LIVEBLOG PARIJS-NICE. Twee koplopers snel terug ingelopen, even rust in het peloton

Tijd voor de tweede etappe in Parijs-Nice. Een nagenoeg vlak parcours – op twee hellingen van derde categorie na in de openingsfase – leidt het peloton naar Montargis, waar de sprinters normaliter zullen strijden voor de dagzege. Wordt het twee op twee voor Olav Kooij na zijn zege van gisteren? En laat Remco Evenepoel zich opnieuw zien? Volg de rit in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams Belang gemeenteraadslid Rik Baert op 72-jarige leeftijd overleden: “Hij was een man uit één stuk”

Vlaams Belang gemeenteraadslid Rik Baert is donderdagmorgen omstreeks 2.30 uur overleden in AZ Groeninge in Kortrijk. Hij was 72 jaar. In Izegem wordt verslagen gereageerd op zijn heengaan. “Hij was een man uit één stuk, een overtuigd Vlaming”, reageert Vlaams Belang-volksvertegenwoordiger en oud-Izegemnaar Stefaan Sintobin.
The post Vlaams Belang gemeenteraadslid Rik Baert op 72-jarige leeftijd overleden: “Hij was een man

Lees meer »

VS zetten onder Biden recordaantal Chinese firma’s op zwarte lijst

De Verenigde Staten hebben onder president Joe Biden meer Chinese bedrijven en individuen op de zwarte lijst gezet dan de voorgaande Amerikaanse regeringen. Washington wil op die manier onder meer voorkomen dat China hoogwaardige technologieën in handen krijgt die ook voor militaire doeleinden kunnen worden gebruikt. Voor de Chinese bedrijven op de zwarte lijst gelden strenge exportbeperkingen.

Lees meer »

Geen gevangenis, wel psychiatrisch centrum voor man die aanslag probeerde te plegen tijdens Miss België-verkiezing in De Panne

In de zaak rond de verijdelde aanslag tijdens Miss België heeft de Brugse raadkamer de verdachte geïnterneerd voor poging tot doodslag. De verdediging pleitte tevergeefs dat Peter C. (47) die bewuste dag helemaal geen misdrijf pleegde.
The post Geen gevangenis, wel psychiatrisch centrum voor man die aanslag probeerde te plegen tijdens Miss België-verkiezing in De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frankrijk haalt families van diplomaten terug uit Iran

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Stéphane Séjourné raadt Franse burgers af om de komende dagen naar Iran, Libanon, Israël en de Palestijnse gebieden te reizen. Families van Franse diplomaten in Iran worden teruggehaald. Hij riep ook op om reizen naar deze landen te verbieden voor Franse ambtenaren.

Lees meer »

Britse premier krijgt onder zijn voeten nadat hij gehypete Adidas-sneakers draagt: “Hij heeft de look voor iedereen verpest”

Rishi Sunak (43) zit in nauwe schoentjes. De reden? Tijdens een interview droeg de Britse premier de Samba-sneakers van het merk Adidas, zowat de meest gehypete schoen van het moment. Sunak kreeg al snel bakken kritiek op zijn schoenkeuze. “Hij heeft de look voor iedereen verpest”, klonk het onder meer. De premier heeft zich intussen verontschuldigd aan alle Samba-liefhebbers. “Maar

Lees meer »

Franse vrouw (34) komt om het leven bij ongeval met vier wagens op E40 in Lede: weg vrijgemaakt

Op de E40 in Lede is afgelopen nacht een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Er waren vier voertuigen betrokken, waarvan een wagen met Franse nummerplaat. Een Franse vrouw (34) kwam om het leven, de bestuurder (32) van de wagen raakte zwaargewond. Het ongeval is waarschijnlijk te wijten aan overdreven snelheid en roekeloos rijgedrag. De snelweg richting de kust was zo’n vijf uur

Lees meer »

Voor koopkracht een zegen, voor concurrentie een vloek: experts pleiten voor aanpassing van automatische loonindexering

Voor de ene een zegen, voor de ander een vloek. De automatische loonindexering zorgt ervoor dat de lonen, uitkeringen en pensioenen in ons land automatisch de inflatie volgen. Maar is dat wel zo’n goed idee? Professor en econoom Gert Peersman (UGent) pleit voor een afschaffing van het huidige systeem. Maar hoe? Wij bespreken drie alternatieven.

Lees meer »

Verenigde Staten maken zich op voor ‘totale zonsverduistering’: hoe bijzonder is dit en wanneer kan je er een bij ons zien?

Vandaag rond 20 uur Belgische tijd zullen heel wat mensen vol verwondering omhoog staren in Centraal- en Noord-Amerika. Er is daar een totale zonsverduistering te zien. Wist je dat het dankzij een toevalligheid is dat we zo’n zonsverduistering op onze planeet kunnen bewonderen? Dat er meerdere soorten zijn? En dat we binnenkort ook in ons land een spectaculaire eclips te

Lees meer »