Volledig appartementsgebouw in Blankenberge onbewoonbaar nadat aannemer door gevel gaat: “Zoeken oplossing voor getroffen bewoners”

In Blankenberge is een volledig appartementsgebouw onbewoonbaar verklaard. Dat gebeurde toen een aannemer tijdens de sloopwerken van een aanpalend pand dwars door de gevel ging. De schade is aanzienlijk, maar gewonden vielen er niet. Aanvankelijk was er sprake van vier verdiepingen, maar uiteindelijk bleek het volledige gebouw té grote schade te hebben opgelopen. Het gaat om tien verdiepingen. 

Meer krantenkoppen in België

Eindelijk opnieuw in Tielt, Vossenhol verwelkomt Nighthawks: “Waits is onuitputtelijk”

Zet drie eigenzinnige muziekfanaten met een voorliefde voor Tom Waits op een podium en je krijgt Nighthawks, een tribute band om U tegen te zeggen. Henk Stevens, Arjan Bogaert en James Vervenne zijn na enkele jaren opnieuw in hun thuisbasis Tielt te zien.
The post Eindelijk opnieuw in Tielt, Vossenhol verwelkomt Nighthawks: “Waits is onuitputtelijk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Muzikaal koppel klinkt op diamanten jubileum

Petrus Van Canneyt (84) en Christine Van Waeyenberghe (82) vierden hun 60ste huwelijksverjaardag. Een ontvangst die ze niet vlug zullen vergeten, want hun vrienden van de fanfare verrasten hen met een serenade. Petrus en Christine leerden elkaar op 17 september 1961 kennen tijdens Maldegem Kermis. Na drie jaar verkering traden ze op 4 april 1964
The post Muzikaal koppel klinkt

Lees meer »

Rechter proces Trump: “We hebben onze jury”

Rechter Merchan liet donderdagavond laat (Belgische tijd) weten dat de twaalf juryleden voor het proces Trump aangesteld zijn. Het gaat om 7 mannen en 5 vrouwen. Eerder vandaag werden nog twee van de reeds zeven geselecteerde juryleden de laan uit gestuurd.

Lees meer »

Vier zorginstellingen slaan handen in elkaar: “Fusie is wel niet aan de orde”

De Vleugels uit Klerken, Tordale uit Torhout, Kerckstede uit Oostnieuwkerke en Mivalti uit Tielt hebben besloten om hun krachten te bundelen. Doel is de uitdagingen in het zorglandschap effectief aan te pakken. Een fusie of samensmelting is naar verluidt wel niet aan de orde. Om de samenwerking extra in de kijker te zetten organiseren medewerkers van de 4 organisaties op

Lees meer »

Ziekenhuis rekende Simon (40) supplement aan voor dringende scan, terwijl dat eigenlijk niet mag. “Twee keer verkeerde informatie gekregen”

“Het is schandalig dat een algemeen ziekenhuis kosten aanrekent die het eigenlijk niet mag aanrekenen.” Simon* (40) maakte vorige week een afspraak voor een dringende NMR-scan voor zijn broer. Het ziekenhuis rekende daarvoor 56 euro extra aan, terwijl dat eigenlijk niet mag. Dat blijkt geen alleenstaand geval, want ziekenfondsen krijgen tientallen van dit soort klachten binnen. “We gaan niks betalen.”

Lees meer »

“Voor de stoet nog zes uur werk”: Wagen met bodypaintmodellen is opvallende nieuwkomer in Kattenstoet

Een schilderachtige museumwagen met bodypaintmodellen en Kartje Kilo dat in een kattenorgelwagen de Kattenstoet zal openen, dat zijn de opvallendste nieuwigheden in Kattenstoet op zondag 12 april. Het wordt ook wennen aan het nieuwe parcours met zwaartepunt in de Elverdingestraat.
The post “Voor de stoet nog zes uur werk”: Wagen met bodypaintmodellen is opvallende nieuwkomer in Kattenstoet appeared first on

Lees meer »

Groen wil over ruime lijst Grondwetartikelen kunnen praten

Als het van Groen afhangt, moet een ruime lijst van artikelen uit de Grondwet voor herziening vatbaar worden verklaard. Niet om honderden dagen te onderhandelen over een staatshervorming, maar zodat het parlement de volgende legislatuur over een waaier van thema’s kan discussiëren, verklaarde Kristof Calvo donderdag in de Kamer.

Lees meer »

Expo in BKO in Gistel belicht gedeeld en betrokken ouderschap

Vrijwilligersorganisatie Home-Start Vlaanderen, het Kenniscentrum Gezinswetenschappen van Odisee Hogeschool en de stad Gistel openden in buitenschoolse kinderopvang de Zonnebloem een foto-expo rond ouderschap. Je kan er nog tot 12 mei terecht.
The post Expo in BKO in Gistel belicht gedeeld en betrokken ouderschap appeared first on KW.be.

Lees meer »