Oud-directeur Koninklijk Werk Ibis in Bredene krijgt twee jaar cel met uitstel en boete van 4.000 euro voor zedenfeiten met tienerjongens

De vroegere directeur van de Koninklijk Werk Ibis in Bredene krijgt twee jaar cel met uitstel en een boete van 4.000 euro voor zedenfeiten met tienerjongens. Ook een tweede beklaagde krijgt eenzelfde straf, zo heeft de rechtbank van Brugge beslist. 

Meer krantenkoppen in België

Heibel over verkeerslichten in Kobbegem tussen Asse en Wegen en Verkeer

De werking van de verkeerslichten op de N9 in Kobbegem zorgt al maanden voor onenigheid tussen het gemeentebestuur van Asse en het Agentschap Wegen en Verkeer. De lichten staan maar een korte tijd op groen, waardoor tijdens de spits lange files ontstaan. Asse heeft naar eigen zeggen al bij herhaling aangedrongen op een aanpassing. Volgens Wegen en Verkeer is dat

Lees meer »

Chantal Vande Vyvere trekt nieuwe politieke lijst ‘Stroom’ in Ardooie

Huidig onafhankelijk gemeenteraadslid en gewezen schepen Chantal Vande Vyvere wordt bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober lijsttrekker voor ‘Stroom’, de nieuwe beweging waar iedereen, van welke mening ook, op de lijst welkom is. De nieuwe lijst ‘Stroom’ werd al in april van vorig jaar aangekondigd. De initiatiefnemers hadden het eerder over een ‘beweging’ waar iedereen – ongeacht je politieke mening –

Lees meer »

Titel lonkt voor dames Volley Bredene A

Na een ongetwijfeld deugddoende paasonderbreking staan de speelsters van Volley Bredene A voor de weken van de waarheid. De titel in Promo 2 lonkt, maar dan moeten de dames van coach Bjorn De Roo zaterdag eerst nog voorbij de buren van Volley de Haan. Eén week later wacht de topper tegen het tweede gerangschikte Ruvo Ruddervoorde.
The post Titel lonkt

Lees meer »

Dubbel zoveel mannen als vrouwen krijgen mondholtekanker: “Ook de e-sigaret verhoogt het risico”

In 2022 kregen 1.100 Belgen de diagnose van mondholtekanker. Mannen worden dubbel zo vaak als vrouwen getroffen. “In een vroeg stadium geeft deze kanker weinig klachten”, weet professor dr. Sandra Nuyts (UZ Leuven). Hoe kun je de ziekte dan vaststellen? Welke triggers zijn er nog, naast roken en alcohol? En zijn de overlevingskansen gunstig? Nuyts: “Een vroege opsporing is cruciaal.”

Lees meer »

Spaanse koningin Sofía belandt in het ziekenhuis, maar bezoek van echtgenoot Juan Carlos hoeft ze niet te verwachten

Decennialang is ze bedrogen en vernederd door haar echtgenoot, de Spaanse oud-koning Juan Carlos (86), bijgenaamd “de man met 5.000 minnaressen”. En nu ze in het ziekenhuis ligt, moet ze ook niet rekenen op een bezoek van hem. Koningin Sofía (85) heeft geleerd op zichzelf te leven, ten dienste van het koningshuis. Toch lijkt er sprake van een ‘hernieuwde harmonie’,

Lees meer »

LIVE GAZA. Spanningen tussen Israël en Iran lopen verder op – Biden: “Netanyahu heeft fout gemaakt in Gaza”

De spanningen tussen Israël en Iran lopen op. Ayatollah Ali Khamenei, de hoogste religieuze leider van Iran, en de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yisrael Katz dreigen met aanvallen op elkaars grondgebied. De Amerikaanse president Joe Biden heeft zich intussen uitgesproken tegen het beleid van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu in de Gazastrook. “Ik denk dat hij een fout heeft

Lees meer »

Dochter van Kim Kardashian en Kanye West zou zo’n 30.000 dollar kunnen verdienen per TikTok-filmpje

De oudste dochter van Kim Kardashian (43) en haar ex-man Kanye West (46) heeft al aangekondigd dat ze haar debuutalbum zal uitbrengen. Al denken analisten dat er nog meer manieren zijn voor de 10-jarige om flink te verdienen. Volgens hun berekeningen zou North West (10) naar schatting ongeveer 30.000 dollar (27.575 euro) kunnen verdienen per betalende TikTok-post.

Lees meer »