Enige Belgische finalist Koningin Elisabethwedstrijd is Pauline, 18 jaar en uit Brussel

De enige Belgische finalist van de Koningin Elisabethwedstrijd dit jaar is Pauline van der Rest, een 18-jarige violiste uit Brussel. Van der Rest speelt sinds haar zesde viool en heeft al verschillende internationale prijzen gewonnen. 

Meer krantenkoppen in België

IMF-topvrouw Georgieva volgt zichzelf op

Topvrouw Kristalina Georgieva krijgt een tweede termijn als hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Haar herbenoeming was al zeker, omdat ze de enige kandidaat was om de internationale financiële instelling te leiden na september. Dan loopt haar eerste termijn van vijf jaar af.

Lees meer »

315.000 mensen maakten al gebruik van nieuwe conventie psychologische zorg

Sinds 1 september 2021 vonden al 315.935 mensen in ons land de weg naar een geconventioneerde psycholoog of orthopedagoog in de eerstelijnszorg. Dat meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), nadat de cijfers werden gepubliceerd op het ‘mental health dashboard’ van het Intermutualistisch Agentschap. “Dat wijst erop dat de nieuwe conventie haar doel bereikt”, aldus de minister.

Lees meer »

LIVEBLOG PSG-BARCELONA (Woe, 21u). Gavi en De Jong reizen mee af naar Parijs

Vanavond om 21u begint de heenwedstrijd tussen PSG en FC Barcelona. Beide ploegen strijden voor een plaats in de halve finale van de Champions League. De laatste keer dat de twee ploegen tegenover elkaar stonden trok PSG aan het langste eind. Wie zet zichzelf in polepositie voor een mogelijke halve finale? Volg de ontwikkelingen van de match in de liveblog

Lees meer »

Voor koopkracht een zegen, voor concurrentie een vloek: experts pleiten voor aanpassing van automatische loonindexering

Voor de ene een zegen, voor de ander een vloek. De automatische loonindexering zorgt ervoor dat de lonen, uitkeringen en pensioenen in ons land automatisch de inflatie volgen. Maar is dat wel zo’n goed idee? Professor en econoom Gert Peersman (UGent) pleit voor een afschaffing van het huidige systeem. Maar hoe? Wij bespreken drie alternatieven.

Lees meer »

Aangroei werkzoekenden piekt

18:05 De aangroei van nieuwe werkzoekenden bij de arbeidsbemiddelaar VDAB staat op het hoogste peil in vijf jaar. Vooral de industrie draagt bij aan de toename van het aantal werklozen.

Lees meer »

Heibel over verkeerslichten in Kobbegem tussen Asse en Wegen en Verkeer

De werking van de verkeerslichten op de N9 in Kobbegem zorgt al maanden voor onenigheid tussen het gemeentebestuur van Asse en het Agentschap Wegen en Verkeer. De lichten staan maar een korte tijd op groen, waardoor tijdens de spits lange files ontstaan. Asse heeft naar eigen zeggen al bij herhaling aangedrongen op een aanpassing. Volgens Wegen en Verkeer is dat

Lees meer »