“Beter dan niets”: niemand gelooft in luchtdroppings boven Gaza, maar Belgisch vliegtuig met hulp is toch vertrokken

Vanop de vliegbasis van Melsbroek is maandagmiddag een Belgische Airbus A400M opgestegen met hulpgoederen voor Gaza. Wat stuurt ons land eigenlijk naar Gaza, en kan die hulp een verschil maken?

 

Meer krantenkoppen in België

Ook Heuvelland erkend als rampzone voor wateroverlast in november 2023

In heel wat gemeenten van de Westhoek regende het in november van vorig jaar onophoudelijk, waardoor de regering deze situatie terecht als ramp erkende. Door het goede werk van onze administratie en bestuur werd dit ook in Heuvelland erkend.
The post Ook Heuvelland erkend als rampzone voor wateroverlast in november 2023 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee mannen ranselen dakloze af en filmen het: “Ze wilden gewoon eens iemand slaag geven”

Een 24-jarige man uit Maaseik riskeert een celstraf van acht jaar voor het toebrengen van huiveringwekkende stampen aan de dakloze Wiel (74) uit Molenbeersel. De Tongerse procureur spreekt zelfs over een moordpoging. Voor een dertiger uit Kinrooi is de internering gevraagd. Hij filmde de gruwel en bracht het bejaarde slachtoffer ook enkele slagen toe. “Puur zinloos geweld”, klonk het unaniem.

Lees meer »

Franse vrouw (34) komt om het leven bij ongeval met vier wagens op E40 in Lede: weg vrijgemaakt

Op de E40 in Lede is afgelopen nacht een dodelijk verkeersongeval gebeurd. Er waren vier voertuigen betrokken, waarvan een wagen met Franse nummerplaat. Een Franse vrouw (34) kwam om het leven, de bestuurder (32) van de wagen raakte zwaargewond. Het ongeval is waarschijnlijk te wijten aan overdreven snelheid en roekeloos rijgedrag. De snelweg richting de kust was zo’n vijf uur

Lees meer »

Scheiding Eddy Snelders versneld uitgesproken “wegens zware fout”: oud-voetballer verborg zelfs camera op toilet van zijn bedrijf

Amper vijf maanden nadat uitlekte dat de toenmalig voetbalcommentator Eddy Snelders (65) opgepakt was wegens exhibitionisme, zijn hij en zijn vrouw Bé De Meyer (60) al officieel gescheiden. De rechtbank sprak de scheiding zo snel uit omdat Snelders erkende dat hij zodanig zwaar in de fout ging dat verder samenleven onmogelijk was. Snelders filmde familie, naasten en klanten stiekem toen

Lees meer »

Musk wil extra miljarden voor xAI om concurrentie met ChatGPT aan te gaan

Ondernemer Elon Musk wil bij een investeringsronde 3 tot 4 miljard dollar ophalen voor xAI, zijn bedrijf op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI). Daarmee zou de waarde van de onderneming uitkomen op 18 miljard dollar (ruim 19 miljard euro). Dat staat volgens het financiële nieuwsagentschap Bloomberg in documenten aan investeerders. Het gaat momenteel nog om voorlopige plannen. De bedragen

Lees meer »

Dubbel zoveel mannen als vrouwen krijgen mondholtekanker: “Ook de e-sigaret verhoogt het risico”

In 2022 kregen 1.100 Belgen de diagnose van mondholtekanker. Mannen worden dubbel zo vaak als vrouwen getroffen. “In een vroeg stadium geeft deze kanker weinig klachten”, weet professor dr. Sandra Nuyts (UZ Leuven). Hoe kun je de ziekte dan vaststellen? Welke triggers zijn er nog, naast roken en alcohol? En zijn de overlevingskansen gunstig? Nuyts: “Een vroege opsporing is cruciaal.”

Lees meer »

LIVEBLOG KRC GENK-CERCLE (za, 20u45). Muslic geniet van de rol van zijn team als ‘dark horse’: “Ook tegen Genk kunnen we verrassen”

Haalde Cercle Brugge in de reguliere competitie slechts drie punten in de tien wedstrijden tegen de andere deelnemers aan de Champions’ Play-Offs, dan doet de Vereniging na amper twee speeldagen al beter met 4 op 6. Alleen Racing Genk pakte 6 op 6. Zaterdag trekt Cercle naar Genk. Coach Miron Muslic maakte zich tijdens zijn persbabbel vooraf sterk dat groen-zwart

Lees meer »

Twee maanden rijverbod en boete voor dronken vrachtwagenchauffeur: “Straf kan niet streng genoeg zijn”

Zwalpend met zijn auto reed een 36-jarige automobilist in Meulebeke een paaltje aan. Zijn auto kon even later leeg aangetroffen worden. De Kortrijkse politierechter veroordeelde de man, beroepshalve een vrachtwagenchauffeur, tot een rijverbod van twee maanden en een boete van 800 euro. “De straf kan niet zwaar genoeg zijn”, was hij streng voor zichzelf.
The post Twee maanden rijverbod en

Lees meer »

Spionage, militaire drones en een spilzieke hertogin: het gaat van kwaad naar erger aan het hof van Albert van Monaco

Prins Albert (66) van Monaco zette eind vorig jaar zijn vermogensbeheerder aan de deur, nadat hij 22 jaar lang zijn financiën beheerde. Claude Palermo (68) werd van vertrouwensbreuk en corruptie beschuldigd, en zet sindsdien alle vuile was van de prins buiten. Zo blijkt nu dat de prins drie militaire drones bestelde om het vorstendom in de gaten te houden, en

Lees meer »