Europa komt met ambitieus defensieplan: investeren in eigen wapenindustrie en groepsaankopen

Europa wil zijn eigen wapenindustrie versterken om zich in de toekomst beter te beschermen. De Europese Commissie trekt daarvoor 1,5 miljard euro uit. Daarnaast zou ook een deel van het militair materieel gezamenlijk in de Europese Unie moeten worden aangekocht, vindt de Commissie. 

Meer krantenkoppen in België

Debat over schadevergoedingen na aanslagen Brussel start in rechtbank

Het debat over de burgerlijke belangen op het proces over de terreuraanslagen in Brussel van 22 maart 2016 start dinsdag om 14 uur in het Justitia-gebouw in Haren. Zeven maanden na de veroordeling van de acht daders zien de advocaten van de burgerlijke partijen en van de verdediging elkaar zo terug voor het hof van assisen, om het te hebben

Lees meer »

Waarom trekken BV’s plots massaal naar Zuid-Afrika? Kathleen Aerts legt uit: “Een gin-tonic kost er amper 2,50 euro”

Regi heeft er zijn buitenverblijf, Christoff gaat er jaarlijks op vakantie, Piet Huysentruyt heeft er zijn stek… Zuif-Afrika was nooit eerder zo in trek bij onze bekende Vlamingen. Bijna 10 jaar geleden pakte ook het volledige gezin van Kathleen Aerts (45) hun koffers om daar een nieuw leven te beginnen. Maar wat maakt Zuid-Afrika plots zo ontzettend populair? Showbits-reporter Jarne

Lees meer »

27 keer ging hij vrijuit, maar nu vliegt pyromaan (51) toch in de cel

Al dertig jaar lang wordt de 51-jarige Dieter K. uit Balen gelinkt aan brandstichtingen. Hij zou zelfs de woning van zijn ouders in brand hebben gestoken. In het verleden ging hij voor 27 brandstichtingen nog vrijuit bij gebrek aan bewijs. Dit keer is hij echter veroordeeld tot 5 jaar cel én een gigantische schadevergoeding voor pyromanie in zijn eigen dorp.

Lees meer »

Port of Antwerp-Bruges brengt alle bestaande meldpunten voor problemen of verdachte situaties samen op een plaats

Port of Antwerp-Bruges lanceert nog eens een nieuw meldpunt, voor wie een probleem heeft of een verdachte situatie wil melden in de haven. In de loop van de jaren zijn er verschillende meldpunten gelanceerd om defecten, geurhinder, overlast of verdachte situaties te melden. Maar mensen weten niet altijd bij welk meldpunt ze precies moeten zijn. Daarom is er nu een

Lees meer »

KIJK. “Ze zeiden me dat ze die waarschijnlijk weggegooid hadden”: families geshockeerd omdat ze lichaam overleden gevangenen zonder organen terugkrijgen

In de Amerikaanse staat Alabama hebben familieleden van overleden gevangenen verschillende rechtszaken aangespannen. Ze kregen de lichamen van hun geliefden terug zonder organen. “Ze hebben de beslissing voor ons genomen”, vertelt Marvin Kennedy, die zijn overleden broer moest begraven. Twistpunt is een overeenkomst tussen de gevangenissen en de universiteit in Alabama, die zou toelaten om de organen te gebruiken, maar

Lees meer »

Jozef, al 45 jaar supporter, beleeft hoogdagen met Marke-Webis: “Volleybal is mijn lang leven”

Dit weekend kan VT Marke-Webis Wevelgem voor het tweede jaar op een rij de titel pakken in eerste nationale. Straffer nog, tweemaal de dubbel. “We beleven hoogdagen bij Marke-Webis”, klinkt het bij supporter nummer één, Jozef Vermeulen.
The post Jozef, al 45 jaar supporter, beleeft hoogdagen met Marke-Webis: “Volleybal is mijn lang leven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

VK wil jongeren verbieden ooit nog tabak te kopen: ook ons land “moet nadenken” over zo’n maatregel, vindt Vandenbroucke

De Britse premier Rishi Sunak is een stap dichter bij zijn strengere rookbeleid waarbij jonge Britten die in 2009 of later zijn geboren nooit tabak mogen kopen. Ook in België valt een gelijkaardige maatregel te overwegen, zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in het Franstalige radioprogramma ‘Bel RTL matin’.

Lees meer »

Vlaamse onafhankelijkheid wint terrein: “Een staatsvorm waarbij alle bevoegdheden bij de deelstaten liggen”

Opvallend veel Vlamingen willen meer baas zijn in eigen huis, zo blijkt uit een exclusieve peiling van HLN en VTM NIEUWS. Liefst 40 procent gaat akkoord met de stelling dat Vlaanderen op termijn onafhankelijk moet worden. Door dat verrassende resultaat gaapt er een ongemakkelijke kloof, in het bijzonder bij Open Vld en CD&V. Hoe liggen de kaarten daar intern? En

Lees meer »