Aalst krijgt extra subsidie om schilderijen van Rubens te restaureren

Vlaanderen kent Aalst een erfgoedpremie toe van 113.000 euro voor de restauratie van enkele werken van Rubens. De restauratie wordt uitgevoerd door het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium. Er was al een subsidieplan voor de restauratie van de oude kerk waar de werken hangen, maar de schilderijen vielen daar buiten. 

Meer krantenkoppen in België

Restaurant Al Valentino zoekt nieuwe pizzabakker: “Anders moeten we stoppen”

Vito Sorice (70) en Nelly Mondy (64) van het gekende Italiaanse restaurant Al Valentino zoeken een nieuwe pizzaiolo. Indien er zich tegen de zomer geen opvolger voor de huidige pizzabakker aanmeldt, dan nemen de uitbaters na 35 jaar afscheid van hun zaak. “Het is met pizza’s op onze menukaart, of helemaal niet”, klinkt het.
The post Restaurant Al Valentino zoekt

Lees meer »

Eredeken Gabriël Buyse overleden: “Een zeer belezen man die de gave van het woord had”

Eredeken Gabriël Buyse is dinsdag 16 april overleden in het Sint-Andriesziekenhuis. Gabriël – Gaby in de omgang – was maar liefst 21 jaar actief als pastoor-deken op de Sint-Pietersparochie in Tielt, na een eerdere carrière in het onderwijs. Hij werd 90 jaar.
The post Eredeken Gabriël Buyse overleden: “Een zeer belezen man die de gave van het woord had” appeared

Lees meer »

Bibliotheek van Pittem viert 25-jarig bestaan

Op 25 april 1999 opende de Bibliotheek van Pittem haar deuren in het gebouw van de voormalige Broeders Maristenschool. Dit jaar viert het gemeentebestuur van Pittem het zilveren jubileum met een verjaardagsfeestje op zondag 21 april tijdens de openingsuren van de bibliotheek (9.30 – 11.30 uur).
The post Bibliotheek van Pittem viert 25-jarig bestaan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Michel Van den Brande in september voor strafrechter voor bedreiging ex-werknemer

Michel Van den Brande, de zaakvoerder van stellingbouwer Kontrimo die vorig jaar opgepakt werd na het uiten van bedreigingen aan een ex-werknemer op Facebook, moet zich in september voor de Gentse correctionele rechtbank verantwoorden. Dat heeft de rechtbank woensdag beslist.
The post Michel Van den Brande in september voor strafrechter voor bedreiging ex-werknemer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Top van rechts-conservatief Europa toch van start gegaan in Sint-Joost-ten-Node, burgemeester grijpt in

De top van kopstukken van rechts-conservatieve politici uit verschillende Europese landen is dan toch gestart in evenementenzaal Claridge in Sint-Joost-ten-Node. Eerder werd het evenement verboden in andere Brusselse gemeenten. Burgemeester Emir Kir, die pas op de valreep op de hoogte werd gebracht, heeft echter met onmiddellijke ingang een politiebevel uitgevaardigd om de bijeenkomst ook in zijn gemeente te annuleren. De

Lees meer »

Ontmoet de ‘maffiafamilie’ van Bianca Censori, de vrouw van Kanye West: “Haar oom is de Australische Al Capone”

Vaderlief is er niet mee opgezet, met Bianca Censori (29) die op dagelijkse basis naast haar man Kanye West paradeert in niets verhullende outfits. Maar Elia – bijnaam Leo – Censori is zelf geen heilig boontje. De Australiër met Italiaanse roots heeft een zwaar crimineel verleden, net als Bianca’s andere familieleden. De Censori’s staan bekend als een notoire maffiafamilie. Wat

Lees meer »

Raadkamer wil ‘Eveline’ vrijlaten: parket meteen in beroep

G.R. (30), beter bekend als ‘Eveline’, die onder anderen bekende Vlamingen Peter Van de Veire, Stan Van Samang en Sean Dhondt naaktfoto’s ontfutselde, is door de raadkamer vrijgelaten onder elektronisch toezicht. Maar het parket ging meteen in beroep. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

Lees meer »

Moet David Beckham zich zorgen maken om explosief nieuw boek? “Onthullingen over zijn seksleven zullen niet teleurstellen”

Onderzoeksjournalist Tom Bower belooft de vuile was van David (48) en Victoria Beckham (50) buiten te hangen in een nieuw boek ‘The House of Beckham: Money, Sex and Power’. Het zou onder meer dieper ingaan op de vermeende affaire van de voormalige voetballer met Rebecca Loos. “Zij die meer willen weten over Beckhams seksleven zullen niet teleurgesteld zijn”, aldus Bower.

Lees meer »