LIVEBLOG PARIJS-NICE. Bonificatieseconden liggen voor het oprapen, roert Evenepoel zich?

Vandaag speldt Remco Evenepoel (24) in Parijs-Nice weer een rugnummer op. In zijn eerste deelname aan de ‘Koers naar de Zon’ mikt onze landgenoot meteen op de eindzege. Op deze pagina kan je de openingsrit op de voet volgen. 

Meer krantenkoppen in België

WHO bezorgd over overdracht van vogelgriep van dier op mens

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft donderdag haar “grote bezorgdheid” geuit over de toenemende overdracht van het vogelgriepvirus naar nieuwe diersoorten, waaronder de mens. “Dat blijft een enorme zorg”, zei Jeremy Farrar, wetenschapper bij het VN-gezondheidsagentschap, tijdens een persbriefing in Genève.

Lees meer »

Miljarden cicaden kruipen binnenkort tegelijkertijd uit Amerikaanse grond: “Dit zie je maar 1 keer om de 221 jaar”

De Verenigde Staten maken zich op voor een uniek en vooral overdovend spektakel. Want volgende maand kruipen er miljarden insecten tegelijkertijd uit de grond. Ze behoren tot het geslacht Magicicada, dat zijn cicaden die voorkomen in het oosten van het land. Wat deze dieren zo bijzonder maakt is hun levenscyclus die 13 of 17 jaar duurt afhankelijk van de soort.

Lees meer »

Winkel Sport wil in slotseizoen nog de beste West-Vlaamse amateurclub zijn: “Die ambitie leeft wel”

Winkel Sport won zopas van OHL B dankzij twee goals van Jeremy Perbet, en wipt zowaar naar de vijfde plaats. Het laatste seizoen van rood-zwart op dit niveau kan Winkel Sport zowaar als de beste amateurclub van West-Vlaanderen afsluiten. “Een ambitie die wel leeft”, zegt sportief manager Patrick Rotsaert. “Maar we hebben nog drie verplaatsingen voor de boeg.”
The post

Lees meer »

Belgian Darts Tour strijkt neer in Biljart- en Dartscenter De Mambo: “Opstap naar hoger niveau”

Zaterdag start de ADC Winmau Belgian Darts Tour. In Biljart- en Dartscenter De Mambo in Kortrijk zien we meteen een sterk deelnemersveld aan het werk. Met Axel Buyle (21) en Emilie D’Hondt (22) zijn er twee jonge talentvolle darters uit de streek die hopen op een mooie notering in het lokale toptoernooi. Ook De Mambo-zaakvoerder Thomas Morisse (37) en Belgisch

Lees meer »

Kunstgalerie De Queeste Art pakt uit met twee tentoonstellingen

In kunstgalerie De Queeste Art in Abele/Watou staan er de komende weken twee tentoonstellingen op het programma. Enerzijds is er de groepstentoonstelling ‘Verbeelde Landschappen’, anderzijds de fototentoonstelling ‘Oh, Britannia!’ van Niall McDiarmid. De vernissage van beide exposities is op zondag 28 april vanaf 14 uur in De Queeste Art, Trappistenweg 54.
The post Kunstgalerie De Queeste Art pakt uit met

Lees meer »

Emma Vindevogel versterkt Kortrijk Spurs

House of Talents Spurs Dames heeft haar tweede versterking beet voor het seizoen 2024-2025. Na Asha Ndabukiye komt nu ook Emma Vindevogel het team van coach Bruce Minne versterken.
The post Emma Vindevogel versterkt Kortrijk Spurs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier zorginstellingen slaan handen in elkaar: “Fusie is wel niet aan de orde”

De Vleugels uit Klerken, Tordale uit Torhout, Kerckstede uit Oostnieuwkerke en Mivalti uit Tielt hebben besloten om hun krachten te bundelen. Doel is de uitdagingen in het zorglandschap effectief aan te pakken. Een fusie of samensmelting is naar verluidt wel niet aan de orde. Om de samenwerking extra in de kijker te zetten organiseren medewerkers van de 4 organisaties op

Lees meer »