Vrachtwagenchauffeur vrijgesproken voor dodelijk ongeval in Gent

Een vrachtwagenchauffeur die ruim 2 jaar geleden in Gent een fietser heeft doodgereden, is vrijgesproken. Er zijn twijfels over de omstandigheden waarin het ongeval gebeurde. 

Meer krantenkoppen in België

EXCLUSIEF. Goldband legt hart op tafel na turbulente jaren: “Alles wat we deden, werd onder het vergrootglas gelegd”

Waren ze de voorbije jaren te zien op zowat ieder festival, oogt hun zomer nu bijzonder schaars. De mannen van Goldband nemen gas terug, en dat is een weloverwogen keuze. “We hebben er enkele turbulente jaren opzitten”, klinkt het in een exclusief gesprek. Want hun steile klim naar de top heeft duidelijk zijn sporen nagelaten. “Hoe groter we werden, hoe

Lees meer »

Ongezond veel PFAS in 1 op de 6 Vlaamse drinkwaterstalen

1 op de 6 drinkwaterstalen in Vlaanderen voldoet niet aan de strengste PFAS-normen. Dat schrijft de krant De Tijd op basis van het rapport van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) over de drinkwaterkwaliteit in Vlaanderen in 2022. In de regio’s Halle, Leuven, Oost-Limburg en grote delen van Oost-Vlaanderen zijn de PFAS-concentraties te hoog.

Lees meer »

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie De Moor in Marokko: “Sterk engagement gekregen om mee te werken aan terugnames”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) heeft van de Marokkaanse regering een “sterk engagement” gekregen voor meer samenwerking om illegale Marokkanen in ons land terug te sturen. Dat zei ze na afloop van een vergadering in Rabat. “Marokko staat achter het principe om geïdentificeerde landgenoten terug te nemen”, aldus De Moor.

Lees meer »

Journalist Marc Helsen schrijft reisboek over motortocht langs Zijderoute: “Soms wil ik schrijven: blijf hier weg en laat die mensen met rust”

Journalist en auteur Marc Helsen maakte vorig jaar samen met zijn kompaan Frank Peeters een reis op een enduromotor doorheen het onbekende en deels nog onherbergzame Centraal-Azië. Een reis van 20.000 kilometers waarvoor beide Kempenaars gedurende vier maanden van huis waren. Zijn reisverslag Met de motor langs de zijderoute ligt vanaf vandaag in de boekhandel. “Het is geen toeristische gids”,

Lees meer »

Tweede kampioenschap stokpaard rijden voor iedereen

De Kleutervrienden, Camping Eugène en de VZW Zombietrail organiseren op zondag 21 april, ter gelegenheid van het schoolfeest van kleuterschool De Loopbrug, het tweede Stadens kampioenschap stokpaard rijden.
The post Tweede kampioenschap stokpaard rijden voor iedereen appeared first on KW.be.

Lees meer »