43 landen vragen onafhankelijk internationaal onderzoek naar dood van Navalny

In totaal 43 landen, waaronder de Verenigde Staten, de lidstaten van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk, vragen een internationaal onderzoek naar de dood van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny.

 

Meer krantenkoppen in België

Films, series en ook bekroonde Belgische game ‘Baldur’s Gate 3′ halen inspiratie bij ‘Dungeons & Dragons’: wat maakt het rollenspel zo populair? 

50 jaar na lancering lijkt het rollenspel ‘Dungeons & Dragons’ populairder dan ooit. Toch als je ziet hoeveel films, boeken, series en videogames inspiratie halen uit het bordspel. Ook de Belgische game ‘Baldur’s Gate 3′ – grote winnaar op de Bafta Game Awards – speelt zich af in dezelfde fantasiewereld. Hoe blijft het bordspel zo populair? En waarom vormt het

Lees meer »

Het enthousiasme in de aankondiging van de terugkeer van Conner Rousseau klinkt wat schril: het is van moetens

Vergeet de Conner van de ranzige nachtelijke tirade in een café, vergeet de Conner van de vage beschuldigingen over grensoverschrijdend gedrag, vergeet de Conner die verkrampt pers en publiek toespreekt. En die het dan niet over politieke kwesties heeft, maar noodgedwongen over zichzelf. Vergeet dat allemaal, het mateke is terug. Zo kondigt althans Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere de terugkeer van haar

Lees meer »

Eerste telefoontje tussen Franse en Russische minister sinds de start van de oorlog mondt uit in moddergooien: “Barbaars en dreigend”

Het bloempottengegooi tussen Frankrijk en Rusland heeft opnieuw een hoogtepunt bereikt. De respectievelijke ministers van Defensie belden vorige week over hun samenwerking op het vlak van terrorismebestrijding, maar tijdens het gesprek schoten enkele uitspraken in het verkeerde keelgat. Sindsdien gaat het van kwaad naar erger.

Lees meer »

Elektronische betalingen kosten bakker, slager of cafébaas duizenden euro’s (maar ook aan cash hangt een prijskaartje)

Handelaars met een Payconiq-betaalsysteem worden sinds deze maand belast met hogere kosten. Wordt Payconiq voor de handelaar even duur als betalingen met de kaart en waar schuilt het addertje onder het gras als klanten al hun aankopen contant afrekenen? Een overzicht van de kosten waar handelaars mee te maken krijgen en waar jij als consument vaak niets over hoort.

Lees meer »

Brugse politie zet zich schrap voor komst 1.500 vurige PAOK-fans in historische binnenstad: “We kennen hun reputatie”

Club Brugge staat voor een cruciaal duel in de kwartfinale van de Conference League. Tegenstander is het Griekse PAOK. En daarom staat de Brugse politie op scherp. De supporters hebben niet meteen de beste reputatie en dus nemen ze in de Breydelstad geen enkel risico. Zeker omdat er ook fans zullen zijn zónder geldig ticket. Vanaf de middag zal de

Lees meer »

Tiende editie Kachtem Markt in feestelijk kleedje

De tiende editie van Kachtem Markt vindt op woensdag 17 april plaats op de parking van wzc Sint-Vincentiusrustoord Kachtem, in de Hogestraat. Het enthousiaste ergo-animatieteam van het Sint-Vincentiusrustoord zet opnieuw zijn schouders onder deze markt.
The post Tiende editie Kachtem Markt in feestelijk kleedje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veldwachters beschermen broedende ooievaars in Dilsen-Stokkem tegen loslopende honden en drones

In het natuurgebied Negenoord in Dilsen-Stokkem zijn bijzondere veldwachters ingezet om een koppel ooievaars te beschermen dat er onlangs is neergestreken om te broeden. Dat staat in het Belang van Limburg en is bevestigd aan onze redactie. Voorbijgangers maakten dronebeelden van de ooievaars, maar de drones zouden hen kunnen verjagen. Ook loslopende honden kunnen de rust verstoren.

Lees meer »

Leven tussen deadlines: “Mijn gedachten gaan uit naar de hoogbejaarde, levensmoeë mens”

Jan Devriese leeft tussen deadlines. De Brugse stukjesschrijver maakte 45 jaar geleden zijn allereerste artikel, toevallig (of niet?) voor deze krant. Na een lange omzwerving is de cirkel rond en de pen weer thuis. Elke twee weken zal Jan hier wat woorden in een meer dan aanvaardbare volgorde zetten. Hij wisselt af met Laura Schuyesmans, die leeft met een deadline.<br

Lees meer »

Triënnale Brugge 2024: onbekende plekjes krijgen meerwaarde

Vanaf zaterdag 13 april tot en met zondag 1 september vormen de Brugse binnenstad en Zeebrugge-strand vijf maanden lang het platform voor hedendaagse kunst en architectuur in de publieke ruimte. Wij konden het parcours van de vierde Triënnale Brugge al affietsen.
The post Triënnale Brugge 2024: onbekende plekjes krijgen meerwaarde appeared first on KW.be.

Lees meer »