LIVEBLOG PARIJS-NICE. Na twee uur koers nog steeds geen kopgroep, peloton maakt geen haast

Tijd voor de tweede etappe in Parijs-Nice. Een nagenoeg vlak parcours – op twee hellingen van derde categorie na in de openingsfase – leidt het peloton naar Montargis, waar de sprinters normaliter zullen strijden voor de dagzege. Wordt het twee op twee voor Olav Kooij na zijn zege van gisteren? En laat Remco Evenepoel zich opnieuw zien? Volg de rit in onderstaande liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Recordaantal verkeersboetes voor De Lijn-chauffeurs

De chauffeurs van De Lijn hebben vorig jaar een recordaantal en een recordbedrag aan verkeersboetes gekregen. Zo bericht ‘De Tijd’ vandaag op basis van cijfers die de Vlaamse Parlementsleden Orry Van de Wauwer en Sofie Mertens (beiden CD&V) opvroegen bij Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).

Lees meer »

Knokpartijen met politie en zelfs waterkanon hielp niet: PAOK-fans klagen na horroravond over “behandeling als beesten”

Zelfs het waterkanon kreeg hen niet koest. De Griekse fans van PAOK hebben hun reputatie waar gemaakt. Na de Conference League-kwartfinale tegen Club Brugge draaide het rond Jan Breydel uit op een ordinaire knokpartij tussen de heethoofden en de politie. Supporters mét en zonder ticket werden hardhandig aangepakt, waarna klachten binnensijpelden over onheuse behandeling door de politie. “We werden aangevallen

Lees meer »

Brugse binnenstad stroomt vol met Griekse voetbalfans

Een 2.000-tal fans van PAOK Saloniki hebben voor een groot voetbalfeest gezorgd in de binnenstad van Brugge. De sfeer was uitgelaten met vuurwerk en luid gezang, maar alles verliep zonder grote incidenten. Op een invalsweg naar Brugge heeft de politie wel een auto onderschept met vijf Griekse supporters die boksbeugels bij zich hadden.

Lees meer »

Preben Deltour (33) opent taproom Brouwerij Debrabandere in Harelbeke

Preben Deltour (33) is de zaakvoerder van de nieuwe trendy Brasserie Taproom Brouwerij Debrabandere op de hoek van het Marktplein en de Vrijdomkaai in Harelbeke. “We mikken op een mooie mix van jong, jonge ouders en een wat ouder publiek.”
The post Preben Deltour (33) opent taproom Brouwerij Debrabandere in Harelbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marie (36) en Sarah (40) getuigen over veel te kleine kloof tussen werken en niet werken: “Mocht mijn partner niet voor de extraatjes betalen, dan was ik superarm. Als wérkende”

De berekening van N-VA dat alleenstaande ouders amper 28,5 euro per maand méér overhouden als werkende dan als leefloner, raakt véél gevoelige snaren. “Sinds ik een vast contract heb, haal ik vaak het einde van de maand niet”, getuigt de Gentse Sarah, een alleenstaande mama van drie tienerzonen. Ook bediende Marie stelt zich vragen: “Toen ik nog een leefloon had,

Lees meer »

Beroepsoplichter (71) laat spoor van vernieling na: “Vrouw speelde 102.000 euro kwijt nadat hij zich als eenzame schipper voordeed”

Een 71-jarige beroepsoplichter uit Nieuwpoort blijft maar een spoor van vernieling trekken en een hoop slachtoffers achterlaten. Michel D. moet zich voor vijf feiten ineens verantwoorden, waaronder driemaal vriendschapsfraude. “Hij liet een vrouw geloven dat hij een eenzame schipper was die geld nodig had waarna zij hem liefst 102.023 euro betaalde”, sprak de procureur.
The post Beroepsoplichter (71) laat spoor

Lees meer »