“Drama, komedie, hysterische satire? Het is alles tegelijk”, Matthias Schoenaerts lyrisch over HBO-serie ‘The regime’

Matthias Schoenaerts is bijzonder trots op zijn rol in de nieuwe HBO-miniserie ‘The regime’ waarin hij aan de zijde van Kate Winslet een van de hoofdrollen speelt. "Toen ik het scenario las, dacht ik: Wat is dit. Het is tragisch en dan weer hilarisch. Het is alles tegelijk." 

Meer krantenkoppen in België

Twee kinderen buiten levensgevaar na tragisch ongeval met Antwerps gezin in Namen

“Alles lijkt erop dat de vader van het gezin de snelheid van het landbouwvoertuig verkeerd ingeschat heeft.” Dat zegt Valérie Lecompte, de burgemeester van Somme-Leuze, nadat een dodelijk ongeval in haar gemeente zaterdag twee levens eiste. Een vader uit het Antwerpse overleefde de klap niet, net als zijn zoon. Maar de twee andere kinderen in de auto zijn intussen wel

Lees meer »

Nieuw festival Rock Bottled @Pomme Charelle: “We feesten als actiemiddel”

Op zaterdag 24 augustus organiseren enkele enthousiaste muziekliefhebbers op het terrein van Pomme Charelle in de Aardenburgkalseide de eerste editie van Rock Bottled @Pomme Charelle. “Naast het muzikale voeren we met ons festival actie tegen de planbatenheffing, die bewoners van de voormalige reservatiestrook van het Schipdonkkanaal dreigen te moeten betalen”, klinkt het bij de organisatoren.
The post Nieuw festival

Lees meer »

Turkije brengt de Duitse döner in problemen

Een Turkse vereniging wil de döner als traditioneel gerecht laten erkennen en omschrijft precies wat van een broodje met kebabvlees een döner maakt. De Duitse dönermakers zijn ongerust, want hun gerecht houdt zich niet aan regels.

Lees meer »

Poperingse jeugdverenigingen zetten zich in voor pleegkinderen: “Veilige en ondersteunende omgeving bieden”

Poperinge wil zich als pleegzorgstad engageren om pleegkinderen meer te betrekken bij buitenschoolse activiteiten. De stad stelde samen met verschillende lokale jeugdbewegingen een charter op, om te tonen dat elk kind welkom is, ook als het maar een korte periode aanwezig is. De Hoppestad is de eerste stad die dit engagement aangaat.
The post Poperingse jeugdverenigingen zetten zich in

Lees meer »

Oorlog in Oekraïne zorgt voor enorme milieuschade: “Een derde van het Oekraïens grondgebied is aangetast”

De oorlog in Oekraïne verwoest niet alleen mensenlevens, maar ook de natuur. Dat schrijft het wetenschappelijke magazine EOS. Langs de frontlinie zijn hele regio’s omgevormd tot levenloze landschappen, zwaar vervuild door chemische stoffen van explosieven en militaire voertuigen. Industriële en energie-infrastructuur worden regelmatig aangevallen, wat ernstige milieurampen veroorzaakt.

Lees meer »

Dode en twee vermisten na ontploffing in Bulgaarse vuurwerkfabriek

Op de site van een vuurwerkfabriek in een voorstad van de Bulgaarse hoofdstad Sofia heeft zich een zware ontploffing voorgedaan. Hierbij zijn zes opslagplaatsen voor vuurwerk beschadigd geraakt. Een 49-jarige man is om het leven gekomen en zijn 20-jarige dochter heeft ernstige brandwonden opgelopen, aldus minister van Binnenlandse Zaken Kalin Stoyanov. Twee mensen worden nog vermist.

Lees meer »

Milcobel wil ijsjesfabriek Ysco in Langemark verkopen

Zuivelbedrijf Milcobel wil zijn ijsjesfabriek Ysco in Langemark verkopen. Reden is dat de ijsmarkt groeit en dat ijsjesbedrijven het best kunnen groeien als ze alleen maar ijs maken. De Amerikaanse investeringsmaatschappij die Ysco wil overnemen heeft groeiplannen met ijs.

Lees meer »

Bekijk: vrijwilligers uit Italië beschilderen Italiaanse kerk van mijnwerkers in Waterschei met 14 Bijbelse taferelen

Vrijwilligers uit Italië zijn bezig met het beschilderen van de Italiaanse kerk in Waterschei (Genk). De 14 taferelen die ze schilderen aan de buitenkant van de kerk, beelden zogenaamde werken van barmhartigheid uit. De vrijwilligers maakten eerder ook al een fresco achter het altaar van de kerk en een veelluik van 11 iconen, waarvoor zelfs koningin Paola 2 jaar geleden

Lees meer »

Onze Amerika-correspondent Greet De Keyser over chaos nu Biden uit de presidentsrace stapt: “Toen wist ik: dit is een eindigend verhaal”

“Afstand doen van de macht, het bleek ook voor de schijnbaar zachtaardige Biden een groot probleem”, schrijft Greet De Keyser, Amerika-correspondent voor VTM NIEUWS en HLN. Hoe kwam hij dan toch tot die moeilijke beslissing? En hoe moet het nu verder? De Keyser analyseert de chaos nadat ‘koppige’ Biden dan toch de handdoek gooide.

Lees meer »

Winkeldiefstallen op hoogste niveau in tien jaar: supermarkten willen maatregelen

Het aantal winkeldiefstallen in ons land is vorig jaar gestegen tot het hoogste niveau in tien jaar. Steeds meer winkeliers leggen een betrapte dief zelf een schadevergoeding op, zonder dat de politie tussenbeide komt. Dat meldt Buurtsuper.be, de Unizo-organisatie van zelfstandige supermarktuitbaters, die aan de onderhandelaars van de federale regering vraagt om van winkeldiefstal een prioriteit te maken.

Lees meer »