“Kim heeft zelf de beslissing genomen, wat ‘de mensen’ ook denken”: achter de schermen bij de ochtendshow van Peter Van de Veire

“Natuurlijk mis ik Kim Van Oncen. Maar ‘t is goed zoals het nu is.” Peter Van de Veire (52) heeft – voor het eerst in z’n lange carrière als ochtendstem – geen vaste sidekick meer. Wat niet wil zeggen dat hij soloslim speelt: de rest van z’n team heeft net méér speelruimte gekregen. Wij spraken exclusief met de radiomaker, die in primeur praat over het vertrek van Kim én de interne werking van z’n programma blootlegt. “Ik wéét dat ik kan thuiskomen in een stabiel gezin, daarom hou ik dit vol.” 

Meer krantenkoppen in België

Vijfde minder bultrugwalvissen in Stille Oceaan door klimaatverandering: “Dit onderzoek is een wake-upcall”

Sinds 2012 is het aantal bultrugwalvissen in de noordelijke Stille Oceaan met een vijfde afgenomen. Uit langdurig onderzoek naar de populaties bultrugwalvissen in de noordelijke Stille Oceaan, blijkt dat die daling een gevolg is van de klimaatverandering. Door de mariene hittegolf tussen 2014 en 2016, de sterkste ooit geregistreerd, was er minder prooi op de plaatsen waar de bultrugwalvissen hun

Lees meer »

Van Quickenborne reageert voor het eerst op gerechtelijk onderzoek naar vermeend gesjoemel: “Niks illegaals gedaan”

Voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) vindt dat hij onterecht verdacht gemaakt wordt nu er een gerechtelijk onderzoek blijkt te lopen naar vermeend gesjoemel op een dienst die gelinkt was aan zijn kabinet. “De beschuldigingen zijn manifest onwaar.” Kamerlid Michael Freilich (N-VA) denkt daar anders over en diende begin mei een strafklacht in. Dat onderzoek kijken zowel

Lees meer »

Raket van Noord-Korea belandt in zee, schending van VN-resoluties

Noord-Korea heeft een raket afgevuurd, die in de zee is terechtgekomen. Dat zeggen Japan en Zuid-Korea. Eerder vandaag had het communistische regime van Noord-Korea laten weten dat het deze week met een raket een satelliet de ruimte in zou sturen. VN-resoluties verbieden Noord-Korea om ballistische raketten te lanceren.

Lees meer »

Aanpassingswerken in De Zon en De Wingerd gaan van start

De werken om de overdekte speelplaats in te richten als polyvalente ruimte voor De Zon zijn begonnen. De Ingelmunsterse gemeentelijke school voor buitengewoon onderwijs kampt al langer met plaatstekort. De verbouwing zal klaar zijn tegen begin 2025.
The post Aanpassingswerken in De Zon en De Wingerd gaan van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijkse Yellow Tiger Manon Stragier supportert voor Lommel en lief Jari De Busser in cruciaal promotieduel: “Ik heb meer stress bij Jari’s matchen dan hijzelf”

Zondag is de dag van de waarheid. Niet alleen voor KV Kortrijk, maar ook voor Lommel SK. Kortrijk moet een 1-0 voorsprong verdedigen in eigen huis. De druk zal ongekend hoog liggen voor de spelers. Ook hun entourage ondervindt dat ongetwijfeld. Hoe gaan zij daar mee om? Welke rol hebben zij in deze cruciale fase van de competitie. We vroegen

Lees meer »

De gigantische geldmachine achter de Kardashians: “Één gesponsorde post levert Kendall Jenner 750.000 euro op”

Dankzij hun realityreeks ‘The Kardashians’ zijn ze niet alleen ‘s werelds bekendste tv-familie, maar ook één van de rijkste. De familie Kardashian-Jenner bouwde een imperium uit van eigen merken en sluit miljoenendeals met andere bekende merken. Goed voor een gezamenlijk vermogen van bijna twee miljard dollar, volgens ‘Forbes’. Wij duiken in hun portemonnee en ontdekken waarom de Kardashians ook de

Lees meer »

De tien blauw-zwarte sleutelmomenten op weg naar de negentiende landstitel

Club Brugge heeft zijn negentiende landstitel beet. En dat na een rollercoaster van een seizoen gekruid met een trainersontslag, een knappe Europese campagne, een achterstand van 19 punten op de leider en een interim-coach die vriend en vijand verbaasde. Wij blikken daarom terug op de Brugse titel in tien sleutelmomenten.
The post De tien blauw-zwarte sleutelmomenten op weg naar

Lees meer »

Hilde Crevits zet campagne op pauze door terugval van haar mama, die voor derde keer tegen borstkanker strijdt: “Soms staat alles bijna stil”

De verkiezingen op 9 juni naderen met rasse schreden. “Iedere campagne schakelt een versnelling hoger, maar soms staat alles bijna stil”, deelt huidig minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V). De mama van minister Crevits, Jeanny Muys vecht al een tijdje voor de derde keer tegen borstkanker. Donderdag werd ze fel verzwakt opgenomen op intensieve zorgen in het

Lees meer »

Vier arrestaties voor diefstal met zonnepanelen met waarde van bijna 1,2 miljoen

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Limburg heeft in een onderzoek naar mogelijke ladingdiefstallen met zonnepanelen de voorbije weken vier arrestaties verricht. De diefstallen vonden plaats in Nederland, onder meer in Schiphol en Oosterhout. De waarde van de totale buit zou minimaal 1.174.000 euro bedragen. Dat maakte het parket van Limburg zaterdag bekend.

Lees meer »

Massale vechtpartij met ex-Wagner-soldaten in Russische stad

In de Russische stad Tsjeljabinsk, in het Oeralgebergte, heeft de politie drie verdachten opgepakt nadat voormalige huurlingen van de paramilitaire Wagner-groep op de vuist zijn gegaan met een aantal mannen. Volgens televisiezender RTVI zouden er tijdens de knokpartij ook schoten zijn gelost.

Lees meer »