Voormalige schooldirecteur Koninklijk Werk Ibis riskeert vijf jaar cel voor zedenfeiten

De voormalige directeur van Koninklijk Werk Ibis in Bredene heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor een reeks zedenfeiten op minderjarige jongens. Het openbaar ministerie vorderde voor P.D. (62) en een kompaan uit Zoersel vijf jaar gevangenisstraf, deels met uitstel.

Het onderzoek naar de toenmalige schooldirecteur ging van start op basis van informatie uit een ander, groter onderzoek naar zedenfeiten. Na een huiszoeking werd vervolgens heel wat bewijsmateriaal ontdekt op de computer van de Oostendenaar. Naar aanleiding van het onderzoek werd de directeur op non-actief gezet door de school. D. werd in november 2022 voorgeleid bij de onderzoeksrechter, maar die besliste om hem onder voorwaarden vrij te laten.

Uiteindelijk konden de speurders ongeveer twintig minderjarige jongens als slachtoffers identificeren. Het Brugse parket besliste dan ook om de beklaagde voor een hele reeks feiten te vervolgen. Het gaat onder andere om verkrachting, aanranding, aanzetten tot ontucht, online grooming en bezit en verspreiding van kinderporno. De feiten zouden zich over een periode van minstens tien jaar afgespeeld hebben.

Seksafspraakjes

Ook een 63-jarige man uit Zoersel kon aan de feiten gelinkt worden. D.W. zou samen met de directeur regelmatig afgesproken hebben met jongemannen. Die seksuele ontmoetingen gebeurden vaak in zijn woning in De Haan, maar bijvoorbeeld ook op het strand. Bepaalde seksafspraakjes zouden ook stiekem gefilmd zijn door de beklaagden.

Op vraag van een burgerlijke partij werd de zaak maandagochtend met gesloten deuren behandeld. Het openbaar ministerie vorderde voor beide beklaagden vijf jaar gevangenisstraf, deels effectief en deels met uitstel. De verdediging kon zich vinden in een duidelijk signaal, maar stelde voor om de straf volledig met uitstel op te leggen. D. zou ook bereid zijn om probatievoorwaarden na te leven. Sinds zijn arrestatie volgde de Oostendenaar al twee behandelingen voor zijn seksverslaving.

Wederzijdse toestemming

Meester Stijn Leliaert benadrukte vooral dat alles met wederzijdse toestemming zou gebeurd zijn. “Er is op geen enkele manier dwang uitgeoefend”, klonk het na de zitting. De jongste slachtoffers waren amper vijftien jaar oud en konden juridisch gezien dus geen toestemming geven. D. wist naar eigen zeggen niet dat sommige jongens nog zo jong waren. Volgens zijn advocaat gebruikte de zestiger ook enkel datingsites voor meerderjarigen. Het is niet duidelijk welke feiten de verdediging in dat kader precies zou betwist hebben. Los daarvan heeft D. volgens meester Leliaert zeker ingezien dat zijn gedrag moreel sowieso laakbaar was.

De rechtbank doet uitspraak op 4 maart.

The post Voormalige schooldirecteur Koninklijk Werk Ibis riskeert vijf jaar cel voor zedenfeiten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Walter De Donder slijt dit jaar zijn 25ste zomer in Plopsaland: zo ziet hij de toekomst voor Samson & Marie

De beelden van Marie Verhulst (28) die struikelde over een podiumattribuut gaan viraal. Het ongelukje gebeurde tijdens de première van de gloednieuwe ‘Samson & Marie Zomershow’ in Plopsaland De Panne. Gelukkig hield ze er niets aan over. Collega’s Walter De Donder (meneer De Burgemeester) en Michiel De Meyer (Brandweerman Bill) dollen met de situatie in deze nieuwe HLN Showbits.

Lees meer »

Treinverkeer in heel het land zwaar verstoord door informaticaprobleem: treinen rijden opnieuw, maar hinder blijft mogelijk

Het treinverkeer is in heel het land ernstig verstoord door een informaticaprobleem. Dat bevestigen infrastructuurbeheerder Infrabel en spoorwegmaatschappij NMBS aan onze redactie. Verschillende treinen stonden een tijdlang stil en de schermen vielen uit. Intussen zijn de problemen opgelost. Alle treinen rijden opnieuw, maar de komende uren zijn vertragingen niet uit te sluiten.

