Aalst krijgt extra subsidie om schilderijen van Rubens te restaureren

Vlaanderen kent Aalst een erfgoedpremie toe van 113.000 euro voor de restauratie van enkele werken van Rubens. De restauratie wordt uitgevoerd door het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium. Er was al een subsidieplan voor de restauratie van de oude kerk waar de werken hangen, maar de schilderijen vielen daar buiten. 

Meer krantenkoppen in België

Racisme, wraak en geweld: het onwaarschijnlijke verhaal van Richard Williams, die 2 dochters wilde “om er tenniskampioenen van te maken”

Het leven van Richard Williams (82), de man die zijn dochters Venus (44) en Serena (42) eigenhandig naar de tennistop katapulteerde, zou als een sprookje kunnen lezen. Maar de werkelijkheid is anders. Zijn levenspad is geplaveid met racisme, wraak, misdaad en geweld. En zelfs op zijn 82ste lijkt aan de ellende nog geen eind te komen.

Lees meer »

“Donkere dag” voor Nieuw-Zeeland: rapport onthult decennialang misbruik bij 200.000 slachtoffers in religieuze en overheidsinstellingen

In Nieuw-Zeeland zijn gedurende 70 jaar naar schatting 200.000 kinderen, jongeren en volwassenen in overheids- en religieuze instellingen het slachtoffer geworden van wijdverspreid “fysiek, emotioneel, mentaal en seksueel misbruik”. Dit komt overeen met een derde van iedereen in een zorginstelling, blijkt woensdag uit het eindrapport van een koninklijke onderzoekscommissie. Premier Christopher Luxon biedt zijn excuses aan en belooft hervormingen.

Lees meer »

Onweer zorgt voor wateroverlast in noordoosten van Frankrijk: “Straten ondergelopen, water staat meter hoog”

Het onweer heeft vannacht in ons land vooral Limburg geteisterd, maar ook in het noordoosten van Frankrijk is er schade. Zo staan er straten blank, moesten mensen geëvacueerd worden, waren er stroompannes en werden er vijf mensen naar het ziekenhuis overgebracht. “Er viel op een uur tijd tien keer meer regen dan normaal”, aldus het regionale bestuur van Haute-Marne.

Lees meer »

Milcobel verkoopt ijsmaker Ysco

Zuivelcoöperatie Milcobel verkoopt ijsproducent Ysco aan een financiële partij. Dat heeft het bedrijf dinsdag aangekondigd.
The post Milcobel verkoopt ijsmaker Ysco appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden: “Ik houd van deze baan, maar meer van mijn land”

“Ik houd van deze baan, maar meer van mijn land.” Dat heeft de Amerikaanse president woensdag gezegd in zijn eerste toespraak na zijn beslissing om zich terug te trekken voor het presidentskandidaatschap. “Het is de eer van mijn leven geweest om dit land als president te dienen.”

Lees meer »

“Hij heeft me als kind wreed behandeld”: transdochter rekent af met Elon Musk na zijn kwetsende wokevirus-uitspraak

“Elon Musk was een afwezige vader. Hij heeft me als kind wreed behandeld omdat ik queer en vrouwelijk ben.” Vivian Jenna Wilson (20) rekent in een telefonisch interview met NBC News af met de Tesla-topman, nadat hij haar enkele dagen eerder zelf zwaar gekwetst had. Zo bleef hij constant verwijzen naar zijn transdochter met haar mannelijke geboortenaam. “Ik ben mijn

Lees meer »

Onderneemster Marie Laeremans (53) krijgt vierde plaats op Brugse Vlaams Belang-lijst

Met de eerder bekendgemaakte top drie en de lijstduwer krijgt de Brugse Vlaams Belang-lijst, aangevoerd door Stefaan Sintobin, steeds meer vorm. Onderneemster Marie Laeremans (53), die jarenlang in de vastgoedsector werkte en nu een koffiebar uitbaat, krijgt de vierde en dus verkiesbare plaats.
The post Onderneemster Marie Laeremans (53) krijgt vierde plaats op Brugse Vlaams Belang-lijst appeared first on

Lees meer »