Roemeen (35) krijgt effectieve celstraf nadat hij gegevens van tankkaarten wil kopiëren, maar mag gevangenis al verlaten

Een 35-jarige Roemeen kreeg 20 maanden effectieve celstraf omdat hij aan een betaalterminal van een tankstation in Veurne skimmingapparatuur bevestigde. Zo wou D.B. de gegevens van tankkaarten kopiëren. Omdat de onmiddellijke uitvoering van de straf niet bevolen werd, komt D.B. vandaag nog vrij, na zeven maanden cel. “Ik keer vandaag nog terug naar huis”, beloofde hij de rechter.

D.B. zou deel uitmaken van een criminele bende die op diverse plaatsen skimmingapparatuur aan betaalterminals van tankstations hangt. Daarbij worden kleine ingrepen gedaan aan de terminal zodat de gegevens kunnen gekopieerd worden bij betaling met een bankkaart.

Knullige

D.B. kreeg van de bende zijn eerste opdracht en moest op 30 juli naar een tankstation in Veurne rijden. Daar plaatste hij de apparatuur. Hij voerde de techniek echter zodanig knullig uit dat een technicus de apparatuur twee dagen later al ontdekte en de politie verwittigde. Via camerabeelden kwam de truck met Roemeense nummerplaten van DB. in het vizier. Ze konden hem daarna snel arresteren. De man erkende de feiten en zei dat hij 20% aandeel per gelukte transactie zou krijgen. Er werd twee jaar cel en 2.000 euro boete geëist.

Naar huis

Zijn advocaat vroeg een mildere straf. “Er is een grondig onderzoek geweest waaruit bleek dat het bij dit ene feit bleef”, pleitte ze. “Die man is gewoon een dwaas geweest om mee te stappen in het verhaal van die criminele bende. En bovendien faalde hij dan nog bij het plaatsen van die apparatuur, daarom kreeg hij al die uitleg via de GSM. Hij zit intussen al zeven maanden in de cel voor dit ene feit en zag al die tijd zijn gezin niet. Hij beseft hoe dwaas hij was en heeft veel spijt.”

De rechter legde hem uiteindelijk 20 maanden effectieve celstraf en 800 euro boete op. Er werd beslist om die straf niet onmiddellijk te laten uitvoeren waardoor de Roemeen vandaag nog vrijkomt. “Bedankt, ik beloof dat ik meteen terug naar huis ga”, sprak hij. (JH)

The post Roemeen (35) krijgt effectieve celstraf nadat hij gegevens van tankkaarten wil kopiëren, maar mag gevangenis al verlaten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Billie Eilish heeft nieuw album klaar: “Typisch Billie en toch vernieuwend”

De Amerikaanse popster Billie Eilish heeft een nieuw album klaar dat om middernacht wereldwijd is uitgekomen: ‘Hit me hard and soft’. Studio Brussel liet het album in première gisteravond al horen aan de Belgische fans. Eilish heeft haar 10 nieuwe nummers zelf ook al exclusief voorgesteld tijdens een luisterparty in New York. MNM-presentatrice Cato Peeters was erbij. "Billie werd uitzinnig

Lees meer »

Poperinge maakt zich klaar voor allereerste Hop In Trail

Op zondag 26 mei organiseert de bedrijventerreinvereniging PopIn uit Poperinge een unieke run langs 32 bedrijven. Lopers worden uitgedaagd op een gevarieerd parcours van 9 kilometer vol hindernissen en obstakels. Voor wandelaars is er een alternatieve route voorzien.
The post Poperinge maakt zich klaar voor allereerste Hop In Trail appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ooit had ze maar 100 dollar op haar rekening, nu speelt ze de hoofdrol in ‘Bridgerton’: maak kennis met Nicola Coughlan

