“Dat het zo snel zou gaan had ik niet verwacht”: Peter Van de Veire reageert voor het eerst op exit co-host Kim Van Oncen

“Natuurlijk mis ik Kim Van Oncen. Maar ‘t is goed zoals het nu is.” Peter Van de Veire heeft – voor het eerst in z’n lange carrière als ochtendstem – geen vaste sidekick meer. Wat niet wil zeggen dat hij soloslim speelt: de rest van z’n team heeft net méér speelruimte gekregen. Wij spraken exclusief met Van de Veire, die voor het eerst praat over het vertrek van Kim én de interne werking van z’n programma blootlegt. “Ik wéét dat ik kan thuiskomen in een stabiel gezin, daarom hou ik dit vol.” 

Meer krantenkoppen in België

Drie fervente Mollenjagers onthullen hun verdachte: “Alleen de mol kan zo’n actie verantwoorden”

Ze hebben hun eigen Mollenboekje, bekijken iedere aflevering zeker drie keer, delen hun geheime tips op sociale media, en zoeken met tienduizenden Vlamingen samen naar wie dit jaar dé saboteur is. Marc (54), Femke (23) en Davy (40) — ‘s Vlaanderens doorgewinterde Mollenjagers — onthullen wie volgens hun ‘De mol’ is én waarom. Opvallend: Er is één gemeenschappelijk kenmerk bij

Lees meer »

Emma Meesseman opnieuw uitgeroepen tot beste speelster van Europa: “Maar het gaat mij vooral om de trofee van morgen”

Belgian Cat Emma Meesseman is zaterdag voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) in de EuroLeague, de belangrijkste Europese clubcompetitie in het vrouwenbasket. Zondag kan ze die prijs van beste speelster van Europa nog eens extra in de verf zetten in de finale van de EuroLeague, waarin ze het met Fenerbahçe opneemt tegen het Villeneuve

Lees meer »

Vincent Mispelaere stoomt mensen klaar voor kunststofindustrie:“Met PlastIQ willen we in twee jaar 750 Oekraïners opleiden”

Vorig jaar heeft PlastIQ 250 Oekraïners klaargestoomd voor de kunststofindustrie, en in 2024 komen er nog eens 500 bij. In de sector komen ze woorden tekort om het Kortrijkse opleidingscentrum te prijzen. De man die daarvoor veel pluimen op zijn hoed mag steken, is CEO Vincent Mispelaere (51). “Zonder nieuwkomers valt onze welvaart terug.”
The post Vincent Mispelaere stoomt mensen

Lees meer »

Burgess zelf ook aanwezig op zitting over schorsing, Union-CEO Bormans: “Blij dat wij nu ons verhaal kunnen doen”

Christian Burgess en Philippe Bormans zijn beiden aanwezig op de zitting in Tubeke, waar wordt geoordeeld over de schorsing van de verdediger van Union. Bondsprocureur Ebe Verhaegen ging in beroep en was niet gediend met een telefoontje van de CEO van Union nadien, die hem naar verluidt de les had gespeld. Bormans: “Hier is de plaats om ons verhaal te

Lees meer »

Wandelaarster die schedel van Émile (2,5) terugvond, vertelt voor het eerst haar kant van het verhaal: “Ik wist meteen dat hij het was”

“Mentaal en fysiek uitgeput”: zo voelt de wandelaarster die de schedel van de vermiste Émile (2,5) aantrof zich op dit moment. Dat vertelt de vrouw zelf aan de Franse nieuwszender ‘BFM TV’, in haar eerste interview sinds de gruwelijke ontdekking. “Tijdens mijn wandeling zag ik plots iets wit liggen in het midden van de weg. Ik wist meteen dat het

Lees meer »

‘Tax the rich’, einde aan salariswagens, hogere btw of besparen op de overheid: hoe willen Vlaamse politici werken méér laten lonen?

Zowat alle Vlaamse politieke partijen zijn het erover eens dat werken meer moet lonen. Zeker nu blijkt dat je als alleenstaande ouder amper 28,5 euro per maand extra overhoudt wanneer je je leefloon inruilt voor een fulltime job. Maar wat willen ze er dan precies aan doen? En hoe willen ze dat bekostigen? Professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent) legde vier

Lees meer »

Remco Evenepoel werd na succesvolle operatie gisteren ontslagen uit het ziekenhuis

Na zijn pijnlijke val in de Ronde van het Baskenland is Remco Evenepoel succesvol geopereerd. De Belgische kampioen liep een sleutelbeen- en schouderbladbreuk op. “De operatie werd zonder complicaties uitgevoerd.” Zaterdag kreeg hij in het ziekenhuis bezoek van echtgenote Oumi, die ook koffiekoeken meenam. Gisteren werd Evenepoel vervolgens ontslagen uit het ziekenhuis.

Lees meer »

Verslaafde Victor herviel na ‘Blind gesprongen’: “Ze wísten dat ik verslaafd was, en toch belden die gokfirma’s mij”

“Ik draaide iedereen een rad voor ogen, maar ik ging kapot aan dat dubbelleven.” Aan het woord is ‘Blind Gesprongen’-kandidaat Victor Peckstadt (29), die op vier jaar tijd 100.000 euro vergokte en in een zware depressie belandde. Hij herpakte zich, maar dat gebeurt met vallen en opstaan. Na het programma herviel hij immers en ook zijn relatie liep op de

Lees meer »