Kunstwerk Stijn D’Hondt hangt naast Rubens

Niet alleen klopte het hart van grafisch vormgever Stijn D’Hondt wat sneller. Ook zijn interactief kunstwerk beroerde heel wat harten. In het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) werd zijn interactieve Artbeats-kunstwerk ingehuldigd en dát naast het iconische zelfportret van Rubens.

Slechts een jaar geleden opende Stijn zijn allereerste solotentoonstelling. “Dat mijn werk nu naast de grootste meester ooit van België hangt in het meest prestigieuze museum van dit moment, daar word ik stil van. Het ontroert me sterk”, aldus de designer die deel uitmaakt van Heren Loebas, dat recent zijn naam veranderde in Loobas. De inhuldiging ging gepaard met een rondetafelgesprek waarin Stijn D’Hondt in gesprek ging met directeur van het Rubenshuis Bert Watteeuw en hoofd Collecties KMSKA Nico Van Hout. De bezoeker wordt tot zondag 1 oktober uitgenodigd op een magische ontmoeting met Rubens in het KMSKA.

Hartslag meten

Terwijl de bezoeker het zelfportret van Rubens aanschouwt, meet een interactieve kunstinstallatie haar of zijn hartslag. “Hieruit ontstaat een nieuw kunstwerk dat onthult wat Rubens en zijn verhaal met jouw hart doen”, verduidelijkt Stijn. “Deze unieke tête-à-tête meet de emotie en verwerkt de hartslag.” De interactieve kunstinstallatie Een hart voor Rubens is een initiatief van het Rubenshuis in het kader van de sluiting van het museum.

Artbeats is een project van Stijn D’Hondt en wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat ons hart sterk wordt beïnvloed door onze emoties, dat maakt van World Heart Day op 29 september de ideale gelegenheid om de bezoeker mee te nemen in deze ervaring.

Tot eind september bracht Stijn D’Hondt ‘een ode aan de liefde voor muziek’ met een installatie onder de stadshal in Gent. Een zintuigprikkelend kunstwerk dat de passant letterlijk en figuurlijk naar het hart deed grijpen. “De kunstwerken die ik onder het label Artbeats begon te maken, zijn een ode aan mijn mama zaliger. Voornamelijk haar positieve persoonlijkheid wil ik voort laten leven. Daarnaast zijn hartziekten een familiekwaal en staat de hartklopping symbool voor het leven, ook letterlijk dus.”

Je kan de installatie in het KMSKA nog bezoeken tot zondag 1 oktober. De toegangsprijs is inbegrepen in het toegangsticket van het museum. Meer info op www.kmska.be/nl/evenement/een-hart-voor-rubens.

The post Kunstwerk Stijn D’Hondt hangt naast Rubens is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Deze olympische superfans ‘verhuizen’ voor 2 weken naar Parijs: “Er was veel te huur voor 10.000 euro, maar ik vond een andere oplossing”

Nagelbijtend hebben ze de maanden, weken en dagen afgeteld, maar eindelijk mogen Michel (63), Ann (54) en Lien (28) hun koffers pakken naar de Olympische Spelen in Parijs. Deze superfans willen zoveel mogelijk sporten live zien, van artistiek zwemmen tot kajak en de marathon. “Het kost een smak geld, maar je ziet wel de allerbeste atleten ter wereld.” Hier verklappen

Lees meer »

Geen Evenepoel en Van Aert op na-Tourcriteriums, wél Van der Poel, Girmay en Philipsen: hier kunt u ze bewonderen

De Tour loopt op z’n laatste benen en dus is het stilaan tijd voor de na-Tourcriteriums. Remco Evenepoel en Wout van Aert laten ze allemaal aan zich voorbij gaan door de Olympische Spelen, Mathieu van der Poel rijdt wél één na-Tourcriterium. Ook groene trui Biniam Girmay, Jasper Philipsen en Arnaud De Lie horen tot de publiekstrekkers. Een overzicht.

Lees meer »

Woeste Argentijnen dienen klacht in bij FIFA na olympische chaos tegen Marokko: “Wat een circus”

De Argentijnse voetbalbond heeft klacht ingediend bij de FIFA na het waanzinnige slot in de openingsmatch tegen Marokko. Argentinië leek in de 106de (!) minuut gelijk te maken na een ook al knotsgekke fase. De match werd daarop stilgelegd, niét afgefloten, omdat Marokkaanse fans met bommetjes gooiden. Twee uur na de onderbreking werd de goal alsnog afgekeurd en moesten de

Lees meer »

“Wonen in het centrum van Ieper is nog altijd betaalbaar”: vastgoedmakelaar Valentine Vancayzeele (30) over ondernemen in de Kattestad

Opgevoed met ondernemerszin in de papfles opende Valentine Vancayzeele al op haar 23ste haar eigen vastgoedkantoor. Zes jaar later kent de Elverdingse de Ieperse vastgoedmarkt op haar duimpje. “De Kiplinglaan en Leopold III-laan blijven toplocaties, maar het mooie aan vastgoed is dat er voor iedereen iets te vinden is.”
The post “Wonen in het centrum van Ieper is nog

Lees meer »

“België barst”: uiterst rechtse groep Voorpost laat weer van zich horen in Komen-Waasten, politici kunnen affiche-actie maar weinig smaken

De politieke spanning begint overal stilaan te stijgen. Partijen maken hun lijsten kenbaar, kopstukken stappen naar voren en militanten bereiden zich voor. Komen-Waasten vormt hier geen uitzondering op, al start het wel met een zure noot. Op enkele plaatsen verschenen affiches van Voorpost met een radicale boodschap. “Er is in onze gemeente geen plaats voor dergelijk radicalisme!”
The post

Lees meer »

Christoff strikt zoon van Roger Van Damme voor nieuwe zomersingle: “Je bent voor zijn stijl of niet, maar laat het daar dan bij”

“Lucca wil graag bekend worden, en als ik hem daar in Vlaanderen ook maar een klein beetje mee kan helpen, waarom ook niet?” Een opmerkelijke samenwerking: Christoff (48) strikte de vijftienjarige remixer Lucca van Damme voor zijn zomersingle ‘Terug bij mij’. In een dubbelinterview met ‘Primo’ vertelt het duo uitgebreid over hun plannen. Al wil de zanger de zoon van

Lees meer »

KIJK. “Als iemand weg wil, hangt daar een prijskaartje aan vast”: Lefevere over de Tour van Evenepoel en diens contract

Zonder ongelukken staat Remco Evenepoel morgen op het eindpodium van de Tour. Tijd om terug te blikken op de voorbije drie weken met grote baas Patrick Lefevere, die logischerwijs tevreden is over de prestaties van de kopman. “Hij heeft de pech dat hij tegen de Eddy Merckx van deze tijd moet koersen”, is de CEO van Soudal Quick-Step vol lof

Lees meer »