Autobestuurder doet zich voor als tweelingbroer om Antwerpse politie te misleiden

In Antwerpen deed een autobestuurder zich voor als zijn tweelingbroer om de politie te slim af te zijn. Uiteindelijk bleek dat de man een rijverbod had. Er werd ook een proces-verbaal opgesteld voor zijn tweelingbroer, omdat die zijn auto had uitgeleend aan iemand zonder rijbewijs. 

Meer krantenkoppen in België

Sommige kerkfabrieken zitten op een berg geld, voor andere is het ploeteren: “In het rood omdat boer pacht te laat betaalde”

“Je kan niemand verplichten te betalen voor het geloof van een ander.” En dus wil Gwendolyn Rutten (Open Vld) af van de lokale financiering – jaarlijks 60 miljoen euro! – van geloofsgemeenschappen. Al is de ene kerkfabriek de andere niet. We legden ons oor te luisteren bij een welvarende kerk in Antwerpen en eentje in Kortrijk-Dutsel, waar het harken is.

Lees meer »

‘Glazen schietspoel’ van Picanol verrijst in Ieper: “Ons personeel krijgt het mooiste uitzicht”

Talloze ramen zijn geplaatst in de nieuwe schietspoel van Picanol om 450 medewerkers zicht te bieden op de Ieperse torens en Heuvellandse bergen. De werf zit op schema en tegen januari wordt het nieuwe hoofdkantoor in gebruik genomen.
The post ‘Glazen schietspoel’ van Picanol verrijst in Ieper: “Ons personeel krijgt het mooiste uitzicht” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Portugees wint goud op EK Meeuwenschreeuwen in Adinkerke: “Dit is me op het lijf geschreven”

Het cafeetje De Verloren Gernoare van Marc Vanzeebrouck in Adinkerke bij De Panne barstte zondagnamiddag uit zijn voegen voor het Europees Kampioenschap Meeuwenschreeuwen. Zelfs het Stationsplein was haast te klein voor de enthousiaste supporters van de Meeuwenschreeuwers die uit heel Europa waren opgedaagd.
The post Portugees wint goud op EK Meeuwenschreeuwen in Adinkerke: “Dit is me op het lijf geschreven”

Lees meer »

Proefperiode gestart van nieuwe zorgapp ‘Alivia’: “Alle communicatie verloopt veel efficiënter”

Frans Vandeputte (88) en zijn vrouw Lena uit Avelgem behoren tot de 20 West-Vlaamse proefpersonen die de nieuwe zorgapp ‘Alivia’ mogen uittesten. Door middel van een algemene zorgplanning zorgt de app ervoor dat alle communicatie over een zorgbehoevende voor alle zorgverleners gemakkelijk ter beschikking is.
The post Proefperiode gestart van nieuwe zorgapp ‘Alivia’: “Alle communicatie verloopt veel efficiënter” appeared first

Lees meer »

Van schouderklopje tot knuffel, aanrakingen kunnen fysiek en mentaal welzijn verbeteren: “Moeten we meer toepassen in de zorg”

Vrijwillige aanrakingen zoals een schouderklopje of een knuffel kunnen je mentaal en fysiek welzijn bevorderen. Dat blijkt uit een studie van het Nederlands Herseninstituut en het Universitair Ziekenhuis Essen. "We zouden vaker aanrakingen moeten toedienen in de zorg", zegt Kelly Fredriksen, een van de onderzoekers. Al moeten die aanrakingen wel steeds met toestemming gebeuren.

Lees meer »

Heemkundige Kring organiseert wandeling

De Heemkundige Kring Dadingisila organiseert op zondag 21 april in samenwerking met de plaatselijke cultuurraad en erfgoedcel TERF een verrassende wandeling door Dadizele.
The post Heemkundige Kring organiseert wandeling appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlische raketaanval op in Iran, internationaal luchtverkeer van en naar Teheran opgeschort

Iraanse en Amerikaanse media melden dat Israël raketten heeft afgevuurd op de stad Isfahan in Iran, waar zich een nucleaire onderzoeksfaciliteit bevindt. Het internationale vliegverkeer naar de Iraanse hoofdstad Teheran is volgens Iraanse media opgeschort. Ook zouden op verschillende plaatsen in het land batterijen van de luchtverdediging zijn afgevuurd. De VS spreken later donderdag in de Veiligheidsraad hun veto uit

Lees meer »

Gaat N-VA potten kunnen breken in Wallonië? “Alleen als ze één troef uitspelen”

De N-VA-troepen staan nu écht klaar om Wallonië te veroveren. De partij speelt dit keer op veilig – met een professor, hun Franstalige woordvoerder en een oud-kabinetsmedewerker van Theo Francken als lijsttrekkers. Maar zullen de Vlaams-nationalisten met die ploeg ook echt potten kunnen breken onder de taalgrens? Politiek journalist bij RTL Christophe Deborsu maakt een analyse: “Voor veel Walen is

Lees meer »

Malafide antiquair moet bejaard koppel bijna miljoen euro terugbetalen: “Hij heeft al het geld al vergokt”

Een 40-jarige intussen ex-antiquair uit Koksijde is veroordeeld voor de oplichting van een koppel van bijna 80 jaar. Hij troggelde hen bijna een miljoen euro af, zogezegd om te investeren in waardevolle antiek, of haalde hun meubels op om met een grote winst door te verkopen. “Maar in werkelijkheid heeft hij al hun geld vergokt”, zegt de advocaat van het

Lees meer »