Dode en twaalf gewonden bij busongeval met kinderen in Frankrijk

In Frankrijk is in de nacht van zaterdag op zondag een bus met 51 mensen aan boord, onder wie 41 kinderen van 5 tot 15 jaar oud, verongelukt op een snelweg in de regio van Dijon. Een 15-jarige liet daarbij het leven, verklaarde minister van Transport Patrice Vergriete. Twaalf inzittenden raakten gewond.

 

Meer krantenkoppen in België

Ierse vicepremier verzekert dat Palestina erkend zal worden als staat

De Ierse vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie, Michael Martin, heeft dinsdag gezegd dat de formele erkenning van Palestina door Ierland “zal gebeuren”. Martin zei in de Dáil Éireann, het Ierse parlement, dat hij een formeel voorstel over de erkenning van de Palestijnse staat aan de regering zou voorleggen.

Lees meer »

Brusselse jongeren blijven in cel in zaak rond explosie Brugse woonwijk, maar ontkennen aantijgingen

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van drie Brusselse jongeren verlengd. Het drietal wordt ervan verdacht iets te maken te hebben met de explosie eind februari in de Brugse woonwijk Blauwe Poort. Een vuurwerkbom kwam daar tot ontploffing, waarna twee huizen zwaar beschadigd raakten.
The post Brusselse jongeren blijven in cel in zaak rond explosie Brugse woonwijk, maar ontkennen aantijgingen

Lees meer »

Zaakvoerder Gistels koerierbedrijf krijgt celstraf met uitstel omdat hij ruim 51.000 euro lonen niet uitbetaalde

De zaakvoerder van een koerierdienst uit Gistel heeft voor de Brugse rechtbank vijftien maanden celstraf met uitstel gekregen voor zwartwerk en looninbreuken. S.V. (46) riskeerde ook een beroepsverbod, maar daar ging de rechtbank niet op in.
The post Zaakvoerder Gistels koerierbedrijf krijgt celstraf met uitstel omdat hij ruim 51.000 euro lonen niet uitbetaalde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zoom Zoom eerste activiteit van vzw Juf Annelies Fonds

In vrije basisschool De Graankorrel in de Magdalenastraat in Wervik lanceert men zaterdag de vzw Juf Annelies Fonds dat zich inzet voor kansarme leerlingen van de school. Ter herdenking aan haar wordt een lindeboom onthuld. Zaterdag zijn er in zaal Kapittel ook diverse optredens. Drie dagen na haar verjaardag. Annelies Verschaeve zou woensdag 43 jaar worden. Ze woonde in Geluwe

Lees meer »

Man verschanst zich bij pizzeria in Zwevegem met collectie samoeraizwaarden: speciale eenheden ter plaatse

Speciale eenheden van de politie zijn ter plaatse bij pizzeria Pizza Garden in Zwevegem. Een psychisch kwetsbare man verschanst zich daar in het gebouw en zou in het bezit zijn van een collectie samoeraizwaarden.
The post Man verschanst zich bij pizzeria in Zwevegem met collectie samoeraizwaarden: speciale eenheden ter plaatse appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waar staat PVDA voor?

PVDA ontstaat uit een politieke beweging in de jaren 70 die uitgroeit tot de Partij van de Arbeid. Waar staat deze uiterst linkse partij voor? Ontdek het in dit handige overzicht.

Lees meer »

Alaphilippe reed klassiekers naar eigen zeggen met breuk in kuitbeen: “Niets gezegd omdat ik niet wilde dat men dacht dat ik excuses zocht”

Julian Alaphilippe (31) heeft de voorbije klassiekers afgewerkt met een breuk in het kuitbeen, opgelopen bij z’n val in de Strade Bianche. De Fransman van Soudal Quick-Step repte er met geen woord over. “De ploeg heeft mij zelf de keuze gelaten om de Vlaamse koersen te rijden of niet. Maar mijn beslissing was de foute”, zegt hij in een interview

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israël wil Iran prijs laten betalen “op het gepaste moment”

Bij de Iraanse aanval met meer dan 200 drones en raketten op Israël zijn ten minste 32 mensen gewond geraakt en is lichte schade aan een legerbasis aangericht. De VN-Veiligheidsraad komt zondag bijeen om de aanval, op verzoek van Israël, te bespreken. Israël wil dat de Iraanse Revolutionaire Garde tot terreurgroep wordt verklaard. Het Israëlisch oorlogskabinet zal later bespreken hoe

Lees meer »

Van Drew Barrymore en Reese Witherspoon tot Ruth Beeckmans: deze celebrities (en BV’s) keken naar de eclips in de VS

De VS was maandag in de ban van de totale zonsverduistering. Verschillende celebrities schaften zich een eclipsbrilletje aan. Drew Barrymore, Reese Witherspoon en Jamie Lee Curtis showen hun exemplaar op sociale media. Actrice Amy Schumer stond op de set, maar maakte even tijd op samen met collega’s naar het unieke fenomeen te kijken. Ook enkele BV’s konden de eclips waarnemen.

Lees meer »