Alexander Doom met persoonlijk record naar WK-finale 400m

Alexander Doom (26) heeft zich vrijdag verzekerd van een ticket voor de finale van de 400 meter op het WK indooratletiek in het Schotse Glasgow.

De enige Belgian Tornado die in Schotland de individuele 400 meter afwerkt, snelde naar een nieuw persoonlijk record van 45.69 (vorig PR: 45.89). De eerste drie van elke halve finale kwalificeren zich voor de finale.

Doom haalde het voor de Portugees Joao Coelho (45.98) en de Hongaar Attila Molnar (46.08).

In de reeksen liep Doom vrijdag 46.11. De finale is zaterdagavond voorzien om 22u10. Dan kan Doom een gooi doen naar het Belgisch record (45.44) van Julien Watrin.

The post Alexander Doom met persoonlijk record naar WK-finale 400m is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wij bezochten een Oekraïens cellencomplex vol Russische krijgsgevangenen: “Zie mij hier liggen, zonder voeten en handen”

Hoge muren, lege koeren, prikkeldraad. Russische soldaten die in handen van de Oekraïners vallen, komen hier terecht: Zahid-1, een gevangenis nabij Lviv. Vaak als enige overlevers van hun eenheid, verminkt aan binnen- en buitenkant, de oorlog volledig moe. Wij spraken hen tijdens een zeldzame rondleiding. “Zie mij hier liggen, zonder voeten en handen.”

Lees meer »

Vinkenwijding in Deerlijk aan 65ste editie toe

De vinkenwijding is op zondag 14 april aan de 65ste editie toe. De priester zegent dan de vinken en de liefhebbers opdat ze een prima seizoen zouden tegemoet gaan en gespaard zouden blijven van allerlei tegenslagen en kwaaltjes. “De vinkensport heeft het moeilijk, maar we doen er alles aan om onze hobby in stand te houden”, stelt Ruud Callewaert, die

Lees meer »

Dirk (61) kocht ‘Middel X’ voor als euthanasie aanvragen te moeilijk wordt. Toxicoloog waarschuwt: “Dit lijkt me niet zo pijnloos en vredig”

Zes zeventigers en een tachtiger staan in Nederland voor de rechter omdat ze honderden mensen ‘Middel X’ (*) bezorgd zouden hebben. Ook in België houden mensen het poeder achter de hand als alternatief voor een wettelijk geregelde euthanasie. “Het is als een brandpolis. Je hoopt dat je hem niet nodig zal hebben, maar het geeft een veilig gevoel dat je

Lees meer »

Mollenvanger Marc spreekt met derde afvaller Philippe (53): de man die van Diksmuide een kuststad maakte

Bij Sicilië denk je onwillekeurig aan zon en natuurpracht, maar ook een beetje aan de maffia…. en nu ook aan ‘De Mol’ natuurlijk. Na de derde aflevering namen we afscheid van Philippe, die West-Vlamingen zullen onthouden als de man die van Diksmuide een kuststad maakte.
The post Mollenvanger Marc spreekt met derde afvaller Philippe (53): de man die van Diksmuide

Lees meer »

Zustertuin krijgt speeltoestellen geïnspireerd op Zwinhavens

De Zustertuin in de Burgstraat in Damme, gelegen vlak naast het schoolgebouw, krijgt uiterlijk tegen september speel- en educatieve toestellen en een zitruimte. De infrastructuur, die geïnspireerd is op de ‘verdwenen Zwinhavens’, zal ook door school De Ooievaar gebruikt kunnen worden.
The post Zustertuin krijgt speeltoestellen geïnspireerd op Zwinhavens appeared first on KW.be.

Lees meer »

CONFERENCE LEAGUE. Potentiële tegenstanders Club Brugge in halve finale spelen gelijk, Fenerbahçe houdt zijn kansen gaaf tegen Olympiakos

Viktoria Plzen en Fiorentina zijn in hun heenwedstrijd in de kwartfinale van de Conference League niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel. Fiorentina dicteerde het tempo in Tsjechië, maar slaagde er niet in om zijn overwicht om te zetten in doelpunten. Volgende week donderdag (18/04) nemen de ploegen het opnieuw tegen elkaar op in Italië. De winnaar van het duel

Lees meer »

Zo West-Vlaams zijn de Olympische Spelen in Parijs

Nog 105 dagen en dan wordt in Parijs de olympische vlam aangestoken. De dertigste Olympische Spelen starten op vrijdag 26 juli en duren tot zondag 11 augustus. Heel wat West-Vlaamse atleten willen er olympisch eremetaal én eeuwige roem veroveren. Al kleuren de Olympische Spelen ook naast het sportieve aspect West-Vlaams. Van struiken, over pintjes tot een West-Vlaams bouwplan.
The post

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Iran lanceert raketten en meer dan 100 drones richting Israël, sommige daarvan zouden al zijn neergehaald boven Syrië en Jordanië

De woordvoerder van het Israëlische leger heeft bevestigd dat de aanval van Iran op Israël is begonnen. Iran heeft drones en raketten richting Israël gelanceerd, zo meldt eveneens de Iraanse staatstelevisie. Iran heeft zaterdag ook al een vrachtschip in beslag genomen dat “banden met Israël” heeft. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »