Politie schiet 65-jarige vrouw neer na brand en bedreigingen in ziekenhuis in Aken

In het Duitse Aken hebben speciale politie-eenheden een 65-jarige vrouw overmeesterd die zich urenlang gewapend had verschanst in een ziekenhuiskamer en personeel bedreigde. De vrouw werd neergeschoten en raakte ernstig gewond.

 

Meer krantenkoppen in België

ONZE OPINIE. “Tax the rich. De slogan op Raoul Hedebouws (PVDA) vestje, hoor je nu ook bij Bart De Wever (N-VA)”

“De PVDA heeft de consensus over een rijkentaks aangewakkerd. Het is niet omdat je voor ‘couillon’ – zeg maar paljas – wordt uigescholden, dat je niet kan wegen op het debat. De linkse partijen pakken er allemaal mee uit. En zelfs N-VA zegt dat ze de rijken met zo’n tekort niet kan ontzien”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

Nederlandse presentator nog maar eens in opspraak door uitspraken, maar toch klapt en lacht Nederlands publiek hartelijk

Ongenuanceerd. Niet empathisch. Ronduit racistisch. En ook: lomp, bot, stompzinnig, platvloers. Alweer ligt Johan Derksen onder vuur en sparen de Nederlanders geen woord om hun bekende tv-gezicht te omschrijven. De incidenten die hij ‘meetorst’ zijn intussen niet meer op één hand te tellen. Maar toch is Derksen nog altijd op tv en mag hij blijven zeggen én tonen wat hij

Lees meer »

Aardappelboer blijft langer achter de tralies voor moord op beide dochtertjes

Chris Vanhaverbeke (44) blijft twee maanden langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer dinsdagochtend. De Waardamse landbouwer verblijft sinds november 2022 in de gevangenis nadat hij zijn beide dochtertjes thuis verstikte. Eind februari werd de veertiger nog voor de correctionele rechtbank veroordeeld tot vier maanden cel met uitstel voor partnergeweld.

Lees meer »

Trump wil abortuswetgeving aan staten overlaten

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump wil de abortuswetgeving nog steeds overlaten aan de staten. Hij wil dat het beëindigen van een zwangerschap moet kunnen in uitzonderlijke gevallen zoals verkrachting, incest of wanneer de moeder in levensgevaar is.

Lees meer »

Journalist Marc Helsen schrijft reisboek over motortocht langs Zijderoute: “Soms wil ik schrijven: blijf hier weg en laat die mensen met rust”

Journalist en auteur Marc Helsen maakte vorig jaar samen met zijn kompaan Frank Peeters een reis op een enduromotor doorheen het onbekende en deels nog onherbergzame Centraal-Azië. Een reis van 20.000 kilometers waarvoor beide Kempenaars gedurende vier maanden van huis waren. Zijn reisverslag Met de motor langs de zijderoute ligt vanaf vandaag in de boekhandel. “Het is geen toeristische gids”,

Lees meer »

VS houden met vliegdekschip oefeningen met Zuid-Korea en Japan

De zeestrijdkrachten van de Verenigde Staten hebben gezamenlijke manoeuvres met de marine van Zuid-Korea en die van Japan gehouden om Noord-Korea af te schrikken. De tweedaagse oefening met deelname van het vliegdekschip USS Theodore Roosevelt en torpedoboten van de drie landen vond donderdag en vrijdag in internationale wateren ten zuiden van het Koreaanse schiereiland plaats, zo deelde de Zuid-Koreaanse marine

Lees meer »

Burlesque, variété en vertier in Huize Proventier: “Intimiteit en seksualiteit horen bij het leven, ongeacht je leeftijd”

Een burlesque en variété avond in een woonzorgcentrum. In Poperinge wordt het georganiseerd op vrijdag 19 april in Huize Proventier. Het woonzorgcentrum wil misvattingen over ouder worden met dit iniatief doorbreken.
The post Burlesque, variété en vertier in Huize Proventier: “Intimiteit en seksualiteit horen bij het leven, ongeacht je leeftijd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Trump zal getuigen in zwijggeldzaak: “Ik kan alleen de waarheid vertellen”

Donald Trump zal getuigen in zijn strafproces, dat maandag van start gaat. Dat heeft hij vrijdag gezegd aan verslaggevers in zijn residentie in Mar-a-Lago, Florida. In het eerste strafproces tegen een voormalige Amerikaanse president moet Trump zich voor een rechtbank in Manhattan, New York verantwoorden voor het betalen van 130.000 dollar (121.000 euro) zwijggeld aan voormalig pornoactrice Stormy Daniels.

Lees meer »