Dode en twaalf gewonden bij busongeval met kinderen in Frankrijk

In Frankrijk is in de nacht van zaterdag op zondag een bus met 51 mensen aan boord, onder wie 41 kinderen van 5 tot 15 jaar oud, verongelukt op een snelweg in de regio van Dijon. Een 15-jarige liet daarbij het leven, verklaarde minister van Transport Patrice Vergriete. Twaalf inzittenden raakten gewond.

 

Meer krantenkoppen in België

Wim Opbrouck gooit de deuren van het Huis van de West-Vlaming open

Het Provinciaal Hof op de Markt in Brugge is sinds vrijdag 19 april opnieuw geopend voor het publiek. De heropening wordt feestelijk ingezet met het tiendaagse toekomstfestival Over Morgen, getekend Wim Opbrouck.
The post Wim Opbrouck gooit de deuren van het Huis van de West-Vlaming open appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kritiek op Brits migratieakkoord: VN vragen heroverweging

Het Britse parlement heeft afgelopen nacht het Rwanda-wetsontwerp goedgekeurd. Hierdoor kan het Verenigd Koninkrijk migranten zonder verblijfsrecht, die niet naar hun thuisland kunnen terugkeren, naar Rwanda sturen. De Verenigde Naties roepen de Britse overheid op om het controversiële wetsontwerp opnieuw in overweging te nemen.

Lees meer »

Oekraïense familie van elf dreigt uit nooddorp te worden gezet na komst van extra familieleden: “Ze kunnen niet anders dan een kreet om hulp slaken”

Een Oekraïense familie in het nooddorp op Linkeroever zit in een patstelling en roept hulp in omdat ze met elf op straat dreigen te belanden. Ze mogen namelijk maximaal met zes in één woonunit verblijven en gaan tegen de regels in, nu vijf van hen – onder wie een tweeling van nog geen twee maanden – halsoverkop uit Kiev naar

Lees meer »

Hoogspanningsnetbeheerder Elia plant komende 10 jaar geen nieuwe hoogspanningslijnen boven grond in Limburg

Hoogspanningsnetbeheerder Elia verwacht een toename van de elektriciteitsconsumptie met 50 procent tegen 2032. Belangrijkste reden daarvoor in Limburg is de elektrificatie van de industrie, zoals bijvoorbeeld in het Nolimpark in Pelt en het Kristalpark in Lommel. In Limburg krijgen verouderde verbindingen een krachtiger alternatief onder de grond, maar nieuwe bovengrondse hoogspanningslijnen plant Elia niet.

Lees meer »

Russische buitenlandminister Lavrov spreekt voor het eerst over aanval op Charkov, terwijl hoofd Oekraïense inlichtingen verslechtering aan front verwacht

Voor het eerst heeft de Russische Buitenlandminister Sergej Lavrov een Oekraïense stad benoemt als mogelijk toekomstig doelwit. Dat zei hij vrijdag tijdens een radio-interview. Aan Oekraïense zijde verwachten ze “een moeilijke periode”, zei het hoofd van de Oekraïense militaire inlichtingendienst, Kyrylo Boedanov.

Lees meer »

Beelden tonen hoe tienermeisjes over sporen lopen om selfies te nemen: “Verboden én levensgevaarlijk”

In het station van Veurne, in West-Vlaanderen, werden twee tieners gefilmd die zich levensgevaarlijk gedragen. Een treinreizigster kon het duo filmen: het ene meisje rent plots de sporen over, hurkt zich en lijkt een foto te nemen. Het andere meisje zit neer met haar benen over de perronrand. “Dit is niet alleen verboden, maar ook levensgevaarlijk”, zegt Frédéric Petit van

Lees meer »