Federale Gerechtelijke Politie rolt netwerk van fraude met tankkaarten op

De Federale Gerechtelijke Politie Oost-Vlaanderen heeft op 27 februari een netwerk dat zich bezighield met tankkaartfraude opgerold. Bij zes huiszoekingen in Oost-Vlaanderen werden vijf verdachten gearresteerd. De onderzoeksrechter besliste om drie van hen onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. Voorlopig wordt de fraude op minstens 162.500 euro begroot.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 24 miljoen mensen getroffen door droogte in het zuiden van Afrika

Het zuiden van Afrika wordt geteisterd door een ongeziene droogte. Meer dan 24 miljoen mensen worden getroffen door honger, ondervoeding en watertekorten. Malawi, Zambia en Zimbabwe hebben de noodtoestand uitgeroepen. Ook grote delen van Angola, Botswana, Madagaskar, Mozambique, Namibië en Zuid-Afrika kreunen onder de droogte. Dat meldt het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Aangelegenheden (OCHA) van de Verenigde Naties

Lees meer »

“Ik neem afscheid van KVC Ichtegem én van KV Oostende”: Tijs Van Wauwe (KVC Ichtegem) stapt niet mee in fusieproject

Met een thuismatch tegen kampioen Loppem en op de slotdag een partij bij middenmoter Beernem ziet het er naar uit dat KVC Ichtegem niet meer op de barrageplaats zal geraken. Daarvoor was uit bij KFC Aarsele een zege nodig.
The post “Ik neem afscheid van KVC Ichtegem én van KV Oostende”: Tijs Van Wauwe (KVC Ichtegem) stapt niet mee in

Lees meer »

Kévin Denkey genomineerd voor 33e editie van Ebbenhouten Schoen, maar concurrentie is bijzonder groot

Mohamed Amoura (Union), Kévin Denkey (Cercle Brugge), Bilal El Khannouss (Racing Genk), Mandela Keita (Antwerp) en Aboubakary Koita (STVV) zijn de vijf genomineerden voor de 33e uitreiking van de Ebbenhouten Schoen. Dat maakte de organisatie van de jaarlijkse verkiezing voor de beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Jupiler Pro League dinsdag bekend.
The post Kévin Denkey genomineerd voor 33e

Lees meer »

Stadsbestuur Gistel wil dialoog tussen inwoners bevorderen

Met ‘Gistel komt naar je toe’ wil het stadsbestuur zowel de eigen diensten van het Sociaal Huis beter bekend maken als de onderlinge dialoog bij burgers stimuleren. Het project werd in Snaaskerke op gang getrapt.
The post Stadsbestuur Gistel wil dialoog tussen inwoners bevorderen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als het dat doet, escaleert het conflict”: kolonel Roger Housen analyseert voorstel van Polen om kernwapens te huisvesten

De Poolse president Andrzej Duda zegt dat het land bereid is Amerikaanse kernwapens te huisvesten ter verdediging van de oostflank van de NAVO. Komen er effectief kernraketten in Polen, zou dat strategisch slim zijn en hoe zou het Kremlin reageren? Kolonel Roger Housen, expert krijgskunde, legt uit. “Dit werkt als een rode lap op een stier bij het Kremlin.”

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Zelensky: “Miljardenhulp VS zal duizenden en duizenden levens redden”

Lees hier al het nieuws van zaterdag 20 april terug over de oorlog in Oekraïne. De Amerikaanse hulp van 57 miljard euro voor Oekraïne zal duizenden en duizenden levens redden. Dat verklaarde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zaterdag na de stemming in het Huis van Afgevaardigden. “Democratie en vrijheid zullen nooit falen zolang de Verenigde Staten ze helpen beschermen. Deze

Lees meer »

TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Teheran belooft in Veiligheidsraad dat Israël spijt krijgt bij aanval op Iran, VS blokkeren volwaardig VN-lidmaatschap Palestina

De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad hun veto uit over het Palestijnse verzoek tot volwaardig lidmaatschap van de VN. Washington zegt dat “de weg via de VN niet de juiste is”. Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris overigens onwaarschijnlijk dat Israël Iran zal aanvallen voor het belangrijke Pesach-feest begint, waarmee het einde van de Joodse slavernij in

Lees meer »