Inflatie in supermarkt daalt, maar winkelkar nog steeds kwart duurder dan twee jaar geleden: geen sterke prijsdalingen verwacht

De inflatie in de supermarkt ligt met 4,27 procent vandaag op ongeveer hetzelfde niveau als twee jaar geleden, toen ze in maart 2022 voor het eerst over de 4 procent ging. “De daling van de inflatie is goed nieuws, maar het betekent ook dat we nog altijd meer betalen dan vorig jaar. En toen lagen de prijzen al enorm hoog”, meldt consumentenorganisatie Testaankoop, die geen sterke prijsdalingen verwacht. 

Meer krantenkoppen in België

“We zetten kwaliteit voorop”: slagerij Authentiek in Maldegem haalt negen keer Europees goud op vakwedstrijd

Voor het tweede jaar op rij viel de Maldegemse slagerij Authentiek in de prijzen op de Europese vakwedstrijd Confrérie des Chevaliers du Goûte-Andouille de Jargeau. Met hun lekkere artisanale producten behaalden Sharon Duyvejonck (36) en Stefan Van Kerschaever (52) maar liefst negen keer goud en twee keer zilver. Daarnaast werden ze ook nog eens nationaal kampioen in categorie E.
The

Lees meer »

Eén op zes nieuwe tandartsen in België haalde diploma in Roemenië: “Met zo’n diploma word je zo goed als automatisch erkend”

Maar liefst 44 procent van de nieuwe tandartsen die vorig jaar een Riziv-nummer hebben aangevraagd, heeft zijn diploma in het buitenland gehaald. “Zo heeft één op de zes nieuwe tandartsen een Roemeens diploma. Bovendien is één op de tien Tunesiër, toch heeft niemand een Tunesisch diploma”, zegt Kamerlid Frieda Gijbels (N-VA).

Lees meer »

Michel Hoornaert en Suzanne Leplae vieren platina huwelijk: “We kregen met de taxi wel een lekke band op weg naar de kerk”

Rollegemnaars Michel Hoornaert (94) en Suzanne Leplae (96) kregen woensdagvoormiddag bezoek van raadslid Stephanie Demeyer in het Woon- en Zorgcentrum De Zon in Bellegem. Dit naar aanleiding van hun briljanten huwelijksverjaardag: ze zijn 70 jaar getrouwd. “We hebben veel gewerkt en veel geluk gehad”, zegt het echtpaar.
The post Michel Hoornaert en Suzanne Leplae vieren platina huwelijk: “We kregen met

Lees meer »

TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Macron wil meer sancties tegen Iran – Al 97 journalisten gedood in Gazaoorlog

Premier Alexander De Croo (Open Vld) is voor sancties tegen de Iraanse Revolutionaire Garde, dat liet hij woensdag weten voor het begin van de EU-top in Brussel. Ook de Franse president Emmanuel Macron wil meer sancties van de Europese Unie tegen Iran na de grote aanval op Israël afgelopen weekend. De VN-Veiligheidsraad stemt niet vandaag, maar vrijdag over de aanvraag

Lees meer »

Origineel: creatieve jongeren uit Pollinkhove en Vleteren bouwen beerton om tot jacuzzi én zijn straks te zien in ‘Iedereen Beroemd’

Enkele jongeren uit Pollinkhove en Vleteren bouwden een beerton om tot een jacuzzi en gaven die de naam Ja-Koe-Zie. Volgende week dinsdag is hun creatie te zien in het programma Iedereen Beroemd op VRT 1.
The post Origineel: creatieve jongeren uit Pollinkhove en Vleteren bouwen beerton om tot jacuzzi én zijn straks te zien in ‘Iedereen Beroemd’ appeared first on

Lees meer »