Lees meer »

Mesthoop van 800 kubieke meter vat spontaan vuur op manege in Dentergem

Een mesthoop van zo’n 800 kubieke meter groot vatte maandag spontaan vuur op manege Kerstenburg langs de Markegemsesteenweg in Dentergem. De schade bleef beperkt, maar het was een werk van lange adem om zo’n hoeveelheid mest grondig te blussen.
The post Mesthoop van 800 kubieke meter vat spontaan vuur op manege in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »

B&B BBruT al maanden volboekt na ‘Met Vier in Bed’: “Sinds die maximumscore ging het echt hard voor ons”

Een jaar nadat David Verheyden (49) en Saskia Vermeersch (52) in ‘Met Vier in Bed’ een maximumscore behaalden, gaat het nog steeds bijzonder goed met hun B&B BBruT in Dudzele. “Ik heb mijn hoofdjob in Oostende nog wat teruggeschroefd om alles hier samen met Saskia rond te krijgen”, zegt David Verheyden. “En we hebben op het domein nu ook nog

Lees meer »

Vrachtwagenchauffeur overleden bij ongeval in Zeebrugge

Op een bedrijventerrein in Zeebrugge is gisteravond een 51-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen bij een tragisch ongeval. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen in Brugge. Het slachtoffer werd aangereden door een 68-jarige collega die hem zijn parkeerplaats wilde laten overnemen.

Lees meer »

Rapper Soufiane Eddyani weer in de cel omdat hij enkelband had doorgeknipt: aanklager eist vijf jaar cel wegens verkrachting minderjarige meisjes

De Antwerpse rapper Soufiane Eddyani, bekend van de hit God Vergeef Me zit opnieuw in de gevangenis. Eddyani werd opgesloten omdat hij onder invloed van lachgas zijn elektronische enkelband had doorgeknipt. Eddyani stond dinsdag in Antwerpen voor de rechter, wegens de verkrachting van drie jonge meisjes. De procureur eist vijf jaar gevangenisstraf.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Kindjes gaan uit de bol op kinderrave op Vlasmarkt en De KetnetBand brengt covers op Korenmarkt

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! Momenteel palmen kinderen de Vlasmarkt in voor een heuse rave en De KetnetBand brengt covers van populaire kinderartiesten op de Korenmarkt. Straks staat er onder meer een misviering in het Gents in de Sint-Jacobskerk op het programma en om 23 uur treedt Urbanus op op het Sint-Baafsplein. Het belooft een warme,

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Absynthe Minded geeft spetterend optreden aan Trefpunt, vierde feestnacht gaat in

Dag vier van de Gentse Feesten is in mineur begonnen. Het ‘Botram!’-kraam werd gevandaliseerd door vleesliefhebbers. Gelukkig verliep de rest van de dag wel vol feestvreugde. De Buffalo-ploeg werd enthousiast ontvangen door de fans. Rond 21.45 uur begon Absynthe Minded aan een spetterend optreden aan het Trefpunt. Om 23 uur klimt Eurosong-winnaar Johnny Logan nog op het podium van het

Lees meer »

Vrijwilligers zorgen voor proper strand in Wenduine

Een zestigtal vrijwilligers zette zich donderdagmiddag in voor een proper strand. Aanleiding was de tweede ‘Clean Beach’-actiedag van de gemeente De Haan. Op 1 augustus is het strand van Vosseslag aan de beurt.
The post Vrijwilligers zorgen voor proper strand in Wenduine appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Sport voor de rijken”: hoe Chinees varkensvlees de prijs van badmintonpluimpjes wereldwijd doet stijgen 

De prijs van badmintonpluimpjes is wereldwijd gestegen en dat heeft alles te maken met de vraag naar varkensvlees in China. Dat schrijven De Standaard en de South China Morning Post. In China, waar badminton een van de populairste hobby’s is, spreken sommigen al over een "sport voor de rijken". Waarom zijn badmintonpluimpjes plots zo duur? En wat hebben Chinese eetgewoontes

Lees meer »