België houdt rentes op Russische tegoeden vast, Oekraïners gefrustreerd: “Daar is een term voor: profiteren van oorlog”

De Europese Commissie werkt aan een plan om de rentes op Russische tegoeden aan te spreken die geparkeerd staan bij Euroclear in Brussel. Maar België wil de rentes van 2022 en 2023 opzijzetten om eventuele rechtszaken te bekostigen. Tot frustratie van Oekraïne.

 

Meer krantenkoppen in België

Geert is 66 jaar en stampt café ‘Bij Geertje’ uit de grond in Oostende: “Liever dit dan de hele dag in mijn zetel zitten”

“Ik moet iets om handen hebben, anders word ik gek.” Geert Voet is 66 jaar en opende afgelopen week zijn café in hartje Oostende. ‘Bij Geertje’ – veel uitleg hoeft de naam niet – is een typisch bruin café, maar dan in een modern jasje. “Sfeer en gezelligheid zijn hier troef”, zegt de man.
The post Geert is 66 jaar

Lees meer »

Aldi Roeselare sluit tijdelijk de deuren voor werken

De inrichting van de Aldi-winkel aan de Sint- Sebastiaanstraat in Roeselare wordt in een nieuw en duurzamer jasje gestoken. Voortaan zullen klanten het assortiment verse producten onmiddellijk vooraan de winkel aantreffen. De koeling wordt vervangen door een natuurlijk koelsysteem. Om de werken mogelijk te maken, sluit Aldi Roeselare de deuren vanaf zaterdag 13 april om 16 uur en heropent op

Lees meer »

Rumi Carter overtreft grote zus Blue Ivy en verbreekt hitrecord

Na Blue Ivy (6) treedt nu ook de jongste dochter van Beyoncé en Jay-Z in de voetsporen van haar ouders. Rumi Carter (6) gaat deze week de recordboeken in de Verenigde Staten in. Dankzij haar bijdrage aan het nummer ‘Protector’ van haar moeder staat ze sinds deze week vermeld als de jongste vrouw met een hitnotering in de Billboard Hot

Lees meer »

LIVEBLOG PSG-BARCELONA (21u). “Ach ja, je kent hem”: Xavi reageert koeltjes op (mentaal) steekje van Luis Enrique

Vanavond staat de heenwedstrijd tussen PSG en FC Barcelona op het programma. Beide ploegen strijden voor een plaats in de halve finale van de Champions League. De laatste keer dat de twee ploegen tegenover elkaar stonden, trok PSG aan het langste eind. Wie zet zichzelf in polepositie voor een mogelijke halve finale? Kijk vanavond live op VTM2 of VTM GO,

Lees meer »

Opendeurdag bij Celine’s Hoevezuivel: “Yoghurt en ijs met echt fruit”

De productie en verkoop van hoeveproducten zit in de lift en dat ziet ook Celine Le Moine (27) uit Beernem. Samen met haar partner Joost Gailliaert (31) werkt ze op de boerderij van Joosts ouders. Daar opent ze dit weekend ook haar hoevewinkel.
The post Opendeurdag bij Celine’s Hoevezuivel: “Yoghurt en ijs met echt fruit” appeared first on KW.be.

Lees meer »