Internationale pers nu al lovend voor Matthias Schoenaerts in ‘The regime’: “Heerlijke, energetische maniak”

“De chemie die Kate Winslet met Matthias Schoenaerts heeft, is duidelijk voelbaar.” De HBO-serie ‘The regime’ gaat pas op zondag 3 maart officieel van start, maar de internationale pers is nu al lovend over de prestaties van de Belgische acteur. “Genieten geblazen.” 

Meer krantenkoppen in België

Frankrijk wil moeilijke jongeren naar kostschool sturen: “Ver weg van hun buurt en de mensen die hen op een dwaalspoor brachten”

Frankrijk wil jongerengeweld aanpakken met strengere en snellere straffen, maar ook met preventie en opvoedingsondersteuning. “We moeten het gezag versterken”, zei premier Gabriel Attal donderdag in Viry-Châtillon. Begin april werd in de Parijse voorstad een 15-jarige doodgeslagen door andere jongeren. Het misdrijf was er een in een reeks van soortgelijke, soms fatale, gewelddadige aanvallen onder jongeren die Frankrijk momenteel op

Lees meer »

Cliënten hARTwerk maken potten voor Arreli Keukens

Tijdens het opendeurweekend van 20 en 21 april bij Arreli Keukens & Interieur in Roeselare pakt het bedrijf uit met handgemaakte attenties voor hun klanten.
The post Cliënten hARTwerk maken potten voor Arreli Keukens appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hedwige en Achiel vieren briljant in Roeselare

Hedwige Baes (89) en Achiel Denoo (89) hebben vorige week vrijdag met familie en vrienden in KOERS hun briljanten huwelijksverjaardag gevierd in Roeselare. Namens de stad was schepen van Burgerzaken Stefaan Van Coillie erbij om hen te feliciteren.
The post Hedwige en Achiel vieren briljant in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Facteurs winnen 50ste editie Vijfkamp Georges Desopper

Afgelopen zondag vond in taverne Moeder Lambiek in Bredene de finale van de Vijfkamp trofee Georges Desopper plaats. In die finale haalden de Facteurs het met 3-2 van de Reserven.
The post Facteurs winnen 50ste editie Vijfkamp Georges Desopper appeared first on KW.be.

Lees meer »

In het dagelijks leven is hij de bodyguard van Filip Dewinter, na de werkuren ligt z’n hart bij G-sport: maak kennis met Koen Spitaels

In het dagelijks leven is Koen Spitaels (58) de bodyguard van Tom Van Grieken en Filip Dewinter. Na de werkuren ligt z’n hart bij G-sport. ‘Dag Allemaal’ volgde een training in Koens dojo en zag personen met een beperking – van de 11-jarige Lewis tot de 50-jarige Anja – boven zichzelf uitstijgen. Een gesprek over z’n passieproject én de politiek.

Lees meer »

Volkskundemuseum in Brugge gesloten tot 15 augustus voor infrastructuurwerken

Tot 15 augustus is het Volkskundemuseum in Brugge gesloten. Het museum ondergaat enkele noodzakelijke infrastructuurwerken. “Tegelijk maken we van de gelegenheid gebruik om de collectie in het museum te registreren en fotograferen, en om enkele nieuwe elementen toe te voegen aan de collectiepresentatie”, zegt cultuurschepen Nico Blontrock.
The post Volkskundemuseum in Brugge gesloten tot 15 augustus voor infrastructuurwerken appeared first

Lees meer »

PORTRET. Wie is Ignace Meuwissen (58), de Vlaming die altijd tussen de verkoop van de duurste huizen ter wereld zit?

Waar ook ter wereld mag er tegenwoordig geen peperduur pand worden verkocht of de Vlaamse ondernemer Ignace Meuwissen (58) zit er voor iets tussen. Ook nu blijkt hij de ‘tussenschakel’ bij de verkoop van het Franse Château d’Armainvilliers voor 425 miljoen euro. Wie is toch de mysterieuze man, die evenveel tijd en moeite lijkt te stoppen in zijn blingbling-imago? “Hij

Lees meer »

Hanne, Marthe en Julia eind 2024 voor het eerst samen op het grote scherm in nieuwe film ‘K3 en het lied van de zeemeermin’

Hanne Verbruggen (30), Marthe De Pillecyn (27), en Julia Boschman (21) schitteren vanaf 18 december 2024 in een nieuwe K3-film, die de titel ‘K3 en het lied van de zeemeermin’ krijgt. Dat heeft Studio 100 zonet aangekondigd. Het is al de achte K3-film, maar het is ook de eerste keer zijn dat Hanne, Marthe en Julia samen te zien zullen

Lees meer »

“Je leest best het volledige programma van PVDA”

Eenvoudige politieke boodschappen slaan aan. Dat bewijzen de peilingen van de jongste maanden. ‘Pak de rijken hun geld af en verdeel het onder de armen’: PVDA groeit zienderogen dankzij deze slogan. Het probleem is dat hij nogal simplistisch is, maar vooral dat in het partijprogramma andere standpunten staan die in deze tijden ronduit gevaarlijk zijn.

Lees meer »

Club Brugge tegen Fiorentina in halve finale? – Emiliano Martínez doet WK-kunststukje over

Als Club Brugge de heksenketel van Thessaloniki overleeft, speelt het de halve finale van de Conference League – zijn eerste Europese halve finale in 32 jaar – tegen Fiorentina. De Italiaanse club had verlengingen nodig tegen Viktoria Plzen, waarin het twee keer scoorde (2-0). In Lille kroonde ene Emiliano Martínez zich tot held van de avond. In de penaltyreeks deed

Lees meer »

Wolvin Maxima is dood

Wolvin Maxima, die samen met mannetje Akela de eerste roedel in Wallonië vormde, is gestorven. Ze stierf wellicht door een auto-ongeluk.

Lees meer »

Niet elk kind krijgt evenveel geld van de Vlaamse overheid: hoe komt dat? 6 vragen over het Groeipakket beantwoord

Elk kind in Vlaanderen heeft recht op kindergeld, dat nu officieel het Groeipakket heet. Maar niet elk kind krijgt evenveel. Waarom niet? Krijg je het geld automatisch op je rekening? En wat moet je doen als je denkt dat je te weinig krijgt? “Vorig jaar zijn er 100.000 kinderen bijgekomen die naast het basisbedrag ook een sociale toeslag kregen”, zegt

Lees meer »

Burgerlijke medaille voor twee heldhaftige Oostendenaars

Gouverneur Carl Decaluwé ontving donderdag Tijs Houwen en Niko Serlez, beiden uit Oostende, in zijn ambtswoning, waar hij hen voor hun moedig optreden de burgerlijke medaille 1ste klasse en een certificaat overhandigde.
The post Burgerlijke medaille voor twee heldhaftige Oostendenaars appeared first on KW.be.

Lees meer »