Dienst Toerisme ontvangt het Q-label

26 West-Vlaamse toeristische organisaties haalden succesvol de eindmeet van het Q-traject. Gedurende een jaar zetten ze zich met hun team in om de kwaliteit van hun gastbeleving en bezoekerstevredenheid te optimaliseren. Een van die organisaties was de dienst Toerisme Kortemark. En ze vielen in de prijzen.

Door in het Q-traject te stappen, kiezen toeristische ondernemers uit de reca- en logiessector en managers van musea, attracties en toeristische infokantoren er bewust voor om hun werking grondig in vraag te stellen. De deelnemers leven zich in hun gasten in om zo de sterktes en zwaktes van hun onderneming te achterhalen en er wordt ook gezocht naar het waarom van hun organisatie. Naast plenaire sessies bestaat het Q-traject uit drie individuele coachingsessies, een mystery visit en een actieve bevraging van de klanten. De medewerkers en dus het volledige team van de organisatie, worden actief betrokken. Er is niet enkel aandacht voor de manager, het zijn vaak de medewerkers die het meeste contact hebben met de klant. Op het einde van het traject dienen de deelnemers een groeiplan in met acties voor de komende jaren.

Fotoshoot

Hilde Dewilde, Jessie Roels en Kaatje Devoghel van de dienst Toerisme Kortemark smeten zich de voorbije maanden stuk voor stuk om dat felbegeerde Q-label van Westtoer binnen te halen. Samen zetten ze Toerisme Kortemark elke dag op de kaart en werken ze aan een gevarieerd aanbod voor mensen van buiten en binnen de gemeente. En dat wisten ze bij Westtoer blijkbaar ook naar waarde te schatten. Op 21 februari kregen ze het label overhandigd en mochten ze deelnemen aan een professionele fotoshoot. Ook de toeristische diensten van Knokke-Heist en Dadizele vielen in de prijzen, maar eveneens het In Flanders Fields Museum en brouwerij Sint-Bernardus. (JDK)

Meer info is te verkrijgen in De Mouterij of op de website www.kortemark.be.

The post Dienst Toerisme ontvangt het Q-label is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

N-VA: “Grondwet blokkeert democratisch gesteunde hervormingen”

De Grondwet veroorzaakt vandaag een sociaal-economische stilstand. Hij moet dan ook worden herzien, zo niet kunnen bepaalde hervormingen waarvoor een groot draagvlak bestaat, eenvoudigweg niet worden doorgevoerd. Dat staat in de voorstellen van N-VA om de Grondwet te hervormen. “Die vergrendelt niet alleen de democratie, maar verhindert ook de welvaart”, zei Kamerlid Sander Loones vandaag bij de voorstelling van die

Lees meer »

Erfgoeddag in Brugge in teken van Vikingen: “Vikingtattoo om akkoord te bezegelen”

De Erfgoeddag in Brugge – eigenlijk het hele weekend van 20 en 21 april – staat dit jaar in het teken van de Vikingen. De Noormannen vestigen zich tijdelijk op het Adornesdomein en demonstreren allerlei Vikingvaardigheden. Burgemeester Dirk De fauw en schepen van cultuur Nico Blontrock kregen alvast een Vikingtattoo om het akkoord over het tijdelijk verblijf te bezegelen…
The

Lees meer »

Wat gebeurde er achter de schermen bij de veiligheidsdiensten na mail aan Waalse scholen over “dag vol terreur”?

"11 april om 10 uur zal een dag vol terreur zijn voor jullie." Dat is de mail die een dertigtal scholen gisterennamiddag ontving. Paniek volgde, net als een crisiscommunicatie van het Nationaal Crisiscentrum in de late avond. Pas ’s morgens kon er opgelucht ademgehaald worden: de dreiging was "ongeloofwaardig" en "onwaarschijnlijk". Een reconstructie van wat er zich al die uren

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Iran zegt dat “alle doelstellingen zijn bereikt” en waarschuwt Israël voor verdere escalatie

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. De VN-Veiligheidsraad komt zondag bijeen om de aanval, op verzoek van Israël, te bespreken. Israël wil dat de Iraanse Revolutionaire Garde tot terreurgroep wordt verklaard. Het Israëlisch oorlogskabinet zal later bespreken hoe

Lees meer »

Twee weken geleden lukte het nog niet, maar boot van Jacques Brel ligt na 16 jaar restaureren eindelijk weer in het water

Askoy II, hét bekende zeiljacht van Jacques Brel, ligt na zestien jaar restaureren voor het eerst opnieuw in het water. Twee weken geleden eindigde de eerste poging in mineur, nadat een waterlek ontdekt werd. Na herstellingswerken lukte de tweede poging dan weer wel. “Onze maiden trip wordt er eentje van Zeebrugge naar Blankenberge”, zegt bezieler Piet Wittevrongel.

Lees meer »

Roma-speler Evan Ndicka aan de beterhand nadat hij plots onwel werd op het veld, Lukaku en co bezochten ploegmaat al in ziekenhuis

Beterschap voor Evan Ndicka (24). Nadat de verdediger van AS Roma onwel werd tijdens de match in Udinese en er plots bij ging zitten, was er even paniek. Op een draagberrie werd Ndicka van het veld gedragen en naar het ziekenhuis gebracht. Daar ging het gelukkig snel weer beter. Dat bevestigt AS Roma met onderstaande tweet. Na overleg tussen beide

Lees meer »

Twee mannen ranselen dakloze af en filmen het: “Ze wilden gewoon eens iemand slaag geven”

Een 24-jarige man uit Maaseik riskeert een celstraf van acht jaar voor het toebrengen van huiveringwekkende stampen aan de dakloze Wiel (74) uit Molenbeersel. De Tongerse procureur spreekt zelfs over een moordpoging. Voor een dertiger uit Kinrooi is de internering gevraagd. Hij filmde de gruwel en bracht het bejaarde slachtoffer ook enkele slagen toe. “Puur zinloos geweld”, klonk het unaniem.

Lees meer »

Groep Nederlanders getroffen door lawine in Oostenrijk, zeker 2 doden

Bij een lawine in de Oostenrijkse Alpen zijn minstens twee personen om het leven gekomen, de twee slachtoffers zijn Nederlanders. Twee andere personen zitten nog vast onder de sneeuw. Dat meldt de Oostenrijkse krant Kronen Zeitung. Vier mensen konden levend vanonder de sneeuw gehaald worden. Vanwege het extreme lawinegevaar verloopt de reddingsoperatie zeer moeilijk, aldus de politie.

Lees meer »

Zeven 70-plussers staan in Nederland terecht voor verstrekken van ‘zelfmoordpoeder’: “Ik heb 16 mensen geholpen met iets wat ze heel graag wilden”

Zeven verdachten, allemaal 70-plussers, staan vanaf maandag in Nederland terecht omwille van hun vermeende betrokkenheid bij het verstrekken van het zelfmoordpoeder ‘Middel X’. Allemaal hebben ze een link met Coöperatie Laatste Wil, een organisatie die vindt dat iedereen het recht heeft om zijn eigen levenseinde te bepalen.

Lees meer »