“Ik wil de wereld laten zien dat ook een muurbloempje in het middelpunt van de belangstelling kan staan.” Fans van ‘Bridgerton’ leerden Penelope Featherington kennen als een grijze muis, maar in het derde deel van de Netflixreeks is het net zij die op de voorgrond treedt. Een rol die Nicola Coughlan (37) op het lijf geschreven is, want ook zij

Lees meer »

Gedetineerde ontkent wekenlange verkrachting celgenoot in Brugse gevangenis

Een 21-jarige Marokkaan ontkent voor de Brugse rechtbank met klem dat hij zijn celgenoot herhaaldelijk verkrachtte tijdens een medische isolatie. Nochtans stak zijn sperma op het gezicht van het slachtoffer. Maar daar had Zohir K. een opvallende uitleg voor.
The post Gedetineerde ontkent wekenlange verkrachting celgenoot in Brugse gevangenis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Picknicken bij de Sint-Karelsmolen in het weidse landschap van de Moeren

Op dinsdag 7 mei werd in de Moeren, op enkele honderden meter van de Sint-Karelsmolen, een nieuwe picknickplaats in gebruik genomen. De picknickplaats bevindt zich langs het fiets- en ruiterpad dat de Bewesterpoort-West verbindt met de Debarkestraat, en is gelegen langs de Ringsloot.
The post Picknicken bij de Sint-Karelsmolen in het weidse landschap van de Moeren appeared first on

Lees meer »

“Je zag zo de teleurstelling in zijn ogen”: Senne (12) kan als enige van zijn klas niet terecht in school van zijn eerste keuze

Het zijn spannende dagen voor Senne De Smedt (12) en zijn familie uit Moorsel. De jongen kreeg te horen dat er voor hem geen plekje was in een secundaire school in Aalst. Uiteindelijk blijkt hij toch terecht te kunnen in de school van zijn tweede keuze, maar mama Emmy Segers stelt zich vragen bij het systeem van online inschrijven. “Heel

Lees meer »

Witte rook na bijna zes maanden: Nederland krijgt rechtse regering

Het is zover: bijna zes maanden na de verkiezingen krijgt Nederland een rechtse regering. De rechts-radicale PVV, de liberale VVD, het nieuwe NSC van Pieter Omtzigt en de BoerBurgerBeweging hebben een akkoord gesloten. “Historisch”, aldus Wilders. Zijn partij zat nooit eerder in een kabinet. Ronald Plasterk is volgens bronnen van De Telegraaf de beoogd premierskandidaat.

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Sisters

06:00 Tenzij Frederik Delaplace weer ingrijpt in de programmatie staan we voor de eerste VRT-verkiezingsshow zonder Martine Tanghe. Tientallen moet ze er gepresenteerd hebben, veel lezers hebben nooit ander…

Lees meer »

Lasterzaak oud-burgemeester Rita Demaré uit Hooglede komt voor assisen

De lasterzaak die oud-burgemeester van Hooglede Rita Demaré (CD&V) aanspande tegen de oprichters van een Facebookgroep, wordt doorverwezen naar het hof van assisen. Dat is de rechtbank waar de zwaarste misdrijven worden behandeld, zoals moord. De zaak kwam eerst voor de correctionele rechtbank, maar die oordeelde dat er sprake is van een drukpersmisdrijf. En daarvoor is assisen bevoegd.

Lees meer »

Nederlandse oppositie maakt zich zorgen over rechts kabinet: “luchtkastelen op drijfzand”

De Nederlandse oppositie maakt zich zorgen over het aangekondigde nieuwe coalitieakkoord tussen verkiezingsoverwinnaars PVV, VVD, NSC en BBB. “Nou, ik ben er niet blij van, moet ik eerlijk zeggen. Voor het eerst in de Nederlandse parlementaire geschiedenis komt radicaal-rechts in het centrum van de macht te staan”, reageert GroenLinks-PvdA-fractievoorzitter Frans Timmermans. “We krijgen dus echt een PVV-kabinet. Dat is historisch

Lees meer »