Memento Woordfestival palmt opnieuw drie dagen de Kortrijkse binnenstad in

Van 15 tot 17 maart vindt de negende editie van het Memento Woordfestival plaats. Drie dagen lang valt er van alles te beleven rond het thema ‘spelen’. Het is een organisatie van de openbare bibliotheek Kortrijk. Curator en Letterzetter van Kortrijk, Astrid Haerens, zette er samen met haar stadsdichterscollectief de schouders onder.

Met het thema ‘spelen’ wil Astrid onderzoeken wat spel betekent in ons leven en in onze maatschappij. Samen met diverse schrijvers, kunstenaars, stadsbewoners en mensen uit de regio voert het festival een gesprek over spelen, verbeelding, verstrengeling en plezier. Astrid Haerens wist Wouter Deprez, Maria Barnas en het dynamische duo Zindzi Zevenbergen en Brian Elstak als ambassadeurs te strikken.

“Iedereen speelt of speelde, al dan niet volgens de spelregeltjes of reglementen of zelfgemaakte spelregeltjes, met plezier genoeg. Ik stelde me de vraag wat de sociale dimensie is van spelen bij winnen of verliezen. Spelen draait om verbeelding. En waar zit het spel in de literatuur, in de kunst? Tijdens deze editie laten we verschillende kunstdisciplines met elkaar spelen: auteurs met beeldende kunstenaars, muzikanten met dichters, schrijvers met performers. Ze bevragen elkaar en de festivalbezoeker.”

In totaal vallen er 35 activiteiten te beleven: 26 voorstellingen en negen tentoonstellingen. De expo’s zijn allemaal gratis te bezoeken en lopen op één na ook na het festivalweekend nog door. Wie nog geen tickets reserveerde, wacht best niet te lang, want de inschrijvingen gaan snel. Vorig jaar kon Memento op 1.700 bezoekers rekenen, dit jaar mikt de organisatie op 2.000.

The post Memento Woordfestival palmt opnieuw drie dagen de Kortrijkse binnenstad in is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Lamsoor zorgt voor paars bloementapijt in Zwin Natuur Park: “Echte publiekstrekker en populair bij fotografen”

Momenteel komt de Lamsoor, ook wel de ‘zwinneblomme’ genoemd in de volksmond, tot bloei in de Zwinvlakte. Deze plant is typisch voor de schorren en vormt gedurende enkele weken, tot eind augustus een groot paars bloementapijt.
The post Lamsoor zorgt voor paars bloementapijt in Zwin Natuur Park: “Echte publiekstrekker en populair bij fotografen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

OPROEP. Trok u ook op vakantie naar Albanië?

Parelwitte stranden. Ongerepte berglandschappen. Historische steden. En een diner – halve fles wijn incluis – voor 10 euro. Ziedaar de redenen waarom steeds meer Vlamingen op vakantie naar Albanië trekken. Vertoefde u de voorbije weken als gezin met kinderen, eenzame backpacker of lid van een groepsreis ook in de ‘Malediven van Europa’ – zoals Albanië steeds vaker wordt genoemd. En

Lees meer »

Belgen in actie

Team Belgium trekt met de grootste naoorlogse delegatie naar de Olympische Spelen in Parijs. Verspreid over twee weken verdedigen 166 atleten de Belgische kleuren. Wie komt wanneer in actie?

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. ‘Botram!’-kot gevandaliseerd na boze reacties op vegan uuflakke: “Wij willen vlees”

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd. Gelukkig heeft het Sint-Baafsplein vanavond heel wat in petto om de sfeer weer op te krikken: om 18.30 uur is het tijd voor de ploegvoorstelling van KAA Gent en om 23 uur klimt Eurosong-winnaar Johnny Logan op het podium. Ook dj Kat Kerhofs en Absynthe Minded

Lees meer »

Verdachten van moord op Belgisch echtpaar op Tenerife uitgeleverd aan Spanje: “Camerabeelden tonen hoe verdachte met twee vuilniszakken huis van Laura (67) en Marc (71) verlaat”

De twee verdachten die vorige maand in ons land zijn opgepakt voor de moord op het Belgische echtpaar Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) op Tenerife, zijn vorige week uitgeleverd aan Spanje. De Guardia Civil analyseerde ondertussen “duizend uur” aan beeldmateriaal. Daarop is onder meer te zien hoe een van de verdachten na uren de woning van het echtpaar

Lees meer »

Vrachtwagenchauffeur overleden bij tragisch ongeval in Zeebrugge

Op een bedrijventerrein in Zeebrugge is vrijdagavond een 51-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij een tragisch ongeval. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het slachtoffer werd aangereden door een 68-jarige collega die hem zijn parkeerplaats wilde laten overnemen.
The post Vrachtwagenchauffeur overleden bij tragisch ongeval in Zeebrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »