Diefstal in kapel in Sente, bij Kortrijk: 2 urnen van overleden honden gestolen

In de kapel ’t Wilgenhof in Sente, het gehucht op de grens van Heule, Lendelede en Kuurne, zijn 2 urnen van overleden honden gestolen. Voorlopig is er van de dader nog geen spoor. "De buit heeft eigenlijk geen financiële waarde, maar emotioneel is het voor ons heel veel waard", vertelt Sandy Holvoet. 

Meer krantenkoppen in België

Piadza heropent met compleet nieuwe look: “Zelfs even getwijfeld over de naam”

Na grondige opfrissingswerken heropent restaurant Piadza in hartje Tielt donderdag opnieuw de deuren. Voor zaakvoerders Valerie Braekevelt (46) en Bob Danneels (50), die precies twintig jaar bezig zijn, gaat het om het begin van een nieuw hoofdstuk. Al benadrukt het koppel dat de eigenheid van Piadza behouden blijft. We gingen een kijkje nemen.
The post Piadza heropent met compleet nieuwe

Lees meer »

Briljant voor Adrienne en Jan in Middelkerke

Jan Moons en Adrienne Pepermans uit Walem zijn op 4 april door het college van burgemeester en schepenen in het zonnetje gezet voor hun 65-jarig huwelijksjubileum.
The post Briljant voor Adrienne en Jan in Middelkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sandrine en duizenden andere Vlamingen krijgen al half jaar geen stroomfactuur: hoe los je dat op?

“Sinds november ontvang ik geen voorschotfactuur meer. Ik hou mijn hart vast voor de afrekening op het einde van het jaar”, vertelt Sandrine. De vrouw uit Tongeren is niet alleen: bijna 17.000 Vlaamse huishoudens en kmo’s ontvangen al enkele weken tot maanden géén energiefactuur of kunnen niet veranderen van energieleverancier door IT-problemen bij Fluvius. Wat kan je hiertegen doen? En

Lees meer »

Koen Crucke speelt bij Het Farcetheater mee in ‘Hotel Politiek’: “Ik kom hier in een huiselijke sfeer terecht en dat is leuk”

Op 28 februari 2025 komt ‘Het Farcetheater’ en ‘Compagnie van de Leute’ met ‘Hotel Politiek’ voor de eerste voorstelling naar het Wielingencentrum in De Haan. Acteur en tevens zanger Koen Crucke zal te voet kunnen gaan naar daar, want hij woont immers in deze prachtige badstad. Koen Crucke speelt inderdaad mee in ‘Hotel Politiek’, want het klikt tussen hem en

Lees meer »

Dit is hoe Israël meer dan 300 Iraanse drones en raketten kon neerhalen

Bijna alle drones en raketten die Iran in de nacht van zaterdag op zondag op Israël lanceerde, konden onderschept worden en misten hun doel. Dat lieten de Israëlische en Amerikaanse autoriteiten kort na de aanval weten. Maar hoe is Israël er precies in geslaagd om de meer dan 300 projectielen neer te halen? Wij leggen het even uit.

Lees meer »

Trainingsbroek van Club Brugge nekt bromfietsdief: acht maanden celstraf

Een 28-jarige Bruggeling heeft van de rechter acht maanden effectieve celstraf gekregen voor een bromfietsdiefstal. Jeffry D. droeg op het moment van de feiten een enkelband. Als was het vooral zijn opvallende broek die hem verried.
The post Trainingsbroek van Club Brugge nekt bromfietsdief: acht maanden celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Creme de la crema reist de wereld rond, Olea Social Foodbar palmt binnenkort locatie in

Cynthia Jacobs (58) en Michaël Van de Moortel (60) kiezen voor een nieuwe wending in hun carrière. Cynthia, die sieraden ontwerpt, heeft al achttien jaar een galerie langs de Hendrik Consciencestraat. In datzelfde pand opende Michäel twaalf jaar geleden koffiebar Creme de la crema. “Binnenkort trekken we, met onze passie voor juwelen en koffie op zak, de wijde wereld rond.

Lees meer »

Basisschool De Toekomst krijgt golfles van oud-leerling Jan Kempinaire

De 51 leerlingen van het 6e leerjaar van basisschool De Toekomst in Avelgem waren woendagvoormiddag te gast bij het historische domein van het Nieuw Kasteel van petegem. Op deze idyllische plek kregen ze naast een rondleiding ook een introductieles golf van Jan Kempinaire, de zoon van wijlen minister André Kempinaire. Jan Kempinaire volgt momenteel een
The post Basisschool De Toekomst

Lees meer »

Ooit zo close, nu een bitsige vete: hoe is het gesteld met de band tussen de ‘Harry Potter’-acteurs en J.K. Rowling?

De Britse schrijfster J.K. Rowling (58) ligt al lange tijd onder vuur vanwege haar standpunten over transgender personen. Niet alleen haar fans zijn verbolgen, maar ook de acteurs die destijds bekend werden dankzij haar boeken. Daniel Radcliffe (34), Emma Watson (34), Rupert Grint (35) en vele anderen stonden onder druk om een kant te kiezen. Wie heeft dat gedaan en

Lees meer »

Hanne (29) krijgt boete voor gsm-gebruik achter het stuur in La Louviere: “Maar ik zat op dat moment op een schaatspiste in Liedekerke”

Hanne Mignon (29) uit Kerksken moet een boete betalen van maar liefst 184 euro nadat ze betrapt werd op het gebruik van de gsm achter het stuur in La Louvière. Alleen is de 29-jarige vrouw helemaal niet in La Louvière geweest, en al zeker niet haar wagen. Wat het allemaal nog mysterieuzer maakt, is dat de nummerplaat en zelfs het

Lees meer »

Machinepark van failliete textielreus Mc Three onder de hamer: “Dit is uniek”

Begin dit jaar vroeg de Waregemse textielfabrikant Mc Three het faillissement aan. Nu biedt het grootste Europese veilingplatform Troostwijk Auctions het hele machinepark van het bedrijf te koop aan. Voor weefmachines werd al meer dan 100.000 euro geboden.
The post Machinepark van failliete textielreus Mc Three onder de hamer: “Dit is uniek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aardbeving met magnitude 6,3 in zuidwesten van Japan

Het zuidwesten van Japan is woensdagavond (lokale tijd) getroffen door een aardbeving met een kracht van 6,3. Dat heeft het Amerikaanse seismologisch instituut USGS gemeld. Er is geen tsunamiwaarschuwing afgekondigd en er zijn voorlopig ook geen meldingen van schade.

Lees meer »