België houdt rentes op Russische tegoeden vast, Oekraïners gefrustreerd: “Daar is een term voor: profiteren van oorlog”

De Europese Commissie werkt aan een plan om de rentes op Russische tegoeden aan te spreken die geparkeerd staan bij Euroclear in Brussel. Maar België wil de rentes van 2022 en 2023 opzijzetten om eventuele rechtszaken te bekostigen. Tot frustratie van Oekraïne.

 

Meer krantenkoppen in België

Zuid-Korea: “Noord-Korea stuurde opnieuw ballonnen met afval de grens over”

Noord-Korea heeft volgens Zuid-Korea opnieuw meerdere ballonnen met afval de grens over gestuurd. De ballonnen zijn volgens het Zuid-Koreaanse leger onderweg naar de provincie Gyeonggi, die aan Noord-Korea grenst en de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel omringt, meldt het persagentschap Yonhap zondag. De bevolking krijgt de raad de ballonnen niet aan te raken en aangifte te doen bij de politie.

Lees meer »

Kunstgrasveld en nieuwe LED-verlichting voor Eendracht Wervik: “Voor iedereen aangenamer om de wedstrijden te beleven”

Derdeklasser Eendracht Wervik beschikt nu ook over een kunstgrasveld op het hoofdterrein van het Viroviosstadion. Het nieuw kunstgrasveld werd woensdagavond ‘ingespeeld’ tijdens een oefenwedstrijd tegen Tweede Amateur KRC Harelbeke. Ondertussen is ook de verlichting volledig vernieuwd.
The post Kunstgrasveld en nieuwe LED-verlichting voor Eendracht Wervik: “Voor iedereen aangenamer om de wedstrijden te beleven” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waar Acid niet in slaagde, lukt tieners wel: TikTokkers dringen Tomorrowland binnen en blijven uit handen van security

Op TikTok zijn beelden opgedoken waarop te zien is hoe twee jonge snaken probleemloos het festivalterrein van Tomorrowland binnendringen. Dat alleen al is geen sinecure, want ’s werelds grootste dancefestival ongemerkt binnen glippen doe je niet zomaar even, zou je denken. Maar daar blijft het niet bij: het duo bleef ook uit de handen van de security en kon zo

Lees meer »

Formateur De Wever in 21 juli-toespraak: “Drukke sportzomer geeft me luwte om met andere dingen bezig te zijn”

Bart De Wever heeft naar aanleiding van de nationale feestdag een speech gegeven bij een herdenkingsplechtigheid in het Antwerpse stadspark. Daarin focuste de burgemeester van Antwerpen op hoe sport ons samenbrengt. Dat de drukke sportzomer bovendien ook wat aandacht wegneemt van de regeringsonderhandelingen, is volgens De Wever weer mooi meegenomen. Daarnaast sprak De Wever ook kort over "het moeilijk decennium"

Lees meer »