politie. De 16-jarige jongen kwam om het leven na een aanval door een krokodil.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zeker acht doden en achttien gewonden bij raketaanval op Oekraïense stad Tsjernihiv

Bij de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv zijn al zeker acht doden en achttien gewonden geteld. Dat laat burgemeester Oleksandr Lomako weten. “De zoek- en reddingsoperaties worden voortgezet”, klinkt het op Telegram. De aanval was onder meer rechtstreeks gericht op een sociaal woongebouw. De stad werd getroffen door drie raketten. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Het eerste dubbelinterview van Noa en mama Magali Planckaert: “Noa heeft altijd kritiek op hoe ik mij schmink”

“Vroeger droegen wij zelfs elkaars kleren.” Ze lijken op elkaar als twee druppels water. Sterker nog: Noa Planckaert (15) en haar moeder Magali (38) zouden zussen kunnen zijn. Niet enkel hun uiterlijk, ook hun karakter vertoont heel wat gelijkenissen. ‘Dag Allemaal’ kon moeder en dochter strikken voor een allereerste dubbelinterview. “Bij mensen die we niet kennen, kijken wij altijd de

Lees meer »

Werk slimmer, niet harder: bezorger maakt geïmproviseerde lopende band om zware flessen te leveren

De Chinese bezorger Zhanghua is de belichaming van de filosofie ‘werk slimmer, niet harder’. De man moest midden maart een vrachtwagen waterflessen leveren bij een klant, maar kon niet dichtbij parkeren. In plaats van met de zware flessen te sleuren, improviseerde hij een lopende band om zijn vracht snel en zonder zich onnodig te vermoeien naar hun bestemming te brengen.

Lees meer »

Demir trekt naar Raad van State tegen Waalse terugdraaiende teller

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir is bij de Raad van State een procedure gestart tegen een besluit van de Waalse regering waarmee de terugdraaiende teller in Wallonië tot 2030 wordt bevestigd. Nadat het Grondwettelijk Hof de Vlaamse regeling rond de terugdraaiende teller vernietigde in 2021 is het volgens de N-VA-minister niet meer dan “rechtvaardig” dat ook de Waalse regeling

Lees meer »

Waar staan de Franstalige partijen voor? 

Met de regionale, federale en Europese verkiezingen in aantocht is er al veel geschreven over de Vlaamse partijen. Maar in Brussel en op het federale niveau krijgen die natuurlijk ook het gezelschap van hun Franstalige tegenhangers. Waar staan die partijen voor? En wat zijn hun belangrijkste standpunten?

Lees meer »

NMBS-reisplanner toont nu ook samenstelling van trein

Treinreizigers kunnen vanaf vrijdag via de reisplanner op de NMBS-website de samenstelling van een trein zien. Zo weten ze waar het fiets- of het eersteklasrijtuig zich bevinden en of hun trein is uitgerust met airco, meldt de NMBS in een persbericht.
The post NMBS-reisplanner toont nu ook samenstelling van trein appeared first on KW.be.

Lees meer »

West-Vlaamse bedenker van De Columbus lanceert opvallend nieuw programma: “Ik voelde mij een onnozelaar toen ik die BV’s uitnodigde”

In het gloednieuwe ‘Door de bomen’ op VRT 1 worden zes bekende Vlamingen zonder voorkennis, doel of presentator in een bos gedropt. Het was de West-Vlaamse televisiemaker Laurens Verbeke die samen met compagnon Bart Goossens met het gedurfde concept op de proppen kwam.
The post West-Vlaamse bedenker van De Columbus lanceert opvallend nieuw programma: “Ik voelde mij een onnozelaar toen

Lees meer »