Abortus komt in Franse grondwet: ‘Mooi, maar op een verlanglijstje staat dit helemaal onderaan’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Israëlische inzending mag hotelkamer niet verlaten tijdens Songfestival

De Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet adviseert zangeres Eden Golan, de Israëlische inzending voor het Eurovisiesongfestival, om tijdens het evenement in Zweden – buiten de officiële momenten en repetities – haar hotelkamer niet te verlaten. Dit advies is gegeven met het oog op haar veiligheid, zo bevestigen Israëlische media.

Lees meer »

NMBS-reisplanner toont nu ook samenstelling van trein

Treinreizigers kunnen vanaf vrijdag via de reisplanner op de NMBS-website de samenstelling van een trein zien. Zo weten ze waar het fiets- of het eersteklasrijtuig zich bevinden en of hun trein is uitgerust met airco, meldt de NMBS in een persbericht.
The post NMBS-reisplanner toont nu ook samenstelling van trein appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 24 miljoen mensen getroffen door droogte in het zuiden van Afrika

Het zuiden van Afrika wordt geteisterd door een ongeziene droogte. Meer dan 24 miljoen mensen worden getroffen door honger, ondervoeding en watertekorten. Malawi, Zambia en Zimbabwe hebben de noodtoestand uitgeroepen. Ook grote delen van Angola, Botswana, Madagaskar, Mozambique, Namibië en Zuid-Afrika kreunen onder de droogte. Dat meldt het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Aangelegenheden (OCHA) van de Verenigde Naties

Lees meer »

Courtney Love vindt artiesten zoals Taylor Swift, Beyoncé en Madonna niet interessant: “Ze zijn allemaal hetzelfde”

Courtney Love (59) heeft sinds kort een nieuw radioprogramma over vrouwen in de muziek, al is ze niet zo enthousiast over enkele van de grootste artiesten van deze tijd. Zo beschouwt ze Taylor Swift als “niet interessant” en de muziek van Beyoncé vindt ze “gewoon niet leuk,” aldus de zangeres tijdens een interview met de Britse krant ‘The Evening Standard’.

Lees meer »

VS stellen opnieuw sancties in tegen Venezolaanse oliesector

De Verenigde Staten hebben besloten een aantal sancties tegen de oliesector van Venezuela weer in te stellen, omdat de president van dat land, Nicolás Maduro, nog steeds de oppositie met harde hand zou onderdrukken. Een half jaar geleden versoepelde Washington het sanctiebeleid tegen de autoritair regerende ‘revolutionaire socialist’ Maduro, die aankondigde vrije presidentsverkiezingen te zullen houden dit jaar.

Lees meer »

Heel wat rookontwikkeling bij brand in tuinberging

De brandweer moest donderdagochtend omstreeks 11 uur tussenkomen langs de Kortemarkstraat in Hooglede. Daar stond een tuinhuis in brand. Verschillende brandweerkorpsen snelden ter plaatse.
The post Heel wat rookontwikkeling bij brand in tuinberging appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na de veroordeling wegens fraude: Vanessa (52), moeder van ‘Temptation’-Megan, reageert voor het eerst. “Een luxeleven in Dubai? Ze heeft niet eens een spaarrekening”

Dat realityster Megan Desaever (24) in ‘Temptation island’ als ‘koekerond’ – lees: oliedom – werd omschreven door haar toenmalige lief, vond haar moeder Vanessa Caroen niet leuk. Al kan ze daar intussen mee leven. “Want Megan dankt haar bekendheid eraan.” Maar dat Megan vrijdag samen met haar vader werd veroordeeld voor sociale fraude en gesjoemel met coronapremies, vindt haar mama

Lees meer »

LIVEBLOG CAGE WARRIORS. Jan Quaeyhaegens in volle voorbereiding, bekijk zijn kamp in Glasgow zaterdag LIVE op HLN!

Na zijn controversiële technische knock-out in Dublin, afgelopen oktober, stapt Jan Quaeyhaegens zaterdag opnieuw de kooi in. In het Schotse Glasgow is ‘Q-Bomb’ een blikvanger op het Cage Warriors 171-event. Quaeyhaegens neemt het op tegen de Griek Konstantinos Ntelis. Abonnees kunnen de kamp van Quaeyhaegens LIVE bekijken op HLN. Volg alle actie in onderstaande liveblog.

Lees meer »

Striptekenaar Nicolas brengt tweede ‘Miko & Co’-album uit: “Dit blijft nog altijd een hobby”

Stripfans hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is ‘D. Jen’, het tweede Miko & Co-album van striptekenaar Nicolas Verhaeghe (52) uit. Daarin is een opmerkelijke hoofdrol weggelegd voor het al even energieke als snoezelige robotje D. Jen.
The post Striptekenaar Nicolas brengt tweede ‘Miko & Co’-album uit: “Dit blijft nog altijd een hobby” appeared first on KW.be.

Lees meer »