PORTRET. De hardwerkende West-Vlaming die wereld verovert: Alexander Doom zorgt voor sensatie met WK-goud op 400m indoor

De wissel van de wacht is een feit. Op de 400m zijn het niet meer de broers Borlée maar wel Alexander Doom die voortaan op de troon zit. Op het WK indoor spurtte hij zaterdag als eerste Belg ooit op die afstand naar het goud. En dan te denken dat hij zes maanden terug nog aan stoppen dacht… 

Meer krantenkoppen in België

Cryptofraudeur Bankman-Fried in beroep tegen celstraf van 25 jaar

Sam Bankman-Fried, oprichter van de failliete cryptobeurs FTX, gaat in beroep tegen zijn celstraf van 25 jaar. De 32-jarige werd eind maart door de rechtbank in New York veroordeeld voor het wegsluizen van acht miljard dollar (bijna 7,5 miljard euro) van klanten, een van de grootste financiële fraudes ooit.

Lees meer »

Voetbalclub PAOK Saloniki dient een klacht in na tumult in Brugge: “Ongeziene en willekeurige haat tegen Grieken”

Na de onrust bij de Europese voetbalwedstrijd in Brugge dient voetbalclub PAOK Saloniki een klacht in bij de UEFA en bij de Griekse ambassade in België. De club heeft het over "gevallen van ongeziene en willekeurige haat tegenover de Grieken in de stad Brugge door lokale autoriteiten". De Brugse politie ontkent de beschuldigingen en burgemeester Dirk De fauw (CD&V) zegt

Lees meer »

Succesvolle showcase van Koen De Smet met ‘Benny Smetteloos’ in Veurne: “Ode aan de vriendschap, een innige band en het delen van mooie herinneringen”

Met topmuzikanten stelde Koen De Smet uit Nieuwpoort zijn nieuw project ‘Benny Smetteloos’ voor in de prachtige locatie van ‘Klank en Licht” in Veurne. Tijdens deze showcase toonde Koen heel duidelijk hoe sterk zijn band wel was met de Nederlandse artiest Benny Neyman, die op 56-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker overleed op 7 februari 2008 in Soesterberg (Nederland).<br

Lees meer »

Remco Evenepoel werd na succesvolle operatie gisteren ontslagen uit het ziekenhuis

Na zijn pijnlijke val in de Ronde van het Baskenland is Remco Evenepoel succesvol geopereerd. De Belgische kampioen liep een sleutelbeen- en schouderbladbreuk op. “De operatie werd zonder complicaties uitgevoerd.” Zaterdag kreeg hij in het ziekenhuis bezoek van echtgenote Oumi, die ook koffiekoeken meenam. Gisteren werd Evenepoel vervolgens ontslagen uit het ziekenhuis.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Politiek leider Hamas bevestigt dood van 3 zonen bij luchtaanval – Cyprus: hulpleveringen aan Gaza binnenkort hervat

De spanningen tussen Israël en Iran lopen op. Ayatollah Ali Khamenei, de hoogste religieuze leider van Iran, en de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Yisrael Katz, dreigen met aanvallen op elkaars grondgebied. De politiek leider van Hamas, Ismail Haniyeh, bevestigt ondertussen dat drie zonen van hem zijn gedood bij een Israëlische luchtaanval in het noorden van de Gazastrook. Dat meldt

Lees meer »

VOK Oostende zet lente in met tweedehands- en plantenmarkt

De Oostendse vereniging VOK grijpt de start van de lente aan om op zaterdag 27 en zondag 28 april een rommel- en plantenmarkt te organiseren. Voor koopjes moet je binnenkort in Oostende zijn.
The post VOK Oostende zet lente in met tweedehands- en plantenmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. VN-Veiligheidsraad: Israël moet meer doen om “dreigende hongersnood” te vermijden

Het Israëlische leger is naar eigen zeggen in de nacht van woensdag op donderdag een nieuwe militaire operatie gestart in het centrale deel van de Gazastrook. Ondertussen lopen de spanningen tussen Israël en Iran verder op. De landen dreigen met aanvallen op elkaars grondgebied. De politiek leider van Hamas, Ismail Haniyeh, bevestigde woensdag dat drie zonen van hem zijn gedood

Lees meer »