“Drama, komedie, hysterische satire? Het is alles tegelijk”, Matthias Schoenaerts lyrisch over HBO-serie ‘The regime’

Matthias Schoenaerts is bijzonder trots op zijn rol in de nieuwe HBO-miniserie ‘The regime’ waarin hij aan de zijde van Kate Winslet een van de hoofdrollen speelt. "Toen ik het scenario las, dacht ik: Wat is dit. Het is tragisch en dan weer hilarisch. Het is alles tegelijk." 

Meer krantenkoppen in België

Orban op rechtse conferentie: “Oekraïne moet beseffen dat het bufferstaat is”

Tijdens de rechts-conservatieve conferentie woensdag in de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node heeft Hongaars premier Victor Orban (Fidesz) ontkend dat hij een “alliantie” met Rusland zou onderhouden, zoals hij het zelf noemt. Dit na een vraag over de kritiek van opposanten dat hij wel heel hechte banden zou hebben met het Rusland van Poetin. De beide regeringsleiders hebben volgens Orban wel één

Lees meer »

Derde waterlek in jaar tijd treft twee jonge gezinnen opnieuw: “Onze werf is intussen onstabiel, wie zal dat betalen?”

In de Kouterstraat in Merkem bij Houthulst zagen twee jonge gezinnen de voorbije nacht het water door hun woning stromen door een breuk in de waterleiding onder het voetpad, de derde keer al in één jaar tijd. “Zaterdag trouwen we, maar ik sta hier opnieuw met de handen in het haar”, zucht Thomas Demeulenaere (31). Hij kreeg de voorbije nacht

Lees meer »

Eperon d’Or publiceert magaboek over sneakers en sneakercultuur

Het museum Eperon d’Or brengt met ‘Sneaker Gold: een inleiding in de wereld van sneakers en sneakercultuur’ een nieuwe publicatie uit. “Het magaboek is als het ware een reisverslag van de twee jaar durende museumtrip door sneakerland”, zegt schepen van Musea Kurt Himpe.
The post Eperon d’Or publiceert magaboek over sneakers en sneakercultuur appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nora Gharib verdrinkt bijna en stapt uit ‘Special Forces’: “Ik dacht alleen nog aan mijn dochtertje”

Liters zeewater kreeg ze binnen, beelden van dochtertje Chams (3,5) flitsen voorbij haar ogen. “Dit is het, nu ga ik dood. En dan ben ik keihard beginnen bidden.” Nora Gharib (30) kan haar deelname aan ‘Special Forces’ nog navertellen, maar het was een kwestie van seconden daar in de woeste oceaan van Zuid-Afrika. “We waren omringd door redders, maar ‘what

Lees meer »

Kinesist waarbij Evenepoel en Van Aert revalideren geeft inkijk in hun herstel: “Twee dagen na hun operatie stond ik al bij hen thuis”

Nu ze niet kunnen koersen, lopen Wout van Aert (29) en Remco Evenepoel (24) elkaar wel tegen het lijf in LAB Antwerp, waar ze naarstig werken aan de revalidatie na hun val. Kinesist Thijs Hertsens was ruim twee jaar geleden mede-oprichter van LAB Antwerp. “Ze hebben de knop heel snel omgedraaid en de focus meteen naar andere doelen verlegd.”

Lees meer »

Judoka Amber Ryheul uit Houthulst strijdt volop voor plekje op de Olympische Spelen: “Een erg stresserende periode”

Momenteel ligt Amber Ryheul op koers om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Parijs, maar de 25-jarige judoka uit Houthulst mag de komende weken zeker niet op haar lauweren rusten. Integendeel. “Het is héél spannend.”
The post Judoka Amber Ryheul uit Houthulst strijdt volop voor plekje op de Olympische Spelen: “Een erg stresserende periode” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Correcties en aanvullingen april

De nieuwsombudsman verzamelt hier correcties en relevante aanvullingen bij de berichtgeving van VRT NWS. Ze worden vaak gemeld door aandachtige lezers, kijkers of luisteraars. De focus ligt vooral op opmerkingen in verband met radio- en tv-programma’s. Correcties en aanvullingen bij online artikels of posts op sociale media worden in het artikel of de post zelf verwerkt, maar kunnen hier ook

Lees meer »